En Sıcak Konular

Vural: Asıl paralel Erdoğan'ın kendisi!

6 Ağustos 2014 15:30 tsi
Cemaate yapılan operasyonları eleştiren MHP Grup Başkanvekili Oktay Vural, Başbakan Erdoğan'ın kendisinin "paralel" olduğunu söyledi

MHP Grup Başkanvekili Oktay Vural, Meclis'te düzenlediği basın toplantısında, MHP'nin yolsuzluk ve hukuksuzluk yapanlara, bölücülüğü meşrulaştıran yönetime karşı mücadeleye devam edeceğini söyledi.

ERDOĞAN BİZİ SUSTURAMAYACAK

Demokrasi, hukuk, milletin birlik ve bütünlüğüne sahip çıkma mücadelesi verdiklerini dile getiren Vural, "Erdoğan bu mücadeleden rahatsız. Bizi susturamayacaksın, sindiremeyeceksin" diye konuştu.

Vural, 4 Ağustos Pazartesi günü AK Parti ve MHP milletvekilleri arasında kavgaya neden olan konuda TBMM Başkanlığı'na 3 başvuru yaptıklarını belirtti.

SİNAN OĞAN'A YAPILAN SALDIRI

Vural, MHP Iğdır Milletvekili Sinan Oğan'a yönelik saldırının TBMM'nin çalışmasını engelleme amacına matuf olduğunu ifade ederek, saldırıyı gerçekleştiren milletvekilleri hakkında cezai takibatta bulunulmak üzere girişimlerde bulunulmasını istediklerini belirtti.

ASIL PARALEL ERDOĞAN

Ülkedeki hukuk dışı işlemlerin sorumlusunun Erdoğan olduğunu öne süren Vural, "Paralel çete varsa, yolsuzluk ve rüşvet çetesi varsa, bölücülük çetesi, terör örgütü varsa koruyup kollayan Erdoğan'dır. Başbakan emniyetteki operasyonla ilgili 'devamı gelecek. Medya ayağı, mali ayağı var' diyor. Varsa siyasi ayağı da sensin" diye konuştu.

Vural, Erdoğan'ın millete tepeden baktığını da savunarak, "Dilin dikenli, sözün dikenli. Her konuşman bu millete batıyor. Kibrin, rüşvet ve yolsuzluğu koruman, bölücülerle haşır neşir olman batıyor bu millete. 'Milletin adamı' diyorsun, adam olan milletin adını söyler" dedi.

"AFFEDERSİNİZ ERMENİ" AÇIKLAMASI

Gazetecilerin sorularını da yanıtlayan Vural, Başbakan Erdoğan'ın dün akşam bir televizyon kanalında "Bana Gürcü dediler, affedersiniz daha çirkin, Ermeni diyen oldu" sözüne ilişkin değerlendirmesinin sorulması üzerine Vural, şunları söyledi:

HERKESİ BİRBİRİNE DÜŞMAN KILIYOR

"Bu bir fitneci başıdır. Milletin etnik kimliği ve mezhebini birbirine düşman kılıyor. Allah bizi bu ayrımcı düşünceden korusun. Bu zihniyet Kürdü Türk'e, Müslüman'ı Müslüman'a, Zaza'yı Kürde, Sünni'yi Alevi'ye düşman kılmaktadır. Önemli olan bu milletin milli ve manevi değerlerini, ortak değerlerini savunmaktır. Önemli olan 'o, şu, bu' değil, 'biz' demektir. Erdoğan'da biz yok, kin ve nefret suçu var. Bütün bunlar milletimizde huzursuzluk oluşturuyor."

AK PARTİ ÖCALAN'IN TALİMATIYLA HAREKET EDİYOR

Başbakan Yardımcısı Beşir Atalay'ın çözüm sürecinin yol haritasına ilişkin açıklamaları ve süreci Kamu Güvenliği Müsteşarlığı'nın yürüteceğine dair sözlerinin hatırlatılması üzerine Vural, "Seçim sürecinde bu konuda adım atacaklarına ilişkin ifadeler gizli görüşmelerin deşifresidir. Utanç verici olan, bir hükümetin terörist başının talimatıyla hareket ediyor olmasıdır" diye konuştu.

Bu haber 447 defa okundu.


Yorumlar

 + Yorum Ekle 
    kapat

    Değerli okuyucumuz,
    Yazdığınız yorumlar editör denetiminden sonra onaylanır ve sitede yayınlanır.
    Yorum yazarken aşağıda maddeler halinde belirtilmiş hususları okumuş, anlamış, kabul etmiş sayılırsınız.
    · Türkiye Cumhuriyeti kanunlarında açıkça suç olarak belirtilmiş konular için suçu ya da suçluyu övücü ifadeler kullanılamayağını,
    · Kişi ya da kurumlar için eleştiri sınırları ötesinde küçük düşürücü ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi ya da kurumlara karşı tehdit, saldırı ya da tahkir içerikli ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi veya kurumların telif haklarına konu olan fikir ve/veya sanat eserlerine ait hiçbir içerik yayınlanamayacağını,
    · Kişi veya kurumların ticari sırlarının ifşaı edilemeyeceğini,
    · Genel ahlaka aykırı söz, ifade ya da yakıştırmaların yapılamayacağını,
    · Yasal bir takip durumda, yorum tarih ve saati ile yorumu yazdığım cihaza ait IP numarasının adli makamlara iletileceğini,
    · Yorumumdan kaynaklanan her türlü hukuki sorumluluğun tarafıma ait olduğunu,
    Bu formu gönderdiğimde kabul ediyorum.




    En Çok Okunan Haberler


    Haber Sistemi altyapısı ile çalışmaktadır.
    4,147 µs