En Sıcak Konular

Seçmen tatilciler rezervasyonları iptal etti

6 Ağustos 2014 12:33 tsi
Cumhurbaşkanı seçimlerinin yapılacağı hafta sonlarında turizm tesislerine gelen talepte büyük düşüş olduğu, bazı tatilcilerin rezervasyonlarını iptal ettikleri bildirildi.

Ramazan Bayramı'nın ardından tatilcilerin bir bölümünün dönüş yolculuğu başlarken, tatilini uzatanların ise cumhurbaşkanı seçimlerinde tatili mi yoksa sandığı mı tercih edeceği merak konusu olmuştu. Tatilcilerin büyük bir bölümünün oy kullanacakları adreslerine dönmeleri bekleniyor.
 
Tur Operatörleri Platformu Sözcüsü Cem Polatoğlu, AA muhabirine yaptığı açıklamada, hem sektörün hem de tatilcilerin rezervasyonlarını yaparken cumhurbaşkanı seçim tarihlerini dikkate aldığını belirtti.
 
Daha önce yaz aylarına denk gelen seçimler nedeniyle tecrübe kazandıklarını ifade eden Polatoğlu, tur tarihlerini ya seçimlerden önce bitirdiklerini ya da seçimlerden sonra başlattıklarını söyledi.
 
Bu yıl turların cumhurbaşkanı seçimleri dikkate alınarak düzenlendiğini vurgulayan Polatoğlu, şöyle konuştu:
 
"Seçimlerde oy kullanacakların büyük bölümü adreslerinde olacak ancak her cumartesi veya pazar kalkan bazı zincir uçaklar var. Buralarda zinciri bozamıyoruz. Çünkü karşı taraftan da aynı uçakla gelen yabancı turistler var. Bu uçakların 8, 9 ve 10 Ağustos'u içine alan tarihlere tekabül eden turlarda bazı rezervasyon iptallerimiz oldu. Yaklaşık her uçakta 20 kişi iptal etti. Bazıları ise seçimin ikinci tura kalacağını düşünerek turlarını iptal ettirmediler. Seçimin ilk turunun yapılacağı 9-10 Ağustos, sektördeki en düşük yoğunluklu hafta sonu olacak. Seçime tekabül eden hafta sonu için diğer aylar ve ramazan ile karşılaştırdığımızda oldukça düşük tur talepleri var. Bu da gösteriyor ki seçmen, seçim tarihini göz önünde bulundurmuş."
 
Seçimin ikinci ayağı olması muhtemel 24 Ağustos gününü de hesap ettiklerine dikkati çeken Polatoğlu, bu hafta sonunda da turları ona göre düzenlediklerini aktardı.
 
Polatoğlu, erken rezervasyon yapan birçok vatandaşın seçimi hesaba katmadığını, bu rezervasyonlarda da 15-20 gündür iptallerin söz konusu olduğunu anlattı.
 
30 bin rezervasyon bekleniyordu
 

Seçim haftası normalde yaklaşık 30 bin rezervasyon beklediklerini anlatan Polatoğlu, şunları kaydetti:
 
"Şu an bu rakam 5 binler düzeyinde. Tur operatörlerine gelen talepler bu yönde. Biz bunu sigorta şirketleri aracılığıyla takip edebiliyoruz. TÜRSAB'a bağlı acenteler sigorta yapmak zorunda. Sigorta sayısına baktığımızda ağustos ayı yurt içi ve yurt dışı rezervasyon sayısı 30 bin kişi civarında olması gerekirken 5 binde kaldı. Talepte oldukça düşüş var ancak bunu bir kayıp olarak görmüyoruz. Bu hafta sonu gidemeyecekse gelecek haftalarda tatile rezervasyon yapıyorlar. Sadece bir tarih değiştirme söz konusu. Bu nedenle sektör açısından büyük bir kayıp söz konusu değil."
 
Oy kullanamayan tatilciler yüzde 10'u geçmez
 
Polatoğlu, oy kullanımı konusunda tatilcilere kolaylık sağlandığını, birçok yazlıkçının kaydını tatili geçirdiği adrese aldırdığını da dile getirdi.
 
Tatil nedeniyle sandığa gitmede çok kayıp olmayacağı kanaatini taşıdıklarını belirten Polatoğlu, "Seyahate kendileri gidenleri tam bilemiyoruz ancak bizim resmi kayıtlarımız 5 bin kişinin oy kullanmamak üzere tatil yapacağını gösteriyor. Oy kullanacakların oranına bakarsak bu rakam çok büyük bir rakam değil. Tatil nedeniyle oy kullanmayanların yüzde 10'u geçeceğini sanmıyorum" diye konuştu.

 

Bu haber 352 defa okundu.


Yorumlar

 + Yorum Ekle 
    kapat

    Değerli okuyucumuz,
    Yazdığınız yorumlar editör denetiminden sonra onaylanır ve sitede yayınlanır.
    Yorum yazarken aşağıda maddeler halinde belirtilmiş hususları okumuş, anlamış, kabul etmiş sayılırsınız.
    · Türkiye Cumhuriyeti kanunlarında açıkça suç olarak belirtilmiş konular için suçu ya da suçluyu övücü ifadeler kullanılamayağını,
    · Kişi ya da kurumlar için eleştiri sınırları ötesinde küçük düşürücü ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi ya da kurumlara karşı tehdit, saldırı ya da tahkir içerikli ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi veya kurumların telif haklarına konu olan fikir ve/veya sanat eserlerine ait hiçbir içerik yayınlanamayacağını,
    · Kişi veya kurumların ticari sırlarının ifşaı edilemeyeceğini,
    · Genel ahlaka aykırı söz, ifade ya da yakıştırmaların yapılamayacağını,
    · Yasal bir takip durumda, yorum tarih ve saati ile yorumu yazdığım cihaza ait IP numarasının adli makamlara iletileceğini,
    · Yorumumdan kaynaklanan her türlü hukuki sorumluluğun tarafıma ait olduğunu,
    Bu formu gönderdiğimde kabul ediyorum.




    En Çok Okunan Haberler


    Haber Sistemi altyapısı ile çalışmaktadır.
    4,233 µs