En Sıcak Konular

Nabi Avcı: Türk tarihinde ilk defa...

7 Ağustos 2014 14:19 tsi
Mili Eğitim Bakanı Avcı: "Türk tarihinde ilk defa millet, devlet başkanını bizzat kendisi seçiyor. Bu çok önemli bir husus ve dönüm noktası. Yeni devlet başkanımızı, cumhurbaşkanımızı ne kadar yüksek bir oranla Çankaya'ya gönderirsek hem dünya da hem de ü

 Milli Eğitim Bakanı Nabi Avcı, "Türk tarihinde ilk defa millet, devlet başkanını bizzat kendisi seçiyor. Bu çok önemli bir husus ve dönüm noktası. Yeni devlet başkanımızı, cumhurbaşkanımızı ne kadar yüksek bir oranla Çankaya'ya gönderirsek hem dünya da hem de ülkede o kadar güçlü kılmış oluruz" dedi.

Kent merkezindeki esnafı ziyaret edip, vatandaşlarla sohbet eden Bakan Avcı, bir çay bahçesinde vatandaşlara hitaben yaptığı konuşmada, dün akşam Bilecik'e gelirken kendisine bir görüntü izletildiğini ve seçimin renkli görüntüleri arasında yer aldığını kaydetti.

Cumhurbaşkanı adayı bir kişinin görüntülerinin bulunduğunu ifade eden Bakan Avcı, şöyle konuştu:

"Buraya gelince arkadaşlar ne içeceğiz diye konuşurken, dün akşam yolda gelirken bana bir video izlettiler. Önceki gün yine burada bir çekim yapılmış. Seçimin renkli sahneleri de var. Onun için anlatıyorum bunu. Bir aday beyefendiyi buraya getirmişler, beyefendi burada oturuyor, yanında benim de çok sevdiğim milletvekili arkadaşımız vazifelendirilmiş o da yanında oturuyor. Bir başka tarafında ise Eskişehir milletvekili bir milletvekilimiz oturuyor. Şimdi seyredin hakikaten eğlenceli. Beyfendi diyor ki 'bizi buraya niye getirdiniz?'. Bizim arkadaş diyor ki 'vallaha benim haberim yok', il başkanını gösteriyor. Diyor ki 'o getirdi'. O da 'efendim çay içmeye geldik' diyor. Bu arada bizim Eskişehir milletvekili olan arkadaş skandalın farkında ses çıkartmıyor. Böyle önüne bakarak. Çok hoş bir sahne. Sonunda aday beyefendi diyor ki 'sen kalk bir şey söyle, beni taktim et', o da il başkanını işaret ediyor 'sen bir şeyler söyle' diye, sonra böyle bir renkli sahne yaşanmış önceki gün. Biz buraya ne için geldiğimizi biliyoruz. Ayrıca hiçbir kimsenin, bizi size taktim etmesine gerek yok. Çok şükür biz birbirimizi tanıyoruz."

-"Türkiye'nin gücüne güç katmış oluruz"

Bakan Avcı, 3 gün sonra Türkiye'nin tarihi bir seçimi gerçekleştireceğini anlatarak, sözlerini şöyle sürdürdü:

"Türk tarihinde ilk defa millet, devlet başkanını bizzat kendisi seçiyor. Bu çok önemli bir husus ve dönüm noktası. Yeni devlet başkanımızı, cumhurbaşkanımızı ne kadar yüksek bir oranla Çankaya'ya gönderirsek hem dünya da hem de ülkede o kadar güçlü kılmış oluruz. Arkasında ki millet desteği ne kadar yüksek olursa dışarıya, içeriye karşı da o kadar güçlü kılmış oluruz. Türkiye'nin gücüne güç katmış oluruz. Onun için inşallah 10 Ağustos'ta milletimize yakışır bir şekilde oylarımızı kullanacağız, artık burada bir parti oylaması yok. Parti oylaması değil, cumhurbaşkanımızı seçeceğiz. Hepimizin cumhurbaşkanı olacak. İnşallah hepimizin oyları ile. "

Bakan Nabi Avcı ve beraberindekiler daha sonra Bilecik'in Pazaryeri ilçesine bağlı Demirköyü ziyaret ederek, buradaki aile kabristanlığını ziyaret edip, dua etti.

AA



Bu haber 513 defa okundu.


Yorumlar

 + Yorum Ekle 
    kapat

    Değerli okuyucumuz,
    Yazdığınız yorumlar editör denetiminden sonra onaylanır ve sitede yayınlanır.
    Yorum yazarken aşağıda maddeler halinde belirtilmiş hususları okumuş, anlamış, kabul etmiş sayılırsınız.
    · Türkiye Cumhuriyeti kanunlarında açıkça suç olarak belirtilmiş konular için suçu ya da suçluyu övücü ifadeler kullanılamayağını,
    · Kişi ya da kurumlar için eleştiri sınırları ötesinde küçük düşürücü ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi ya da kurumlara karşı tehdit, saldırı ya da tahkir içerikli ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi veya kurumların telif haklarına konu olan fikir ve/veya sanat eserlerine ait hiçbir içerik yayınlanamayacağını,
    · Kişi veya kurumların ticari sırlarının ifşaı edilemeyeceğini,
    · Genel ahlaka aykırı söz, ifade ya da yakıştırmaların yapılamayacağını,
    · Yasal bir takip durumda, yorum tarih ve saati ile yorumu yazdığım cihaza ait IP numarasının adli makamlara iletileceğini,
    · Yorumumdan kaynaklanan her türlü hukuki sorumluluğun tarafıma ait olduğunu,
    Bu formu gönderdiğimde kabul ediyorum.




    En Çok Okunan Haberler


    Haber Sistemi altyapısı ile çalışmaktadır.
    2,805 µs