En Sıcak Konular

Erdoğan'dan Zekeriya Öz'e sert yanıt!

7 Ağustos 2014 12:19 tsi
Erdoğan'dan Zekeriya Öz'e sert yanıt! Cumhurbaşkanı Adayı ve Başbakan Erdoğan, 7. Türkiye Ticaret ve Sanayi Şurası'nda konuştu.

Başbakan Erdoğan, "Bir savcı çıkıp edep dışı, haya dışı, devlet ahlakından öte, eğer bir Başbakan'a saygısızlık yapabiliyorsa bir Bakan'a saygısızlık yapabiliyorsa, bu ülkede yargı artık şüpheleri üzerine çekmeye başlamış demektir.'' dedi.

Cumhurbaşkanı adayı ve Başbakan Erdoğan, "Eğer pazar günü milletimizin takdiriyle cumhurbaşkanı seçilirsem, Türkiye'nin istikametinde, Türkiye'nin değişiminde, yürüyüşünde hiçbir değişiklik olmayacaktır. dedi.
 
Başbakan Erdoğan, "Bir savcı çıkıp edep dışı, haya dışı, devlet ahlakından öte, eğer bir Başbakan'a saygısızlık yapabiliyorsa bir Bakan'a saygısızlık yapabiliyorsa, bu ülkede yargı artık şüpheleri üzerine çekmeye başlamış demektir. Yargı kararlarıyla konuşur, yargı siyasete cevap vermekle görevli bir kurum değildir. Şu anda düşünebiliyor musunuz, bu ülkenin HSYK'sı hala savcılık görevini ihlal etmiş olan bu kişi hakkında kalkıp da gerekli olan adımı atmıyor. Neden? İşte parelel yapı denilen zihniyet bu ve bu zihniyet birbirini çok açık net koruma altına alabiliyor. Paralel yapıyla mücadele benim ya da partimin mücadelesi değildir, Türkiye'nin mücadelesidir. Paralel yapının hedefi doğrudan doğruya Türkiye Cumhuriyeti'dir, milli iradedirdedi" dedi.
 
Başbakan Erdoğan, "Sadece siyaseti değil, emniyeti, yargıyı değil iş dünyasını da dizayn etmeye çalışmışlar. Ananaslar, rafineri işleri gelip gidiyor. Tehditler, şantajlar, kumpaslar yapılıyor. İş adamlarından haraç alınıyor. Kusura bakmayın birçok iş adamı bu konuda konuşmuyor, konuşun be, kimden ne aldılar, konuşun" dedi.
 
Başbakan Erdoğan, "Benim Sayın Mahmut Abbas ile yaptığım, Somali Cumhurbaşkanı ile yaptığım konuşmaları bunlar ne yapacaklar, bunları ne için kullanacaklar, bunları kime servis ediyorlar? Ortada alçakça bir ihanet var. Bugün hala bu alçakça ihanet karşısında susanlar varsa çok açık söylüyorum durumlarını gözden geçirsinler. 'Tayyip Erdoğan çok sert.' Evet bu durumlar karşısında sertim, eğer bundan rahatsız olanlar varsa ben sert olmaya devam edeceğim" dedi.
 
Ayrıntılar geliyor...

aa



Bu haber 841 defa okundu.


Yorumlar

 + Yorum Ekle 
    kapat

    Değerli okuyucumuz,
    Yazdığınız yorumlar editör denetiminden sonra onaylanır ve sitede yayınlanır.
    Yorum yazarken aşağıda maddeler halinde belirtilmiş hususları okumuş, anlamış, kabul etmiş sayılırsınız.
    · Türkiye Cumhuriyeti kanunlarında açıkça suç olarak belirtilmiş konular için suçu ya da suçluyu övücü ifadeler kullanılamayağını,
    · Kişi ya da kurumlar için eleştiri sınırları ötesinde küçük düşürücü ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi ya da kurumlara karşı tehdit, saldırı ya da tahkir içerikli ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi veya kurumların telif haklarına konu olan fikir ve/veya sanat eserlerine ait hiçbir içerik yayınlanamayacağını,
    · Kişi veya kurumların ticari sırlarının ifşaı edilemeyeceğini,
    · Genel ahlaka aykırı söz, ifade ya da yakıştırmaların yapılamayacağını,
    · Yasal bir takip durumda, yorum tarih ve saati ile yorumu yazdığım cihaza ait IP numarasının adli makamlara iletileceğini,
    · Yorumumdan kaynaklanan her türlü hukuki sorumluluğun tarafıma ait olduğunu,
    Bu formu gönderdiğimde kabul ediyorum.




    En Çok Okunan Haberler


    Haber Sistemi altyapısı ile çalışmaktadır.
    2,562 µs