En Sıcak Konular

400 bin çocuk travma yaşıyor

6 Ağustos 2014 19:10 tsi
400 bin çocuk travma yaşıyor UNICEF Gazze yetkilisi Pernille Ironside, İsrail'in saldırıları nedeniyle 400'den fazla çocuğun yaşamını yitirdiğini, yaklaşık 400 bin çocuğun da travma yaşadığını belirtti.

Birleşmiş Milletler Çocuklara Yardım Fonu (UNICEF) Gazze yetkilisi Pernille Ironside, İsrail'in saldırıları nedeniyle 400'den fazla çocuğun yaşamını yitirdiğini, yaklaşık 400 bin çocuğun da travma yaşadığını belirtti.
 
UNICEF Gazze ofisinden yapılan açıklamada, BM Cenevre ofisinin basın toplantısına telefonla katılan Ironside'nin, "İsrail saldırılarında 400'den fazla çocuk hayatını kaybetti, travma yaşayan yaklaşık 400 bin çocuk ise zor bir gelecekle karşı karşıya" dediği aktarıldı.
 
Açıklamada Ironside'nin "Nasıl olur da ebeveynlerden, bir beşer olarak yaşamaya bile güçleri yokken, çocuklarını olumlu bir şekilde kollamalarını, gözetmelelerini, ilgilenmelerini, terbiye etmelerini bekleriz. Burada tüm aile fertlerini tek bir saldırıda kaybeden insanlar var. Eğer 7 yaşındaysan daha önceden iki savaş ve şimdi de daha fecisini yaşamışsın demektir" ifadesine yer verildi.
 
Batı Şeria'da 12 Haziran'da kaybolan 3 Yahudi yerleşimcinin 18 gün sonra ölü bulunmasının ardından Filistinli genç Muhammed Ebu Hudayr, 2 Temmuz'da Yahudi yerleşimciler tarafından kaçırılmış ve yakılarak öldürülmüştü. İsrail, olayların ardından 7 Temmuz'da "Koruyucu Hat" adı altında Gazze'ye havadan, 17 Temmuz'da da karadan saldırıya geçmişti. Bir ay devam eden saldırılarının ardından Filistinli gruplarla İsrail arasında dün 72 saatlik ateşkes sağlanmıştı. Saldırılarda, 426'sı çocuk, 1868 kişinin hayatını kaybettiği açıklanmıştı.

aa


Bu haber 594 defa okundu.


Yorumlar

 + Yorum Ekle 
    kapat

    Değerli okuyucumuz,
    Yazdığınız yorumlar editör denetiminden sonra onaylanır ve sitede yayınlanır.
    Yorum yazarken aşağıda maddeler halinde belirtilmiş hususları okumuş, anlamış, kabul etmiş sayılırsınız.
    · Türkiye Cumhuriyeti kanunlarında açıkça suç olarak belirtilmiş konular için suçu ya da suçluyu övücü ifadeler kullanılamayağını,
    · Kişi ya da kurumlar için eleştiri sınırları ötesinde küçük düşürücü ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi ya da kurumlara karşı tehdit, saldırı ya da tahkir içerikli ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi veya kurumların telif haklarına konu olan fikir ve/veya sanat eserlerine ait hiçbir içerik yayınlanamayacağını,
    · Kişi veya kurumların ticari sırlarının ifşaı edilemeyeceğini,
    · Genel ahlaka aykırı söz, ifade ya da yakıştırmaların yapılamayacağını,
    · Yasal bir takip durumda, yorum tarih ve saati ile yorumu yazdığım cihaza ait IP numarasının adli makamlara iletileceğini,
    · Yorumumdan kaynaklanan her türlü hukuki sorumluluğun tarafıma ait olduğunu,
    Bu formu gönderdiğimde kabul ediyorum.




    En Çok Okunan Haberler


    Haber Sistemi altyapısı ile çalışmaktadır.
    4,378 µs