En Sıcak Konular

''AK Parti'ye yakın insanlar tehdit altında''

7 Ağustos 2014 13:40 tsi
Erzurum Büyükşehir Belediye Başkanı Sekmen, güney ilçelerinde, ilçe başkanları, belediye meclis üyeleri ve AK Parti'ye yakın insanların tehdit edildiğini, kaçırıldığını, zorluk gösterildiğini söyledi.

Erzurum Büyükşehir Belediye Başkanı Mehmet Sekmen, güney ilçelerinde, ilçe başkanları, belediye meclis üyeleri ve AK Parti'ye yakın insanların tehdit edildiğini, kaçırıldığını, zorluk gösterildiğini belirterek, "Bilin ki bunu yanlarına bırakmayacağız. Bunu yapanlara, misli misline karşılığını vereceğiz, asla bırakmayacağız" dedi.
 
AK Parti İl Başkanı Fatih Yeşilyurt, ilçe belediye başkanları ve parti meclis üyeleriyle Müceldili Konağı'nda düzenlediği basın toplantısında konuşan Sekmen, seçimlerde yerel yöneticiler olarak Cumhurbaşkanı adayı Recep Tayyip Erdoğan'ın yanında olduklarını ve en büyük desteği vereceklerini söyledi.
 
Sekmen, bu seçimin sadece Türkiye'de değil, Balkanlar'da, Avrupa'da, Kafkaslar'da, Ortadoğu'da dünyanın birçok yerinde yakinen takip edildiğini vurguladı.
 
Cumhurbaşkanı seçimine değinen Sekmen, "Halkımız reyine sahip çıkmalı. Halkımız korkmamalı, oyuna namusu gibi sahip çıkmalı. Arzu ettiği yere oyunu vermeli, nereye inanıyor, nereye güveniyorsa" diye konuştu.
 
Türkiye'de, en ücra köşede bile demokrasinin hakim olması için mücadele eden bir ekip olduklarını ifade eden Sekmen, şunları kaydetti:
 
 "Güney ilçelerinde, ilçe başkanlarımız, belediye meclis üyelerimiz, AK Parti'ye yakın insanlar tehdit altında. Tehdit ediliyor, kaçırılıyor ve zorluk gösteriliyor. Bizim inancımız, bizim hiçbir şeyden korkmayacağımız, Allah'ın verdiği canı, Allah'ın alacağına inanan' bir dinin mensubuyuz. Bunun için de teşkilat mensubu kardeşlerime sesleniyorum, asla taviz vermeyin ama bilin ki bunu yanlarına bırakmayacağız. Bunu yapanlara, misli misline karşılığını vereceğiz, asla bırakmayacağız. Öyle basit bir şey gibi 'Halk tehdit edilecek, halk baskı altına alınacak' onlara da fırsat vermeyeceğiz."
 
"Üç, beş çapulcuya pabuç bırakacak bir durumumuz yok"
 
Yeşilyurt da cumhurbaşkanı seçimi öncesi son virajda olduklarını belirterek, cumhuriyet tarihinde ilk defa halkın seçeceği bir cumhurbaşkanlığı seçimi arifesinde oldukları için bunu çok önemsediklerini söyledi.
 
Seçim çalışmalarına giden milletvekillerine yapılan baskıları bildiklerini vurgulayan Yeşilyurt, "Malum üç aday var. Bir tarafta özgürlük ve demokrasiden bahseden ancak hala daha bugüne kadar baskılarını, korku imparatorluklarını oluşturmaya çalışan bir zihniyetin adayı var. Bir tarafta, temelsiz bir çatının adayı var. Bir tarafta da gerek siyasi hayatında, gerek gençlik kollarından, il başkanlığında, belediye başkanlığında ve başbakanlığında yapmış olduğu çalışmalarla Türk insanın gönlünde taht kurmuş, hep insan odaklı çalışmış Sayın Recep Tayyip Erdoğan var" şeklinde konuştu.
 
Yeşilyurt, demokrasi bayramının sağlanması için herkesin oy kullanmasını önemsediklerinin altını çizerek, "Bir çağ kapanıp, bir çağ açılacak. O çağın anahtarları bizlerin vereceği oylardan oluşmaktadır" ifadelerini kullandı.
 
Bir gazetecinin, "Güney ilçelerinde baskı sonucu istifalar olduğu söyleniyor. Emniyet ve jandarma soruşturma başlattı mı, şikayetçi olundu mu? Güvenli bir seçim olması için tedbirler alınacak mı" yönündeki soruya Yeşilyurt, "Türkiye büyük bir devlet. Üç, beş çapulcuya pabuç bırakacak bir durumumuz yok. Dolasıyla bu kamuoyunda duyurulduktan sonra biz gerekli tedbirleri almak için belediye başkanımızla toplantılar yaptık. Orada gerekli tedbirler şu an alınmaya başlandı. Hiçbir vatandaşımız korkmasın. Partiden baskı sonucu istifa eden arkadaşlarımız var Karayazı'da ve Tekman'da. Bir partiye geçmediler, bağımsızlar" yanıtını verdi.

aa


Bu haber 486 defa okundu.


Yorumlar

 + Yorum Ekle 
    kapat

    Değerli okuyucumuz,
    Yazdığınız yorumlar editör denetiminden sonra onaylanır ve sitede yayınlanır.
    Yorum yazarken aşağıda maddeler halinde belirtilmiş hususları okumuş, anlamış, kabul etmiş sayılırsınız.
    · Türkiye Cumhuriyeti kanunlarında açıkça suç olarak belirtilmiş konular için suçu ya da suçluyu övücü ifadeler kullanılamayağını,
    · Kişi ya da kurumlar için eleştiri sınırları ötesinde küçük düşürücü ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi ya da kurumlara karşı tehdit, saldırı ya da tahkir içerikli ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi veya kurumların telif haklarına konu olan fikir ve/veya sanat eserlerine ait hiçbir içerik yayınlanamayacağını,
    · Kişi veya kurumların ticari sırlarının ifşaı edilemeyeceğini,
    · Genel ahlaka aykırı söz, ifade ya da yakıştırmaların yapılamayacağını,
    · Yasal bir takip durumda, yorum tarih ve saati ile yorumu yazdığım cihaza ait IP numarasının adli makamlara iletileceğini,
    · Yorumumdan kaynaklanan her türlü hukuki sorumluluğun tarafıma ait olduğunu,
    Bu formu gönderdiğimde kabul ediyorum.




    En Çok Okunan Haberler


    Haber Sistemi altyapısı ile çalışmaktadır.
    6,535 µs