En Sıcak Konular

ABD'nin İran'ı 3 günde bitirme planı!

2 Eylül 2007 21:45 tsi
ABD'nin İran'ı 3 günde bitirme planı! Pentagon, İran'ın askeri gücünü yok etmek amacıyla, 3 günde 1200 hedefin vurulacağı hava saldırısı planı hazırladığı ortaya çıktı. ABD Başkanı Bush'un söylemleri sertleşiyor!


Washington ile Tahran arasındaki gerginlik son dönemde yine tırmanışa geçerken, ABD'li bir ulusal güvenlik uzmanının verdiği bilgilere göre ABD Savunma Bakanlığı (Pentagon), İran ordusunun tüm gücünü yok edecek bir hava saldırısı planı hazırladı.

Amerikan düşünce kuruluşu Nixon Merkezi'nin terörizm ve ulusal güvenlik birimi başkanı Alexis Debat, Washington'da yaptığı bir konuşmada, hazırlanan planın, İran'ın nükleer tesislerine yönelik nokta atışı şeklinde küçük çaplı saldırılar değil, orduyu yok edecek düzeyde, oldukça büyük yıldırım saldırılar öngördüğünü söyledi.

Muhafazakar çizgisiyle bilinen Amerikan dış politika gazetesi The National Interest'in düzenlediği toplantıda kürsüye çıkan Debat, daha sonra İngiliz Sunday Times gazetesine verdiği demeçte, "İster nokta atışlı, isterse geniş çaplı hava saldırıları olsun, İranlıların tepkisi aynı olacaktır" ifadesini kullandı.

BUSH'UN SÖYLEMLERİ SERTLEŞTİ
ABD Başkanı George W. Bush geçen hafta yaptığı bir konuşmada, nükleer programlarından derhal vazgeçmesini istediği İran'a karşı söylemlerini daha da sertleştirmiş ve "Tahran, bütün Ortadoğu'yu hükleer bir soykırımın gölgesine sokuyor" demiş ve "ABD ve müttefikleri çok geçmeden İran'a karşı koymalıdır" demişti. İran, nükleer programının tamamen sivil amaçlı olduğunu ve nükleer bomba üretmek gibi bir amaçları bulunmadığını savunuyor ancak Washington buna inanmıyor.

Daha önce de İsrail, İran'ın nükleer silah edinmesine izin vermeyeceklerini söyleyerek, kendi saldırı hazırlıklarını yapmıştı.
nokta atışı şeklinde küçük çaplı saldırılar değil, orduyu yok edecek düzeyde, oldukça büyük yıldırım saldırılar öngördüğünü söyledi.

Aktifhaber



Bu haber 441 defa okundu.


Yorumlar

 + Yorum Ekle 
    kapat

    Değerli okuyucumuz,
    Yazdığınız yorumlar editör denetiminden sonra onaylanır ve sitede yayınlanır.
    Yorum yazarken aşağıda maddeler halinde belirtilmiş hususları okumuş, anlamış, kabul etmiş sayılırsınız.
    · Türkiye Cumhuriyeti kanunlarında açıkça suç olarak belirtilmiş konular için suçu ya da suçluyu övücü ifadeler kullanılamayağını,
    · Kişi ya da kurumlar için eleştiri sınırları ötesinde küçük düşürücü ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi ya da kurumlara karşı tehdit, saldırı ya da tahkir içerikli ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi veya kurumların telif haklarına konu olan fikir ve/veya sanat eserlerine ait hiçbir içerik yayınlanamayacağını,
    · Kişi veya kurumların ticari sırlarının ifşaı edilemeyeceğini,
    · Genel ahlaka aykırı söz, ifade ya da yakıştırmaların yapılamayacağını,
    · Yasal bir takip durumda, yorum tarih ve saati ile yorumu yazdığım cihaza ait IP numarasının adli makamlara iletileceğini,
    · Yorumumdan kaynaklanan her türlü hukuki sorumluluğun tarafıma ait olduğunu,
    Bu formu gönderdiğimde kabul ediyorum.




    En Çok Okunan Haberler


    Haber Sistemi altyapısı ile çalışmaktadır.
    2,694 µs