En Sıcak Konular

Türkmen cephesine ne kadar yardım yapıldı?

7 Ağustos 2014 13:14 tsi
Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanı Taner Yıldız, şu ana kadar Türkmen cephesine 110 milyon dolarlık yardım yapıldığını belirtti.

Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanı Taner Yıldız, Kayseri Büyükşehir Belediyesi'nin Türkmenler için hazırladığı yardım yüklü tırın uğurlama törenine katıldı.
 
Büyükşehir Belediyesi önünde düzenlenen törende konuşan Yıldız, Türkiye'nin her zaman Türkmenlerin yanında yer alan bir ülke olduğunu söyledi.
 
Türkmenlerin her zaman en büyük destekçisinin Türkiye olduğunu vurgulayan Yıldız, şöyle devam etti:
 
"Türkiye'nin dört bir tarafında Edirne'den, Kars'a, Sinop'tan Hatay'a varıncaya kadar bütün belediyelerimiz Türkmen kardeşlerimizle alakalı bu tür tırlarla yardım gönderdiler. Ben büyükşehir belediye başkanlarımıza teşekkür ediyorum. Bu Türkmen kardeşlerimize gösterdiğimiz hassasiyetin yalnızca bir parçası. Çünkü biz şu ana kadar Türkmen cephesine 110 milyon dolarlık yardım yaptık. Her ne kadar bunun tersine bir algı oluşturulmaya çalışılıyor ve Türkmen kardeşlerimize karşı bizim kayıtsız kaldığımız şeklinde bir algı oluşturuluyor olsa da işin gerçeği öyle değil, işin doğrusu öyle değil."
 
Türkmenlerle alakalı bazı konuların kamuoyuna açıklanamadığını aktaran Yıldız, "Zamanı geldiğinde de inşallah bunlardan da bahsedeceğiz. Fişabur'da 40 bin kişilik kamp yapılıyor, bunu bizler yapacağız. Bu coğrafyada, bu bölgede hiçbir olumsuzluğa kayıtsız kalamayız. Hiçbir insanlık karşıtı konuya kayıtsız kalamayacağımız gibi hele hele Türkmen kardeşlerimize hiç kayıtsız kalamayız. Hepimize düşen görevler var" diye konuştu.
 
Türkmenlerin birlik ve beraberlik içerisinde hareket ederek, Türkmenlere kendi aralarında ayrılığa düşmeme çağrısında bulunan Yıldız, sözlerini şöyle tamamladı:
 
"Bu manada Türkmen kardeşlerimizin de mezhepcilikle alakalı konulara son vererek, birlik beraberlik içerisinde Kerkük'te, Bağdat'ta ve Irak'ın farklı bölgelerinde sesini daha güçlü duyurabilecek, farklı etkinlikleri ve etnik ayrımları da gözardı edecek bir yapı içerisinde bulunmaları lazım. Şimdiye kadar 1946 yılından başlayan, 1981'de, 1991'de bir çok yerde Türkmen kardeşlerimizle alakalı katliamlar oldu. Bizler hiçbir şekilde buna kayıtsız kalmayız. Azerbaycan'da, Bulgaristan'da, Kosova'da soydaşlarımıza aynı şekilde kayıtsız kalmadığımız gibi. Bu manada biz Kayseri olarak üzerimize düşeni daima yaptık ve yapmaya devam edeceğiz. Bu tır bunun sembolik bir göstergesidir. Bu yardımları şahsi olarak yapan kardeşlerimiz de var. Bu şekilde organize yapılması da son derece etkileyici."
 
Kayseri Büyükşehir Be Başkanı Mehmet Özhaseki de Türkmenlerin kardeşleri olduğunu ifade ederek, yardımların süreceğini kaydetti.
 
Konuşmaların ardından Bakan Yıldız ve beraberindekilerin el sallayarak uğurladığı tır Irak'a gitmek üzere yola çıktı.

aa


Bu haber 567 defa okundu.


Yorumlar

 + Yorum Ekle 
    kapat

    Değerli okuyucumuz,
    Yazdığınız yorumlar editör denetiminden sonra onaylanır ve sitede yayınlanır.
    Yorum yazarken aşağıda maddeler halinde belirtilmiş hususları okumuş, anlamış, kabul etmiş sayılırsınız.
    · Türkiye Cumhuriyeti kanunlarında açıkça suç olarak belirtilmiş konular için suçu ya da suçluyu övücü ifadeler kullanılamayağını,
    · Kişi ya da kurumlar için eleştiri sınırları ötesinde küçük düşürücü ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi ya da kurumlara karşı tehdit, saldırı ya da tahkir içerikli ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi veya kurumların telif haklarına konu olan fikir ve/veya sanat eserlerine ait hiçbir içerik yayınlanamayacağını,
    · Kişi veya kurumların ticari sırlarının ifşaı edilemeyeceğini,
    · Genel ahlaka aykırı söz, ifade ya da yakıştırmaların yapılamayacağını,
    · Yasal bir takip durumda, yorum tarih ve saati ile yorumu yazdığım cihaza ait IP numarasının adli makamlara iletileceğini,
    · Yorumumdan kaynaklanan her türlü hukuki sorumluluğun tarafıma ait olduğunu,
    Bu formu gönderdiğimde kabul ediyorum.




    En Çok Okunan Haberler


    Haber Sistemi altyapısı ile çalışmaktadır.
    2,700 µs