En Sıcak Konular

Asya Bank'ın hisseleri çakıldı

7 Ağustos 2014 11:07 tsi
Cemaate yakınlığıyla bilinen Bank Asya'nın Borsa İstanbul'daki hisseleri hükümet yetkililerinin açıklamaları sonrası düşüşe geçti.

Bank Asya hisselerindeki kayıp yüzde 9'lara ulaştı.

Başbakan Yardımcısı Ali Babacan'ın dün Ziraat Bankası'nın Bank Asya'yı satın almak için görüşmelere başladığını açıklamasının ardından yüzde 8'in üzerinde yükselen Bank Asya hisseleri Başbakan'ın Başdanışmanı Yiğit Bulut'un bu açıklamayı yalanmasının ardından bugün yüzde 9'un üzerinde değer kaybetti.

Ziraat Bankası'nın bank asya'yı satın alacağı ile ilgili art arda gelen açıklamalar Bank Asya hisselerinde büyük dalgalanmalara yol açtı. Önce dün Başbakan Yardımcısı Ali Babacan Kanal 24 canlı yayınında Ziraat Bankası'nın Bank Asya'yı satın almak için görüşmelere başladığını açıklamıştı.

Açıklamanın ardından Bank Asya hisseleri dün gün içinde yüzde 9'un üzerinde yükselirken günü de yüzde 8,26'lık yükselişle 1.31 TL'den kapadı. Bankanın piyasa değeri yaklaşık 100 milyon TL arttı, 1 milyar 170 milyon TL'ye ulaştı.

Ancak Başbakan Erdoğan'ın Ekonomi Başdanışmanı Yiğit Bulut'tan 360 TV'de Bank Asya ile ilgili farklı açıklamalar geldi. Yiğit Bulut "Sayın Başbakan'ın bilgisi dahilinde Bank Asya'nın devlet tarafından alınmasıyla ilgili bir tasarruf ya da girişim yoktur. SPK'yı göreve çağırıyorum. Bank Asya hisselerini kimler aldı" dedi.

HİSSELERİ BUGÜN SERT DÜŞTÜ

Bu açıklamanın ardından sabah açılışta Bank Asya hisseleri ilk işlemlerde yüzde 3.82 düştü. Düşüş daha sonra yüzde 9'u aşarken Bank Asya hisseleri 1.20 TL'ye kadar geriledi. Bank Asya hisseleri şu dakikalarda yüzzde 5,34 kayıpla 1,24 TL'den işlem görüyor. Piyasa değeri ise bu fiyata göre 1 milyar 116 milyon TL'de.

Bank Asya, 17 Aralık'ta başlatılan yolsuzluk iddiaları operasyonunun ardından hükümet ve Gülen cemaati arasındaki gerilimde cemaate yakın banka olarak değerlendirilmiş ve mevduat çıkışı yaşayarak zor bir sürece girmişti. 17 Aralık'tan dünkü kapanışa kadar bankanın hisseleri yüzde 35 değer kaybetti.

Bu haber 450 defa okundu.


Yorumlar

 + Yorum Ekle 
    kapat

    Değerli okuyucumuz,
    Yazdığınız yorumlar editör denetiminden sonra onaylanır ve sitede yayınlanır.
    Yorum yazarken aşağıda maddeler halinde belirtilmiş hususları okumuş, anlamış, kabul etmiş sayılırsınız.
    · Türkiye Cumhuriyeti kanunlarında açıkça suç olarak belirtilmiş konular için suçu ya da suçluyu övücü ifadeler kullanılamayağını,
    · Kişi ya da kurumlar için eleştiri sınırları ötesinde küçük düşürücü ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi ya da kurumlara karşı tehdit, saldırı ya da tahkir içerikli ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi veya kurumların telif haklarına konu olan fikir ve/veya sanat eserlerine ait hiçbir içerik yayınlanamayacağını,
    · Kişi veya kurumların ticari sırlarının ifşaı edilemeyeceğini,
    · Genel ahlaka aykırı söz, ifade ya da yakıştırmaların yapılamayacağını,
    · Yasal bir takip durumda, yorum tarih ve saati ile yorumu yazdığım cihaza ait IP numarasının adli makamlara iletileceğini,
    · Yorumumdan kaynaklanan her türlü hukuki sorumluluğun tarafıma ait olduğunu,
    Bu formu gönderdiğimde kabul ediyorum.




    En Çok Okunan Haberler


    Haber Sistemi altyapısı ile çalışmaktadır.
    3,577 µs