En Sıcak Konular

"Torba Kanun Tasarısı" TBMM Genel Kurulu'nda

6 Ağustos 2014 16:12 tsi


TBMM Genel Kurul'da, kamuoyunda "Torba Kanun Tasarısı" olarak bilinen İş Kanunu ile Bazı Kanun ve Kanun Hükmünde Kararnamelerde Değişiklik Yapılmasına Dair Kanun Tasarısı'nın görüşmelerine devam ediliyor.

Görüşmeler sırasında söz alan CHP Kocaeli Milletvekili Haydar Akar, Başbakan'ın dün katıldığı televizyon programındaki ifadelerine değinerek, "Ben bir Gürcüyüm, ben bir Ermeniyim, ben bir Çerkezim, ben bir Lazım, ben bir Kürdüm, ben bir Türküm,  ben Aleviyim, ben Şiiyim, ben Caferiyim, ben Türküm ve Müslümanım. Bu kadar ırkçılığı Hitler dahi yapmadı. Gürcüler'den, Ermenilerler'den tüm uyruklardan, tüm mezheplerden özür dilemeye davet ediyorum" dedi.

Sataşma nedeniyle söz alan AK Parti Grup Başkanvekili Ahmet Aydın, Başbakan'ın her kesimi kucaklayan ve yaradılanı yaradandan ötürü seven bir Başbakan olduğunu ifade ederek,  şöyle devam etti:

"Sayın Başbakanımıza daha çirkin nitemeler, çok daha olumsuz hakaretler yapıldı ve sayın Başbakanımızın onu söylemeye dili vardı. Bu kadar çarpıtmaya, bu kadar cımbızla alıp sayın Başbakan'ı ırkçı göstermeye... Kusura bakmayın Hitlerse, ırkçılıksa onu siz çok iyi biliyorsunuz, bilirsiniz, aynaya bakın. 1915 yılındaki olaylardan dolayı Ermeniler için ilk defa acıları paylaşan bir Başbakan var. El insaf iktidarınız döneminde Dersim katliamı yapıldı.  Dersim'den dolayı özür dileyen bir Başbakan var. İlk defa bu ülkede 'Kürt sorunu vardır' ve 'benim Kürt kardeşim' diyerek, 77 milyonu kucaklayan bir Başbakan var. Doğru şeyler konuşacaksınız. Kimin ırkçı olduğunu, kimin olmadığı bu millet çok iyi biliyor.  Eleştireceksiniz diye ötekileştirmemelisiniz, söylenmemiş sözleri söylenmiş gibi gösteremezsiniz. Cımbızlayacaksınız 'böyle dedi' diyeceksiniz. Bu kadar çarpıtma yazıklar olsun. Haydar bey özür dilemesi gereken biri varsa o da sizsiniz."

- "Biz Dersimle hesaplaştık"

Haydar Akar da,  "Biz Dersim ile hesaplaştık. Dersim'de doğmuş fakir bir ailenin çocuğunu genel başkan yaparak hesaplaştık. Alevi annesini meydanlarda yuhlatırken ekmek almaya giden 15 yaşındaki Alevi çocuğu terörist ilan eden bir Başbakan'ın kalkıp Gürcülüğün kötü demesini esefle kınıyorum. Burada gelecek Türkiye Cumhuriyeti'nde yaşayan tüm Gürcüler'den tüm Ermeniler'den tüm Türkler'den o ayrışmayı yaptığı için özür dilemesi gerekiyor" karşılığını verdi.

Bunun üzerine yeniden söz alan Aydın, AK Parti hükümetine kadar kimsenin Sünni, Alevi olduğunu söyleyemediğini ifade ederek, "Ben Kürdüm , Aleviyim diyemiyordu. AK Parti baskılanmış kimlikleri ortadan kaldırdı" dedi.

AA



Bu haber 438 defa okundu.


Yorumlar

 + Yorum Ekle 
    kapat

    Değerli okuyucumuz,
    Yazdığınız yorumlar editör denetiminden sonra onaylanır ve sitede yayınlanır.
    Yorum yazarken aşağıda maddeler halinde belirtilmiş hususları okumuş, anlamış, kabul etmiş sayılırsınız.
    · Türkiye Cumhuriyeti kanunlarında açıkça suç olarak belirtilmiş konular için suçu ya da suçluyu övücü ifadeler kullanılamayağını,
    · Kişi ya da kurumlar için eleştiri sınırları ötesinde küçük düşürücü ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi ya da kurumlara karşı tehdit, saldırı ya da tahkir içerikli ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi veya kurumların telif haklarına konu olan fikir ve/veya sanat eserlerine ait hiçbir içerik yayınlanamayacağını,
    · Kişi veya kurumların ticari sırlarının ifşaı edilemeyeceğini,
    · Genel ahlaka aykırı söz, ifade ya da yakıştırmaların yapılamayacağını,
    · Yasal bir takip durumda, yorum tarih ve saati ile yorumu yazdığım cihaza ait IP numarasının adli makamlara iletileceğini,
    · Yorumumdan kaynaklanan her türlü hukuki sorumluluğun tarafıma ait olduğunu,
    Bu formu gönderdiğimde kabul ediyorum.




    En Çok Okunan Haberler


    Haber Sistemi altyapısı ile çalışmaktadır.
    2,728 µs