En Sıcak Konular

Meteoroloji alarmı fırtına yaklaşıyor işte saati

7 Ağustos 2014 14:18 tsi
Meteoroloji bugün İstanbul için alarm verdi. Marmara bölgesinde kuvvetli yağışa bağlı olarak sel, fırtına ve hortum bekleniyor. Yağış 18'de başlayacak.

Beklenen yağmur yurda girdi! Fırtına önce Çanakkale'yi ardından da Tekirdağ'ı vurdu. İki ilde dereler taştı, çok sayıda işyeri ve evi su bastı. Şiddetli yağış akşam saatlerindİstanbul'u etkisi altına alacak.

Ağustos ayında Türkiye'nin batısı şiddetli bir fırtına nedeniyle alarma geçti. Meteoroloji haritasını da yayınladı. Şu anda hızla yağışlı dalga yaklaşıyor.

Fırtınanın saati de belli oldu. Meteoroloji saat 18.00'da özellikle 3 ilde fırtınanın kopacağını duyurdu. Şiddetli fırtına yarın sabah saat 9'a kadar devam edecek. Türkiye genelinde de yağışlı hava etkili olmaya devam ediyor.

Meteoroloji Genel Müdürlüğü'nden Marmara bölgesi için yapılan kuvvetli yağış ve fırtına uyarısının ardından Afet Koordinasyon Merkezi'nde (AKOM) gece yarısı kriz toplantısı yapıldı.

HIZLA YAKLAŞIYOR İŞTE HARİTASI

AKOM'u alarma geçiren hortum ve sel uyarısının ardından İstanbullular'ın bekleyişi sürüyor. Meteoroloji Genel Müdürlüğü'nün sitesinde yer alan birleştirilmiş son radar görüntülerinde, Çanakkale'ye giriş yapan gökgürültülü sağanak yağışın yavaş yavaş Marmara'ya yaklaştığı görülüyor.


GECEYARISI KRİZ TOPLANTISI!

Meteoroloji Genel Müdürlüğü'nden Marmara bölgesi için yapılan kuvvetli yağış ve fırtına uyarısının ardından Afet Koordinasyon Merkezi'nde (AKOM) gece yarısı kriz toplantısı yapıldı.
İstanbul Büyükşehir Belediyesi Basın Danışmanlığı tarafından toplantıyla ilgili yazılı bir açıklama yapıldı.  Marmara Bölgesi için kuvvetli yağış ve fırtına uyarısı yapan Meteoroloji, hortum riskine karşı dikkatli olunmasını istedi. AKOM da sel baskınlarına karşı uyarı yaptı.

Meteoroloji Genel Müdürlüğü ile büyükşehir belediyesine bağlı AKOM birimlerinin hava tahmin raporlarına göre, İstanbul’da bugün sabahtan akşam saatlerine kadar kısa süreli ve şiddetli yaz yağmuru görülecek. İstanbul’da yaz yağmurlarının genelde kısa zaman diliminde (7-15 dakika) dolu, hortum ve fırtınamsı rüzgârla şiddetli yağışlara neden olacağı belirtildi.

Bölgesel olarak gök gürültüsü, şimşek çakması ve yıldırım düşmesi gibi meteorolojik olayların görüleceği tahmin ediliyor.

Yağışların ani düştüğünden hızla akışa geçmesi, yollarda göllenmelere, kod seviyesi altındaki kesimlerde ise su baskınlarına neden olabilecek. Rüzgârın fırtına şeklinde esecek olması nedeniyle hortum, çatı ve tabela uçması gibi olayların yaşanabileceğine de dikkat çekildi.

BELEDİYE ALARMDA

Büyükşehir belediyesi ekipleri, itfaiye, AKOM, İSKİ, ATIK Müdürlüğü ekipleri kritik noktalarda hazır bekletilecek. Meteoroloji Müdürlüğü, yağışın) sabah 06.00’dan itibaren başlayıp saat 18.00’e kadar sürmesinin beklendiğini kaydetti.

BÖLGELERİMİZDE HAVA NASIL OLACAK?

MARMARA: Parçalı çok bulutlu, bölge genelinin sağanak ve gök gürültülü sağanak yağışlı geçeceği tahmin ediliyor. Yağışların; Çanakkale, Balıkesir ve Bursa illeri başta olmak üzere bölgenin güney ve doğusu ile Tekirdağ ve Edirne'nin güney kesimlerinde yerel olarak kuvvetli olması bekleniyor. Rüzgarın; kuzey ve kuzeydoğu yönlerden yer yer kuvvetli (40-60 km/s) olarak esmesi bekleniyor.

EGE: Parçalı zamanla çok bulutlu, kuzeyi ile öğle saatlerinden itibaren bölge genelinin sağanak ve gök gürültülü sağanak yağışlı geçeceği tahmin ediliyor. Yağışların; İzmir, Manisa ve Kütahya illeri başta olmak üzere bölge genelinde yerel olarak kuvvetli olması bekleniyor.

AKDENİZ: Parçalı yer yer çok bulutlu, Batı Akdeniz ile Adana, Osmaniye, Hatay'ın kıyı kesimleri, Mersin'in iç kesimleri ve Toroslar mevkiinin yerel olmak üzere sağanak ve gök gürültülü sağanak yağışlı geçeceği tahmin ediliyor. Yağışların Isparta ve Burdur ile Antalya'nın batı kesimlerinde yerel olarak kuvvetli olması bekleniyor.

İÇ ANADOLU: Parçalı zamanla çok bulutlu, öğle saatlerinden itibaren bölgenin iç ve batı kesimlerinin sağanak ve gök gürültülü sağanak yağışlı geçeceği tahmin ediliyor. Yağışların Eskişehir çevrelerinde yerel olmak üzere kuvvetli olması bekleniyor.

DOĞU ANADOLU: Az bulutlu, zamanla bölge genelinin parçalı, kuzeydoğusunun yer yer çok bulutlu geçeceği tahmin ediliyor.

GÜNEYDOĞU ANADOLU: Parçalı ve az bulutlu geçeceği tahmin ediliyor.

Bu haber 475 defa okundu.


Yorumlar

 + Yorum Ekle 
    kapat

    Değerli okuyucumuz,
    Yazdığınız yorumlar editör denetiminden sonra onaylanır ve sitede yayınlanır.
    Yorum yazarken aşağıda maddeler halinde belirtilmiş hususları okumuş, anlamış, kabul etmiş sayılırsınız.
    · Türkiye Cumhuriyeti kanunlarında açıkça suç olarak belirtilmiş konular için suçu ya da suçluyu övücü ifadeler kullanılamayağını,
    · Kişi ya da kurumlar için eleştiri sınırları ötesinde küçük düşürücü ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi ya da kurumlara karşı tehdit, saldırı ya da tahkir içerikli ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi veya kurumların telif haklarına konu olan fikir ve/veya sanat eserlerine ait hiçbir içerik yayınlanamayacağını,
    · Kişi veya kurumların ticari sırlarının ifşaı edilemeyeceğini,
    · Genel ahlaka aykırı söz, ifade ya da yakıştırmaların yapılamayacağını,
    · Yasal bir takip durumda, yorum tarih ve saati ile yorumu yazdığım cihaza ait IP numarasının adli makamlara iletileceğini,
    · Yorumumdan kaynaklanan her türlü hukuki sorumluluğun tarafıma ait olduğunu,
    Bu formu gönderdiğimde kabul ediyorum.




    En Çok Okunan Haberler


    Haber Sistemi altyapısı ile çalışmaktadır.
    4,443 µs