En Sıcak Konular

MGK'ya 'seçim takvimi' ayarı

8 Ağustos 2014 10:35 tsi
MGK'ya 'seçim takvimi' ayarı
Cumhurbaşkanı Abdullah Gül talimat verdi, geri alındı.

Cumhurbaşkanlığı seçim takvimi, “devir-teslim” ve Erdoğan’ın seçilmesi halinde başbakanlığının sona ermesi gibi süreçleri göz önünde bulundurarak ay sonundaki MGK toplantısının öne alınması talimatını veren Gül, 13 Ağustos Çarşamba günü Cumhurbaşkanı olarak son kez MGK’ya başkanlık edecek.

Cumhurbaşkanı Abdullah Gül, “Cumhurbaşkanlığı seçim takviminin sıkıştırmasına mahkûm olmamak” adına önemli bir jest yaparak ağustos ayı sonunda yapılacak Milli Güvenlik Kurulu (MGK) toplantısının iki hafta öne alınması talimatını verdi. 13 Ağustos Çarşamba günü toplanacak MGK, üç isim için veda niteliğinde olacak.

VEDA EDECEKLER

Gül, Cumhurbaşkanı olarak son kez MGK’ya başkanlık edecek ve bu toplantıyla kurul üyelerine veda etmiş olacak. İki turlu seçimde Cumhurbaşkanı seçilmesi durumunda Başbakan Erdoğan da MGK’ya son kez başbakan sıfatıyla katılmış olacak. Erdoğan, ilk turda seçilse bile 13’ünde MGK’ya katılacağı için henüz Başbakanlık görevini bırakmamış olacak. Böylelikle Erdoğan’ın Çankaya’da devirteslim töreninin yapılacağı 28’ine kadar Başbakanlık koltuğundan ayrılmayacağı yorumları da yapılıyor. YAŞ kararıyla 30 Ağustos’ta görevini Ege Ordu Komutanı Orgeneral Abdullah Atay’a devredip emekliye ayrılacak olan Jandarma Genel Komutanı Orgeneral Servet Yörük de MGK’ya son kez katılmış olacak. Erdoğan, seçilirse bundan sonraki MGK toplantılarına Cumhurbaşkanı olarak başkanlık edecek.

‘TAKVİM SIKIŞTIRMASIN’

Habertürk’e konuşan kaynaklar, MGK toplantısı takvimindeki değişikliğin gerekçesini şöyle açıkladı: “Normal şartlarda MGK toplantısının Ağustos ayı sonunda, 27-28’i gibi yapılması gerekiyordu ancak toplantının bu tarihe kalması durumunda bir sıkışıklık yaşanacaktı. Bu tarihlerde seçim süreci temposu artıyor. Seçim takviminin sıkıştırmasına mahkûm olmamak için Sayın Cumhurbaşkanı bu talimatı verdi. Sayın Cumhurbaşkanı bu toplantıya son kez başkanlık etmiş olacak. Sayın Başbakan da Cumhurbaşkanı seçilirse başbakan sıfatıyla son kez katılacak.” MGK’nın Gündemini Cumhurbaşkanı belirliyor. Bir veda toplantısı niteliğinde olan bu son MGK’da sıcak gündem maddelerinin de konuşulacağı ifade ediliyor. Bu kapsamda; çözüm süreci, Irak’ta yaşanan gelişmeler, IŞİD gerginliği ve alıkonulan Türk konsolosluk görevlilerinin durumu, devlet içinde paralel yapılanmayla mücadele, TSK’da yeniden yapılanma çalışmalarının ele alınacağı belirtiliyor.



Bu haber 561 defa okundu.


Yorumlar

 + Yorum Ekle 
    kapat

    Değerli okuyucumuz,
    Yazdığınız yorumlar editör denetiminden sonra onaylanır ve sitede yayınlanır.
    Yorum yazarken aşağıda maddeler halinde belirtilmiş hususları okumuş, anlamış, kabul etmiş sayılırsınız.
    · Türkiye Cumhuriyeti kanunlarında açıkça suç olarak belirtilmiş konular için suçu ya da suçluyu övücü ifadeler kullanılamayağını,
    · Kişi ya da kurumlar için eleştiri sınırları ötesinde küçük düşürücü ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi ya da kurumlara karşı tehdit, saldırı ya da tahkir içerikli ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi veya kurumların telif haklarına konu olan fikir ve/veya sanat eserlerine ait hiçbir içerik yayınlanamayacağını,
    · Kişi veya kurumların ticari sırlarının ifşaı edilemeyeceğini,
    · Genel ahlaka aykırı söz, ifade ya da yakıştırmaların yapılamayacağını,
    · Yasal bir takip durumda, yorum tarih ve saati ile yorumu yazdığım cihaza ait IP numarasının adli makamlara iletileceğini,
    · Yorumumdan kaynaklanan her türlü hukuki sorumluluğun tarafıma ait olduğunu,
    Bu formu gönderdiğimde kabul ediyorum.




    En Çok Okunan Haberler


    Haber Sistemi altyapısı ile çalışmaktadır.
    9,279 µs