En Sıcak Konular

'Kara liste' ve Fatih Çekirge

2 Eylül 2007 20:33 tsi
'Kara liste' ve Fatih Çekirge Cumhuriyet yazarı Oral Çalışlar'ın adı askerin yasak koyuğu isimler arasında yer alıyor. Hürriyet yazarı Fatih Çekirge'nin bu yasağı onaylaması üzerine Çalışlar, hem askere hem de Çekirge'ye veryansın etti.


Hürriyet yazarı Fatih Çekirge askere yakın bir gazeteci.. Ancak bu yakınlığın dozu meslektaşlarını rahatsız edecek boyuta ulaştı.

Cumhuriyet yazarı Oral Çalışlar da askerin koyduğu yasaklı isimlerinden. Çekirge'nin askerin bu tavrını onaylamasına üzüldü.

Bugünkü köşesinde Çekirge'ye veryansın etti. Yazar hem askere hem de Fatih Çekirge'ye sitem etti:

"Gerçekten çok üzülüyorum, acı duyuyorum. Mesleğimizin ciddi sorunlar içinde olduğu bir gerçek ama, böylesine bir durumu bu kadar normalmiş gibi yazmak ve aktarmak bana kabul edilebilir gibi gelmiyor. Bunu Fatih Çekirge'nin kasten yaptığını da düşünmüyorum. Durumu öylesine içselleştirmişiz ki, böylesine bir yasak normal sayılabiliyor.

Yanlış anlaşılmasın, beni üzen ismimi bazı kurumların "kara liste" ye alması değil. Böyle şeyleri ben hayatımda çok yaşadım. Bana yıllarca bu ülkenin emniyeti pasaport vermedi. Sırf düşüncelerim nedeniyle yıllarımı hapislerde geçirdim.

Üzüldüğüm taraf gazetecilerin tutumu. Biz bir yanlışı, hukuka uygun olmayan bir durumu normal kabul etmeye başladık mı, meşru görmeye başladık mı, yokuş aşağı gideriz.

Türkiye'de siyasi kamplaşma giderek mesleğimizde de parçalanmayı ve yaralanmayı derinleştiriyor. Bunu da hiç itiraz etmeden içimize sindiriyoruz. Ne Başbakan'ın uçağı, ne Cumhurbaşkanlığı Köşkü, ne de Genelkurmay Başkanlığı salonu, bu kurumların başında bulunanların kişisel tercihlerine göre davetli belirleyemez, belirlememeli.

Devlet kurumları, objektif ölçülerle davranmak zorundadır. Davranmıyorsa, başta gazeteciler olmak üzere hepimizin buna itiraz etmesi gerekiyor. Devlet işinde "yaptım oldu" olmaz. O kurumlar bu ülkenin, bu halkın olanaklarıyla görev yapıyorlar. Onun için de her yurttaşa eşit mesafede durmakla yükümlüdürler. "

İnternethaber



Bu haber 537 defa okundu.


Yorumlar

 + Yorum Ekle 
    kapat

    Değerli okuyucumuz,
    Yazdığınız yorumlar editör denetiminden sonra onaylanır ve sitede yayınlanır.
    Yorum yazarken aşağıda maddeler halinde belirtilmiş hususları okumuş, anlamış, kabul etmiş sayılırsınız.
    · Türkiye Cumhuriyeti kanunlarında açıkça suç olarak belirtilmiş konular için suçu ya da suçluyu övücü ifadeler kullanılamayağını,
    · Kişi ya da kurumlar için eleştiri sınırları ötesinde küçük düşürücü ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi ya da kurumlara karşı tehdit, saldırı ya da tahkir içerikli ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi veya kurumların telif haklarına konu olan fikir ve/veya sanat eserlerine ait hiçbir içerik yayınlanamayacağını,
    · Kişi veya kurumların ticari sırlarının ifşaı edilemeyeceğini,
    · Genel ahlaka aykırı söz, ifade ya da yakıştırmaların yapılamayacağını,
    · Yasal bir takip durumda, yorum tarih ve saati ile yorumu yazdığım cihaza ait IP numarasının adli makamlara iletileceğini,
    · Yorumumdan kaynaklanan her türlü hukuki sorumluluğun tarafıma ait olduğunu,
    Bu formu gönderdiğimde kabul ediyorum.




    En Çok Okunan Haberler


    Haber Sistemi altyapısı ile çalışmaktadır.
    4,595 µs