En Sıcak Konular

10 şüpheliden 4'ü tutuklandı

7 Ağustos 2014 12:23 tsi
10 şüpheliden 4'ü tutuklandı Emniyette ''paralel yapı'' iddialarına ilişkin İstanbul merkezli 14 ilde gerçekleştirilen operasyon kapsamında nöbetçi hakimliğe sevk edilen 10 şüpheliden 4'ü tutuklandı.

İstanbul Cumhuriyet Başsavcılığı'nca yürütülen yasa dışı telefon dinlemelerine yönelik İstanbul, Ankara, Van, Mardin, Hakkari, Batman, Diyarbakır, Şırnak, Bitlis, Bingöl, Iğdır, Ağrı, Şanlıurfa ve Kahramanmaraş'ta düzenlenen operasyon kapsamında nöbetçi hakimliğe sevk edilen 10 şüpheliden 4'ü tutuklandı. 6 kişi serbest bırakıldı.
 
Soruşturma kapsamında İstanbul Cumhuriyet Savcılığı'ndaki ifade işlemlerinin ardından tutuklanmaarı talebiyle İstanbul 5. Sulh Ceza Hakimliği'ne sevk edilen 10 şüphelinin sorgusu, saat 05.30'da tamamlandı.
 
Hakim Cevdet Özcan, öğle saatlerinde adliyeye gelerek, kararını hazırladı.
 
İstanbul 5. Sulh Ceza Hakimliği, şüphelilerden Serdal Kurtoğlu, Fürkan Donkar, Hacı Şerif Erikmen ve Ebubekir Gül'ü "Kişiler arasındaki aleni olmayan konuşmaları kayıt etmek" ve "Kamu görevlisince resmi belgede sahtecilik yapmak" suçlarından tutuklanmasına karar verdi.
 
6 kişi hakkında yurt dışı yasağı
 
Serbest bırakılan Veli Karlı, Hasan Aladağ, Haluk Ural, Ergün Acun, Ebubekir Özer ve Burhan Alioğlu hakkında yurt dışına çıkış yasağı konuldu.
 
Hakimlik, 4 şüphelinin tutuklanmasına İçişleri Bakanlığı Mülkiye Müfettişliği'nin raporunu gerekçe gösterdi.
 
Kararda, şüphelilerin, İstanbul Emniyet Müdürlüğü İstaihbarat Şubesi'nde görev yaptıkları dönemde, görevin sağladığı nüfuz ve güçle yasa dışı oluşturulan örgütün amaçlarına ulaşmak için toplumda tanınan ve kamuoyuna mal olmuş birçok kişinin suç örgütleri ile ilişkilendirilerek bir kısmının gerçek kimlik bilgilerini gizlemek veya eksik yazmak, yanlış bilgi vermek suretiyle yargı mensuplarını da aldatacak şekilde iletişim tespit kararları aldıkları belirtildi.
 
Şüphelilerin, bu kararları alabilmek için iletişime müdahale talep formlarının yaygın, sistemli ve organize bir şekilde sahte olarak düzenlenip kullanmak suretiyle suçları işledikleri kaydedildi.
 
20 şüpheli daha sevk edildi
 
Bu arada, İstanbul Emniyet Müdürlüğü'nün Vatan yerleşkesindeki Organize Suçlarla Mücadele Şube Müdürlüğü'nde gözaltında tutulan 21 emniyet mensubundan 20'sinin işlemleri tamamlandı. Şüpheliler, işlemlerin ardından Çağlayan'daki İstanbul Adliyesi'ne gönderildi.
 
Adliyeye çıkarılan 20 kişiden 13'ü tutuklanmaları talebiyle nöbetçi hakimliğe sevk edildi. 7 kişi ise serbest bırakıldı.
 
1 kişi serbest
 
Öte yandan, operasyonlarda gözaltına alınan 1 kişi, emniyetteki işlemlerinin ardından serbest bırakıldı.
 
İstanbul Emniyet Müdürlüğü'nün Vatan Caddesi yerleşkesindeki Organize Suçlarla Mücadele Şube Müdürlüğü'nde gözaltında tutulan şüpheli polisin ifadesi tamamlandı. Şüpheli, cumhuriyet savcısının talimatıyla serbest bırakıldı.
 
Çocuğu vefat eden şüpheli serbest bırakıldı
 
Bu arada, polis ekipleri tarafından Tokat'ta gözaltına alınan şüpheli Fatih Yılmaz'ın ise lösemi tedavisi gören oğlunun vefatından dolayı serbest bırakıldığı belirtildi.
 
Emniyet görevlileri tarafından buna ilişkin hazırlanan tutanakta, Yılmaz'ın, oğlunun rahatsızlığından dolayı Ankara'da geçici olarak görevlendirildiği, kadrosunun Diyarbakır İl Emniyet Müdürlüğünde olduğu, Gazi Üniversitesi Hastanesinde lösemi tedavisi gören oğlu Tuğrul Selim Yılmaz'a refakatçilik yaptığı ifade edildi.
 
Tutanakta, 5 Ağustos'ta gerçekleştirilen operasyon kapsamında hakkında gözaltı kararı bulunan Yılmaz'ın, 2 Ağustos'ta vefat eden oğlunun defin işlemleri için 3 Ağustos'ta Tokat'a gittiği, durumun öğrenilmesi üzerine savcılığın talimatı üzerine serbest bırakıldığı kaydedildi.
 
Deniz Akkaya ifade verdi
 

Manken Deniz Akkaya, yasa dışı telefon dinlemeleri soruşturması kapsamında, emniyete gelerek mağdur sıfatıyla ifade verdi.
 
İstanbul Cumhuriyet Başsavcılığı'nca yürütülen soruşturma kapsamında 2008-2012'de yapılan yasa dışı telefon dinlemelerinde, manken Deniz Akkaya'nın da dinlendiği belirlendi.
 
Soruşturma kapsamında emniyete çağrılan Akkaya'nın, mağdur sıfatıyla ifade verdiği öğrenildi.

aa



Bu haber 492 defa okundu.


Yorumlar

 + Yorum Ekle 
    kapat

    Değerli okuyucumuz,
    Yazdığınız yorumlar editör denetiminden sonra onaylanır ve sitede yayınlanır.
    Yorum yazarken aşağıda maddeler halinde belirtilmiş hususları okumuş, anlamış, kabul etmiş sayılırsınız.
    · Türkiye Cumhuriyeti kanunlarında açıkça suç olarak belirtilmiş konular için suçu ya da suçluyu övücü ifadeler kullanılamayağını,
    · Kişi ya da kurumlar için eleştiri sınırları ötesinde küçük düşürücü ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi ya da kurumlara karşı tehdit, saldırı ya da tahkir içerikli ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi veya kurumların telif haklarına konu olan fikir ve/veya sanat eserlerine ait hiçbir içerik yayınlanamayacağını,
    · Kişi veya kurumların ticari sırlarının ifşaı edilemeyeceğini,
    · Genel ahlaka aykırı söz, ifade ya da yakıştırmaların yapılamayacağını,
    · Yasal bir takip durumda, yorum tarih ve saati ile yorumu yazdığım cihaza ait IP numarasının adli makamlara iletileceğini,
    · Yorumumdan kaynaklanan her türlü hukuki sorumluluğun tarafıma ait olduğunu,
    Bu formu gönderdiğimde kabul ediyorum.




    En Çok Okunan Haberler


    Haber Sistemi altyapısı ile çalışmaktadır.
    4,324 µs