En Sıcak Konular

CHP'de İhsanoğlu istifası

7 Ağustos 2014 15:27 tsi
CHP'de İhsanoğlu istifası İzol aşireti lideri Hamit İzol, üyesi olduğu CHP'nin barış sürecine destek vermediğini iddia ederek partiden istifa etti.

Şanlıurfa'daki İzol Aşireti'nin liderlerinden işadamı ve yazar Hamit İzol, üyesi olduğu CHP'nin barış sürecine destek vermediğini iddia ederek partiden istifa etti. Mersin'de yaşayan Hamit İzol, CHP'den istifa ettiğini Sultaşa Otel'de düzenlediği basın toplantısında açıkladı.

BENİM DESTEKLEDİĞİM SÜREÇ, PARTİM TARAFINDAN DESTEK GÖRMEDİ

İstifa gerekçesini üyesi olduğu partinin barış sürecine destek vermemesi olarak açıklayan İzol şunları söyledi;

"Benim desteklemiş olduğum süreç, partim tarafından bir destek görmedi. Yıllarca bekledik, genel merkeze haber gönderdik. Bu sürece biraz destek verin. Yarın kötü bir durum olursa, bunun altından kimsenin kalkamayacağını defalarca söyledik. Genel başkan danışmanına, yetkililere söyledik. Geleceğimizin iyi olmadığını anlatmaya çalıştık. CHP'nin tam olarak destek vermediği bir yasa çıkmaz. Ama tam destek verilseydi anayasa bile değişirdi. O yüzden bekledim ve bir çok arkadaşım istifa etti partiden.

AYNI DÜŞÜNCEYİ PAYLAŞMIYORUZ

Ben sabırla bekledim ama, CHP'nin Cumhurbaşkanlığı için göstermiş olduğu aday, barış süreci ile ilgili herhangi bir açıklama yapmadı. Ben gelirsem barış sürecini devam ettireceğim, bu ülkede barışın sağlanması lazım gibi cümleler kullanmadı, demedi. Bunu demeyen bir partide, böyle bir partinin adayına şahsım olarak o partide kalmam benim için de zarar, parti için de zarar. Çünkü aynı düşünceyi paylaşmıyoruz.

İNSANLARIN TUZU KURU, BENİM TUZUM KURU DEĞİL

İnsanların tuzu kuru. Benim tuzum kuru değil. Benim Türk ve Kürt akrabalarım ölüyor. O bölgenin çocuğu olarak, bu ölümler bana yansıyor. Ben ülkemde ölüm istemiyorum artık. Biz aşiret ve aile olarak bu işin karşısındayız. Kan davasını bitiren, başlık parasını ilk kaldıranlardanız. Biz sosyal demokrasinin gerekliliğini yerine getirdik. Bu ülkenin bölünmez bütünlüğü ve kardeşliği var. Bölünmeyi kim isterse istesin karşısındayız.

ECEVİTÇİ BİRİ OLARAK CHP'DEN İSTİFA EDİYORUM

O yüzden çok üzülerek söylüyorum, çocukluğumdan beri 'Karaoğlan Ecevitçi' biri olarak, CHP'den istifa ediyorum. İstifa dilekçemi CHP Mersin İl Başkanı'na göndereceğim. CHP üyeliğinden ayrılıyorum."

Bu haber 680 defa okundu.


Yorumlar

 + Yorum Ekle 
    kapat

    Değerli okuyucumuz,
    Yazdığınız yorumlar editör denetiminden sonra onaylanır ve sitede yayınlanır.
    Yorum yazarken aşağıda maddeler halinde belirtilmiş hususları okumuş, anlamış, kabul etmiş sayılırsınız.
    · Türkiye Cumhuriyeti kanunlarında açıkça suç olarak belirtilmiş konular için suçu ya da suçluyu övücü ifadeler kullanılamayağını,
    · Kişi ya da kurumlar için eleştiri sınırları ötesinde küçük düşürücü ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi ya da kurumlara karşı tehdit, saldırı ya da tahkir içerikli ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi veya kurumların telif haklarına konu olan fikir ve/veya sanat eserlerine ait hiçbir içerik yayınlanamayacağını,
    · Kişi veya kurumların ticari sırlarının ifşaı edilemeyeceğini,
    · Genel ahlaka aykırı söz, ifade ya da yakıştırmaların yapılamayacağını,
    · Yasal bir takip durumda, yorum tarih ve saati ile yorumu yazdığım cihaza ait IP numarasının adli makamlara iletileceğini,
    · Yorumumdan kaynaklanan her türlü hukuki sorumluluğun tarafıma ait olduğunu,
    Bu formu gönderdiğimde kabul ediyorum.




    En Çok Okunan Haberler


    Haber Sistemi altyapısı ile çalışmaktadır.
    2,569 µs