En Sıcak Konular

Demirtaş: Oyların çalınmaması için gayret göstereceğiz

6 Ağustos 2014 14:52 tsi
HDP cumhurbaşkanı adayı Selahattin Demirtaş, Yüksek Seçim Kurulu'nun (YSK) bu dönemde görevini layıkıyla yapmadığını söyledi.

Halkın Demokratik Partisi'nin (HDP) cumhurbaşkanı adayı Selahattin Demirtaş, Diyarbakır'da siyasi Kürt parti ve bazı STK temsilcileriyle bir araya geldi. Toplantı çıkışında gazetecilerin sorularını cevaplayan Demirtaş, çözüm sürecinin yasal ve pratik adımlarla ilerlerlemesi halinde kalıcı sonuçlar ortaya çıkabileceğini kaydetti. Hükümetin bir buçuk yılda sadece müzakere yasasını çıkardığını anlatan Demirtaş, "Bir buçuk, 2 yılda gıdım gıdım, küçük küçük, zorlaya zorlaya adımlar atılırsa bu çözüm sürecini akamete uğratır diye bizde kaygı duyuyoruz." diye konuştu.

Demirtaş, bir gazetecinin Ekmeleddin İhsanoğlu'nun '18 milyon fazladan oy pusulası basıldığı' yönündeki açıklamalarını hatrlatması üzerine, YSY'yı eleştirdi. Demirtaş, şöyle konuştu: "Yüksek Seçim Kurulu niye fazla pusula bastığını açıklamıyor. AGİT'ten gelen gözlemci heyet de bu tespiti yapmıştı ve YSK'ya soruyor 18 milyon pusulayı niye fazlasından bastınız? Kısmen iptal olan veya bozulan pusulalar olabilir. Mutlaka her sandığa fazladan birkaç tanesi gönderilebilir. Ama seçmenlerin neredeyse yüzde 40'ına tekabül edecek sayıda oy pusulasını niye bastınız? Zaten şaibeli bir seçim yürütülüyor, adil olmayan, herkesin kaygı duyduğu bir şekilde yürütülüyor. YSK da bu dönem görevini layıkıyla yapmamıştır. Aday olarak ben YSK'nın bana eşit ve adil ortam sunduğunu düşünmüyorum."

(CİHAN)

Bu haber 358 defa okundu.


Yorumlar

 + Yorum Ekle 
    kapat

    Değerli okuyucumuz,
    Yazdığınız yorumlar editör denetiminden sonra onaylanır ve sitede yayınlanır.
    Yorum yazarken aşağıda maddeler halinde belirtilmiş hususları okumuş, anlamış, kabul etmiş sayılırsınız.
    · Türkiye Cumhuriyeti kanunlarında açıkça suç olarak belirtilmiş konular için suçu ya da suçluyu övücü ifadeler kullanılamayağını,
    · Kişi ya da kurumlar için eleştiri sınırları ötesinde küçük düşürücü ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi ya da kurumlara karşı tehdit, saldırı ya da tahkir içerikli ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi veya kurumların telif haklarına konu olan fikir ve/veya sanat eserlerine ait hiçbir içerik yayınlanamayacağını,
    · Kişi veya kurumların ticari sırlarının ifşaı edilemeyeceğini,
    · Genel ahlaka aykırı söz, ifade ya da yakıştırmaların yapılamayacağını,
    · Yasal bir takip durumda, yorum tarih ve saati ile yorumu yazdığım cihaza ait IP numarasının adli makamlara iletileceğini,
    · Yorumumdan kaynaklanan her türlü hukuki sorumluluğun tarafıma ait olduğunu,
    Bu formu gönderdiğimde kabul ediyorum.




    En Çok Okunan Haberler


    Haber Sistemi altyapısı ile çalışmaktadır.
    4,133 µs