En Sıcak Konular

''Dünya liderleri Davos'u örnek alsın''

7 Ağustos 2014 11:49 tsi
''Dünya liderleri Davos'u örnek alsın'' Macaristan'dan İsrail'e sert tepki...

Erpatak Belediye Başkanı, "Dünya liderleri, Gazze konusunda Başbakan Erdoğan'ı örnek almalılar" dedi.

Macaristan'ın Erpatak şehir meydanında İsrail'in Gazze'ye saldırıları protesto edildi.
Erpatak belediye binası önünde toplanan ve İsrail'in Gazze'ye saldırılarını protesto eden grup, Macar ile Filistin milli marşlarını okudu, yaşamını yitiren Filistinlileri anmak için mum yaktı.

Protestocu grup, İsrail Cumhurbaşkanı Şimon Peres ve İsrail Başbakanı Binyamin Netanyahu maketlerini idam etti. Belediye Başkanı Mihaly Zoltan Orosz, eylemde yaptığı konuşmada, İsrail'in Gazze'de soykırım yaptığını ve bunun daha önce Yahudilere yapılanla aynı olduğunu kaydetti.

Orosz, ''Avrupa'da Yahudilere daha önce yapılan soykırımın unutulmaması için programlar düzenleniyor ama şimdi Filistin'de sivil halka karşı yapılan 'güncel soykırımı ise kimse dillendirmeye cesaret edemiyor, öldürülen binlerce sivil hakkında kimse konuşamıyor'' dedi.

İsrail devletinin sadece bugün değil 1948 yılından beri Filistin halkına zulmettiğini dile getiren Orosz, "Filistin halkı ise sadece kendini korumaya çalışmaktadır. İsrail yönetiminin tek hedefi Filistin halkını yok etmektir. İsrail yönetimi, bugün yaptığı katliam ve soykırım sebebiyle öbür dünyada Tanrı önünde hesap vereceğini, bunların unutulmayacağını akıllarında bulundurmaları gerekir. Bizim Yahudiler'le alıp veremediğimiz bir şey yok. Biz İsrail yönetiminin soykırımına karşıyız'' diye konuştu.

Orosz, Başbakan Recep Tayyip Erdoğan'ın 2009'da Davos'ta düzenlenen Dünya Ekonomi Forumu'nda Peres'e karşı yaptığı konuşmayı hatırlatarak, şunları söyledi: ''Türkiye Cumhuriyeti Başbakanı Erdoğan, İsrail Cumhurbaşkanı Simon Peres'le olan konuşmasında 'Zulmü alkışlayanlar da o zulmü yapanlar kadar suçludurlar' demiş ve İsrail Cumhurbaşkanı'na tavır koyarak o toplantıyı terk etmişti. Başbakanın bu hareketi dünyanın tüm liderlerine örnek teşkil etmektedir ve etmelidir.''

Orosz, Erdoğan'ın tüm ülke başbakanlarına örnek olacak şekilde davranarak Gazze'de yapılan katliamları eleştirdiğini ve halkın yanında yer aldığını belirterek, ''Medya diktatörlüğüne boyun eğmeyip hakkı savunduğu ve mazlumların sesi olduğu için Erdoğan'a çok teşekkür ediyorum. Avrupa ve dünyanın diğer devlet başkanları Erdoğan'ı örnek almalılar'' değerlendirmesinde bulundu.

aa

Bu haber 627 defa okundu.


Yorumlar

 + Yorum Ekle 
    kapat

    Değerli okuyucumuz,
    Yazdığınız yorumlar editör denetiminden sonra onaylanır ve sitede yayınlanır.
    Yorum yazarken aşağıda maddeler halinde belirtilmiş hususları okumuş, anlamış, kabul etmiş sayılırsınız.
    · Türkiye Cumhuriyeti kanunlarında açıkça suç olarak belirtilmiş konular için suçu ya da suçluyu övücü ifadeler kullanılamayağını,
    · Kişi ya da kurumlar için eleştiri sınırları ötesinde küçük düşürücü ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi ya da kurumlara karşı tehdit, saldırı ya da tahkir içerikli ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi veya kurumların telif haklarına konu olan fikir ve/veya sanat eserlerine ait hiçbir içerik yayınlanamayacağını,
    · Kişi veya kurumların ticari sırlarının ifşaı edilemeyeceğini,
    · Genel ahlaka aykırı söz, ifade ya da yakıştırmaların yapılamayacağını,
    · Yasal bir takip durumda, yorum tarih ve saati ile yorumu yazdığım cihaza ait IP numarasının adli makamlara iletileceğini,
    · Yorumumdan kaynaklanan her türlü hukuki sorumluluğun tarafıma ait olduğunu,
    Bu formu gönderdiğimde kabul ediyorum.




    En Çok Okunan Haberler


    Haber Sistemi altyapısı ile çalışmaktadır.
    4,929 µs