En Sıcak Konular

İstanbul'da kırmızı alarm! Şiddetli yağışlar başladı

7 Ağustos 2014 16:31 tsi
Meteoroloji bugün İstanbul için alarm verdi. Marmara bölgesinde kuvvetli yağışa bağlı olarak sel, fırtına ve hortum bekleniyor. Yağışlar İstanbul'u etkisi altına aldı.

İstanbul bir anda karanlığa büründü, ardından gökgürültüsü ile şiddetli fırtına patladı.   AKOM'un günler öncesinden bildirdiği şiddetli herkesi şoke etti. Şiddetli yağış sabaha kadar devam edecek. İnternet, televizyon ve elektrik kesintileri başladı.

ELEKTRİKLER KESİLMEYE BAŞLADI

İstanbul'u vuran fırtınayla birlikte uçak seferlerinin tamamı durduruldu. Uydu yayınları sorun çıkarınca bir çok yerde internet kesintisi yaşanmaya başladı. Bazı yerlerde ise elektrikler kesildi..

KÖPRÜ SALLANIYOR

Birinci ve ikinci köprüde trafik tamamen durdu.  Şiddetli fırtınayla birlikte sallantısı artan köprü sürücüleri korkuttu.

Afet Koordinasyon Merkezi, İstanbul'da beklenen yağış ile ilgili açıklama yaptı. Açıklamada, " Son uydu ve Meteorolojik Radar verilerine göre, İstanbul için beklenen sağanak yağışın  yarım saat içerisinde başlaması  tahmin edilmektedir.

İŞTE İSTANBUL'UN EN RİSKLİ İLÇELERİ

- Büyükçekmece,

- Küçükçekmece

- Avcılar

- Beylikdüzü

- Silivri'nin batı kesimleri ila

 - Zeytinburnu ilçelerimizde kuvvetli şekilde etkili olacak.

İlerleyen saatlerde ise tüm İstanbul genelinde etkili olması bekleniyor. Ekipler gece sabaha karşı kanal temizlik çalışmaları yaptı.  Yağmurun başlaması ile birlikte muhtemel riskli bölgelerde itfaiye, AKOM, İSKİ, Atık Müdürlüğü ekipleri kritik noktalarda hazır bekletiliyor" denildi.

YAĞIŞLAR BU BÖLGELERDE DE ETKİLİ OLACAK

Tahminler Dairesi Başkanı Büyükkasapbaşı, etkili yağışın yarından itibaren İstanbul ve Marmara'yı terk edecek olmasına karşın yarın öğleden sonra Marmara'nın doğusunda;

- Sakarya,

- Kocaeli,

- Yalova

- Bursa'nın kuzey kesimleri ile

- Batı Karadeniz'de yağış riskinin süreceğine dikkat çekti.

BELEDİYE ALARMDA

Büyükşehir belediyesi ekipleri, itfaiye, AKOM, İSKİ, ATIK Müdürlüğü ekipleri kritik noktalarda hazır bekletilecek. Meteoroloji Müdürlüğü, yağışın) sabah 06.00’dan itibaren başlayıp saat 18.00’e kadar sürmesinin beklendiğini kaydetti.

BÖLGELERİMİZDE HAVA NASIL OLACAK?

MARMARA: Parçalı çok bulutlu, bölge genelinin sağanak ve gök gürültülü sağanak yağışlı geçeceği tahmin ediliyor. Yağışların; Çanakkale, Balıkesir ve Bursa illeri başta olmak üzere bölgenin güney ve doğusu ile Tekirdağ ve Edirne'nin güney kesimlerinde yerel olarak kuvvetli olması bekleniyor. Rüzgarın; kuzey ve kuzeydoğu yönlerden yer yer kuvvetli (40-60 km/s) olarak esmesi bekleniyor.

EGE: Parçalı zamanla çok bulutlu, kuzeyi ile öğle saatlerinden itibaren bölge genelinin sağanak ve gök gürültülü sağanak yağışlı geçeceği tahmin ediliyor. Yağışların; İzmir, Manisa ve Kütahya illeri başta olmak üzere bölge genelinde yerel olarak kuvvetli olması bekleniyor.

AKDENİZ: Parçalı yer yer çok bulutlu, Batı Akdeniz ile Adana, Osmaniye, Hatay'ın kıyı kesimleri, Mersin'in iç kesimleri ve Toroslar mevkiinin yerel olmak üzere sağanak ve gök gürültülü sağanak yağışlı geçeceği tahmin ediliyor. Yağışların Isparta ve Burdur ile Antalya'nın batı kesimlerinde yerel olarak kuvvetli olması bekleniyor.

İÇ ANADOLU: Parçalı zamanla çok bulutlu, öğle saatlerinden itibaren bölgenin iç ve batı kesimlerinin sağanak ve gök gürültülü sağanak yağışlı geçeceği tahmin ediliyor. Yağışların Eskişehir çevrelerinde yerel olmak üzere kuvvetli olması bekleniyor.

DOĞU ANADOLU: Az bulutlu, zamanla bölge genelinin parçalı, kuzeydoğusunun yer yer çok bulutlu geçeceği tahmin ediliyor.

GÜNEYDOĞU ANADOLU: Parçalı ve az bulutlu geçeceği tahmin ediliyor.

Bu haber 456 defa okundu.


Yorumlar

 + Yorum Ekle 
    kapat

    Değerli okuyucumuz,
    Yazdığınız yorumlar editör denetiminden sonra onaylanır ve sitede yayınlanır.
    Yorum yazarken aşağıda maddeler halinde belirtilmiş hususları okumuş, anlamış, kabul etmiş sayılırsınız.
    · Türkiye Cumhuriyeti kanunlarında açıkça suç olarak belirtilmiş konular için suçu ya da suçluyu övücü ifadeler kullanılamayağını,
    · Kişi ya da kurumlar için eleştiri sınırları ötesinde küçük düşürücü ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi ya da kurumlara karşı tehdit, saldırı ya da tahkir içerikli ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi veya kurumların telif haklarına konu olan fikir ve/veya sanat eserlerine ait hiçbir içerik yayınlanamayacağını,
    · Kişi veya kurumların ticari sırlarının ifşaı edilemeyeceğini,
    · Genel ahlaka aykırı söz, ifade ya da yakıştırmaların yapılamayacağını,
    · Yasal bir takip durumda, yorum tarih ve saati ile yorumu yazdığım cihaza ait IP numarasının adli makamlara iletileceğini,
    · Yorumumdan kaynaklanan her türlü hukuki sorumluluğun tarafıma ait olduğunu,
    Bu formu gönderdiğimde kabul ediyorum.




    En Çok Okunan Haberler


    Haber Sistemi altyapısı ile çalışmaktadır.
    3,380 µs