En Sıcak Konular

2. dalgada flaş karar! 4 polis tutuklandı

7 Ağustos 2014 14:28 tsi
Yasadışı dinleme iddiasıyla polise yönelik 2'nci dalga operasyonda dün akşam adliyeye sevkedilen 10 polisten 4'ü tutuklandı, 6'sı serbest bırakıldı.

Yolsuzluk ve rüşvet soruşturmasını yürüten polislere yönelik 22 Temmuz'da yapılan operasyon sonrası yapılan ve 33 kişinin gözaltına alındığı 2.dalga operasyonda mahkemeye çıkarılan 10 polisten  4'ü tutuklandı, 6 kişi serbest bırakıldı.

Emniyette ''paralel yapı'' iddialarına ilişkin İstanbul merkezli 14 ilde gerçekleştirilen operasyon kapsamında nöbetçi hakimliğe sevk edilen 10 şüpheliden 4'ü tutuklandı, 6 kişi serbest bırakıldı.

"Yasa dışı dinleme" iddialarına yönelik yürütülen soruşturma kapsamında İstanbul Cumhuriyet Savcılığı'ndaki ifade işlemlerinin ardından tutuklanmaarı talebiyle İstanbul 5. Sulh Ceza Hakimliği'ne sevk edilen 10 şüphelinin sorgusu, 05.30'da tamamlandı.

Hakim Cevdet Özcan, öğle saatlerinde adliyeye gelerek, kararını hazırladı.

İstanbul 5. Sulh Ceza Hakimliği, şüphelilerden Serdal Kurtoğlu, Fürkan Donkar, Hacı Şerif Erikmen ve Ebubekir Gül'ü "Kişiler arasındaki aleni olmayan konuşmaları kayıt etmek" ve "Kamu görevlisince resmi belgede sahtecilik yapmak" suçlarından tutuklanmasına karar verdi.

 6 KİŞİ HAKKINDA YURTDIŞI YASAĞI

 Serbest bırakılan Veli Karlı, Hasan Aladağ, Haluk Ural, Ergün Acun, Ebubekir Özer ve Burhan Alioğlu hakkında yurt dışına çıkış yasağı konuldu.

Hakimlik, 4 şüphelinin tutuklanmasına İçişleri Bakanlığı Mülkiye Müfettişliği'nin raporunu gerekçe gösterdi.

Kararda, şüphelilerin, İstanbul Emniyet Müdürlüğü İstaihbarat Şubesi'nde görev yaptıkları dönemde, görevin sağladığı nüfuz ve güçle yasa dışı oluşturulan örgütün amaçlarına ulaşmak için toplumda tanınan ve kamuoyuna mal olmuş birçok kişinin suç örgütleri ile ilişkilendirilerek bir kısmının gerçek kimlik bilgilerini gizlemek veya eksik yazmak, yanlış bilgi vermek suretiyle yargı mensuplarını da aldatacak şekilde iletişim tespit kararları aldıkları belirtildi.

Şüphelilerin, bu kararları alabilmek için iletişime müdahale talep formlarının yaygın, sistemli ve organize bir şekilde sahte olarak düzenlenip kullanmak suretiyle suçları işledikleri kaydedildi.

32 POLİS GÖZALTINA ALINNMIŞTI

Polislere yönelik ikinci dalga operasyonda 32 kişi gözaltına alınmıştı. Dün 11 şüpheli savcı karşısına çıktı. 10 kişi mahkemeye sevk edilirken, 1 kişi serbest kaldı. Mahkeme bugün ise 10 polisten 4'ünün tutuklanmasına 6'sının ise serbest kalmasına karar verdi.

Mahkeme tarafından tutuklanan polislerin isimleri şöyle: Furkan Donkar, Hacı Şerif Erikmen, Serdar Kurtoğlu ve Ebubekir Gül. Mahkemeden serbest kalanların isimlerinin ise Halil Kocaman, Engin Yaşar, Sadettin Karataş, Şemsettin Dündar, Safa Tarık Oğuz, Ahmet Sarı olduğu belirtildi.

Avukat Turanlı 'Serbest kalmalılar'

Terör ve yolsuzluk ile mücadele eden polislere yönelik başlatılan sahur operasyonunun ikinci dalgasında gözaltına alınan emniyet mensuplarının avukatlarından Ömer Turanlı, twitter üzerinden yaptığı açıklamada "Sorguya sevkedilen on kişinin de tutuksuz yargılanmak üzere serbest bırakılması gerekir... Aksi karar vicdanları yaralar." dedi.

Bu haber 443 defa okundu.


Yorumlar

 + Yorum Ekle 
    kapat

    Değerli okuyucumuz,
    Yazdığınız yorumlar editör denetiminden sonra onaylanır ve sitede yayınlanır.
    Yorum yazarken aşağıda maddeler halinde belirtilmiş hususları okumuş, anlamış, kabul etmiş sayılırsınız.
    · Türkiye Cumhuriyeti kanunlarında açıkça suç olarak belirtilmiş konular için suçu ya da suçluyu övücü ifadeler kullanılamayağını,
    · Kişi ya da kurumlar için eleştiri sınırları ötesinde küçük düşürücü ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi ya da kurumlara karşı tehdit, saldırı ya da tahkir içerikli ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi veya kurumların telif haklarına konu olan fikir ve/veya sanat eserlerine ait hiçbir içerik yayınlanamayacağını,
    · Kişi veya kurumların ticari sırlarının ifşaı edilemeyeceğini,
    · Genel ahlaka aykırı söz, ifade ya da yakıştırmaların yapılamayacağını,
    · Yasal bir takip durumda, yorum tarih ve saati ile yorumu yazdığım cihaza ait IP numarasının adli makamlara iletileceğini,
    · Yorumumdan kaynaklanan her türlü hukuki sorumluluğun tarafıma ait olduğunu,
    Bu formu gönderdiğimde kabul ediyorum.




    En Çok Okunan Haberler


    Haber Sistemi altyapısı ile çalışmaktadır.
    5,719 µs