En Sıcak Konular

"Ülkem, Filistin halkına soykırım yapıyor"

6 Ağustos 2014 12:34 tsi
Babası İsrailli bir general olan aktivist ve yazar Miko Peled, İsrail'in büyük bir askeri güce sahip ırkçı ve sömürgeci bir devlet olduğunu belirterek, ''Ülkem İsrail, Filistin halkına uzun zamandan beri etnik temizlik, hatta soykırım yapmaktadır'' dedi.


''General'in Oğlu'' isimli kitabın yazarı olan Peled, 1961 yılında, siyonist bir ailenin çocuğu olarak Kudüs'te dünyaya geldi. Babası Matti'nin, 1948 yılındaki savaşta İsrail ordusunda genç bir subay, 1967 yılında ise bir general olduğunu anlatan Miko Peled, AA'ya yaptığı açıklamada, İsrail'in Filistinliler'e karşı dürüst davranmadıkça aydınlık geleceği olmayacak ırkçı bir devlet olarak kalacağını vurguladı.

Kitabında birkaç hususa dikkati çektiğini aktaran Peled, ''Bunlardan ilki, eğer farklı olanları dinleyebilirsek, kendi duruşumuzu, düşüncelerimizi değiştirebileceğimizdir. Diğer bir mesaj ise korkunun güven ile yer değişmesi, böylelikle iki ulusun birlikte, daha iyi bir gelecek inşa etmesidir'' ifadesini kullandı.

''İsrail ırkçı, sömürgeci bir devlettir'' diyen Peled, şunları kaydetti:
''İsrail Filistin'i işgal etti. Tüm İsrailliler olarak o topraklara sonradan gelip yerleştik. Kitabımda da İsrail'in demokratik bir devlete dönüşmesi, hem İsrailliler'in hem de Filistinliler'in eşit haklara sahip olması gerektiğini savunuyorum. İsrail ile Filistin arasındaki temel problem, öldürmek isteyen, şiddet yanlısı olan ve Filistin toprakları üzerinde devlet kurmak isteyen İsrail'in davranışlarıdır. En temel ve en büyük problem İsraildir. İsrail, büyük bir askeri güce sahip ırkçı ve sömürgeci bir devlettir. İsrail hiçbir zaman uzlaşma yanlısı olmayacaktır. Çünkü İsrail, ırkçı ve sömürgeci bir ideoloji olan siyonizme dayanmaktadır. Benim ülkem İsrail, Filistin halkına uzun zamandan beri etnik temizlik, hatta soykırım yapmaktadır.''

Dünyanın İsrail'in Filistin halkına yönelik katliam ve cinayetlerini soğukkanlılıkla izlemesine söyleyecek söz bulamadığını ifade eden Peled, İsrail'in olağanüstü lobi faaliyetleri yürüttüğünü ve bu nedenle diğer devletlerin de İsrail'in yaptıklarını desteklediğine dikkati çekti. Bunun nedenini İsrail'in ABD ve Avrupa'da güçlü bir lobiye sahip olmasına bağlayan Peled, ''İsrail, Batı ülkelerinde uygulanan politikalarda ve medya organlarında son derece etkili. Aynı şekilde hem ABD hem Avrupa Birliği (AB), İsrail ile son derece gelişmiş ticari ilişkilere sahip. Bu nedenle Gazze'deki cinayetlerin sürmesinde finansal çıkarları var. Tüm dünya Gazze'deki katliamı izliyor. Böylece İsrail'e hizmet ediyor, onun katliamlarını sürdürmesine imkan veriyorlar'' ifadesini kullandı.

"ABD, MÜSLÜMANLARA KARŞI İKİYÜZLÜ DAVRANIYOR"

ABD'nin de İsrail'in Gazze'deki katliamlarının doğrudan iştirak ettiğini savunan Peled, ''ABD, İsrail'in yaptığı zulümlerin doğrudan ortağıdır. Aynı şeyi, İsrail'e silah satan Almanya ve İngiltere için de söyleyebiliriz. Aynı şekilde Mısırlılar da yapılanlara ortaktır, çünkü tam anlamıyla İsrail ile işbirliği içindeler'' dedi.

"ABD, Müslümanlara karşı ikiyüzlü davranıyor" diyen Peled, ''ABD Müslümanlara önce diyalog sözü veriyor, ardından Filistinlilerin katlini destekliyor. ABD, Arap ve İslam dünyasının ABD'nin ve İsrail'in çıkarlarına göre hareket etmesini istiyor'' ifadesini kullandı.

Peled, İsrail ile Filistin halkları arasındaki barış ve bir arada yaşamın sadece siyonizmin ortadan kalkmasıyla mümkün olacağını belirterek, siyonizm dahil tüm ideolojilerin kısa vadeli olduğunu ve bir gün tarihin çöp kutusuna atıldığını söyledi.

İsrail ile Filistin arasındabirgün barış olacağına inandığını aktaran Peled, şunları kaydetti:
''Uzun vadede son derece iyimserim. İspanya'da faşist rejimin sona erdiğini, Latin Amerika ve Yunanistan'da diktatörlerin düştüğünü, Güney Afrika'da apartheidin sona erdiğne şahit olduk. Aynı şekilde siyonizm de son bulacaktır. Ancak üzülerek söylüyorum ki siyonizm yok olana dek daha çok Filistinli ölecek. Ancak siyonizm bir gün ortadan kalkacak ve Filistin'e gerçek demokrasi gelecek. Her geçen gün, Filistin'e inanan, onu destekleyen insanların sayısı artıyor. Irkçı ve siyonist İsrail rejimi birçok nedenden dolayı yok olacaktır. Her şeyden önce demografik, ekonomik ve Filistinlilerin özgürlük ve demokrasiye bağlılıklarından dolayı bu olacaktır. Filistinlilerin sesi üniversitelerde, dini merkezlerde, hatta ABD ve Kanada'da da duyulmaya başlandı. Filistinlilerin direnişi çok güçlü ve devam da edecek.'



Bu haber 778 defa okundu.


Yorumlar

 + Yorum Ekle 
    kapat

    Değerli okuyucumuz,
    Yazdığınız yorumlar editör denetiminden sonra onaylanır ve sitede yayınlanır.
    Yorum yazarken aşağıda maddeler halinde belirtilmiş hususları okumuş, anlamış, kabul etmiş sayılırsınız.
    · Türkiye Cumhuriyeti kanunlarında açıkça suç olarak belirtilmiş konular için suçu ya da suçluyu övücü ifadeler kullanılamayağını,
    · Kişi ya da kurumlar için eleştiri sınırları ötesinde küçük düşürücü ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi ya da kurumlara karşı tehdit, saldırı ya da tahkir içerikli ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi veya kurumların telif haklarına konu olan fikir ve/veya sanat eserlerine ait hiçbir içerik yayınlanamayacağını,
    · Kişi veya kurumların ticari sırlarının ifşaı edilemeyeceğini,
    · Genel ahlaka aykırı söz, ifade ya da yakıştırmaların yapılamayacağını,
    · Yasal bir takip durumda, yorum tarih ve saati ile yorumu yazdığım cihaza ait IP numarasının adli makamlara iletileceğini,
    · Yorumumdan kaynaklanan her türlü hukuki sorumluluğun tarafıma ait olduğunu,
    Bu formu gönderdiğimde kabul ediyorum.




    En Çok Okunan Haberler


    Haber Sistemi altyapısı ile çalışmaktadır.
    4,237 µs