En Sıcak Konular

İşler: Kaybedilecek yarışa kılıf arama çabası

6 Ağustos 2014 12:12 tsi
Başbakan Yardımcısı İşler "Basılan yedek oy pusulalarını bahane ederek 'seçime hile karıştırılacak' gibi iddialar ileri sürmek, kaybedilecek yarışa kılıf arama çabasıdır" dedi.

Başbakan Yardımcısı Emrullah İşler, Siteler'deki meslek odalarını ziyaretinde gazetecilerin sorularını yanıtladı.
 
Bir gazetecinin, Cumhurbaşkanı adayı Ekmeleddin İhsanoğlu'nun "YSK'nın 18 milyon fazla oy pusulası bastığı ve bunun seçim sonuçlarında şaibe yaratacağına" yönelik iddiasını hatırlatarak değerlendirmesini sorması üzerine İşler, "Son günlerde baktığımız zaman gerek çatı aday gerekse anamuhalefet partisi lideri ve MHP liderinin ağzını bozduğunu görüyoruz" karşılığını verdi. İşler, şunları kaydetti:
 
"Bunlar 10 Ağustos'ta çökecek çatının altında kalacakları için şimdiden kılıf arama gayreti, çabası içine girdiler. Yenilen güreşçi güreşe doymazmış, bir de mızıkçılık yaparlarmış. Aynen bunlar da öyle. Şimdi onu yapıyorlar. Hem ağızlarını bozuyorlar hem de 'Seçime hile karıştırılacak, şaibe karıştırılacak' gibi ifadelerle milletin aklını bulandırma gayreti, çabası içine giriyorlar. Bütün kamuoyu yoklamalarında yüzde 55'in altına inmeyeceği çok net şekilde görülüyor. Bundan dolayı da bunlar bir siyasi kumar oynadılar, ben ona 'siyasi intihar' demiştim ve bunun bedelini ödeyecekler, hesabını verecekler. Önce kendi teşkilatlarına bunun hesabını verecekler, millete de bunun hesabını veremeyecekleri için bunun sıkıntısını yaşıyorlar. 10 Ağustos'tan sonra bu çatı aday formülünün çökmesi neticesinde bir takım siyasi bedeller olacak. Ona kılıf arama gayreti, çabası içerisindeler."
 
"Ne ismini ne de soyadını öğrendiler"
 
Yedek oy pusulasına ilişkin Yüksek Seçim Kurulunun yaptığı açıklamaların olduğunu hatırlatan İşler, "Basılan yedek oy pusulalarını bahane ederek 'seçime şaibe, hile karıştırılacak' gibi iddialar ileri sürmeyi, kaybedilecek yarışa ve başarısızlığa bir kılıf arama çabası ve gayreti olarak değerlendiriyorum" diye konuştu. İşler, şunları söyledi:
 
"10 Ağustos geldi hala bu adayın ismini de öğrenemediler. Ne ismini öğrendiler ne de soyadını öğrendiler. Bahçeli, 'Ekmeleddin' diyemiyor, onu da karıştırıyor Emsaleddin'e çeviriyor. İhsanoğlu'na 'İnsanoğlu' dediler. Çatı aday da Kemal Kılıçdaroğlu'nun o da adını öğrenemedi. O da 'Alemderoğlu' vesaire söyledi. Birbirlerini tanımayan insanlar bir araya getirildi birileri tarafından bir proje neticesinde. Bu projenin arkasında da Pensilvanya'nın olduğu son izlenilen kasetle de ortaya çıkmış oldu. 'Bu bir proje. Bu projenin arkasında Pensilvanya var, paralel örgüt var' demiştik. Bunun da böyle olduğunu Fethullah Gülen yapmış olduğu açıklamayla hem de dini terimleri siyasete gayet açık bir şekilde alet ederek, 'İman-ı ekmel', 'ihsan-ı ekmel', 'rıza-ı ekmel' gibi ifadelerle böyle bizim kutsallarımızı bu çatı adaya gönderme yaparak dini de kutsallarımızı da siyasete alet etmiştir."
 
Gülen'in daha önce 'Cebrail gelse parti kursa onun partisine de destek vermem' dediğini hatırlatan İşler, "Şimdi ne oldu? Samimi olmadığı, riyakar olduğu gayet net bir şekilde de ortaya çıkmış oldu. Şimdi bu çatı adaya açık bir şekilde, hem de bizim kutsallarımızı alet ederek destek istemekte. Dolayısıyla bu bir projedir, bu projeyi de çökertecek olanlar da sizlersiniz" ifadelerini kullandı.
 
Reklam filmine ilişkin verilen karar
 
Cumhurbaşkanı adayı ve Başbakan Recep Tayyip Erdoğan'ın reklam filmine ilişkin MHP'nin itirazı sonrası YSK tarafından getirilen yasağa ilişkin değerlendirilmesi sorulan İşler, "Partimizdeki yetkili hukukçu arkadaşlarımızın yaptığı açıklama bu yasağın haklı olmadığını ortaya koymakta. Çünkü bu yasak yazılı materyaller için geçerlidir ama görsel materyaller için geçerli değildir. Buna rağmen oy çokluğuyla YSK bunu yasakladı" diye konuştu.
 
Söz konusu reklamın yapılan düzenlemenin ardından yayınına devam edildiğini dile getiren İşler, şu açıklamalarda bulundu:
 
"Burada üzücü olan, MHP gibi adında milliyetçilik olan, dine saygılı olduğunu iddia eden bir partinin ezandan, duadan duymuş olduğu rahatsızlık gerçekten son derece üzüntü verici. Bu konuyu sizlerin takdirlerine bırakıyorum. Ezandan, duadan neden rahatsız oluyorsunuz? Ezan da dua da hepimizin. Siz de eğer istiyorsanız herhangi bir reklam filminde bunu kullanabilirsiniz. Bunun ne mahsuru var?"
 
YSK'nın kararının bağlayıcı olduğunu belirten İşler, "Yapacak bir şey yok ama yanlış olduğunu düşünüyoruz. O kısımlar çıkarılarak reklam filmimiz devam ediyor" dedi.

aa


Bu haber 391 defa okundu.


Yorumlar

 + Yorum Ekle 
    kapat

    Değerli okuyucumuz,
    Yazdığınız yorumlar editör denetiminden sonra onaylanır ve sitede yayınlanır.
    Yorum yazarken aşağıda maddeler halinde belirtilmiş hususları okumuş, anlamış, kabul etmiş sayılırsınız.
    · Türkiye Cumhuriyeti kanunlarında açıkça suç olarak belirtilmiş konular için suçu ya da suçluyu övücü ifadeler kullanılamayağını,
    · Kişi ya da kurumlar için eleştiri sınırları ötesinde küçük düşürücü ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi ya da kurumlara karşı tehdit, saldırı ya da tahkir içerikli ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi veya kurumların telif haklarına konu olan fikir ve/veya sanat eserlerine ait hiçbir içerik yayınlanamayacağını,
    · Kişi veya kurumların ticari sırlarının ifşaı edilemeyeceğini,
    · Genel ahlaka aykırı söz, ifade ya da yakıştırmaların yapılamayacağını,
    · Yasal bir takip durumda, yorum tarih ve saati ile yorumu yazdığım cihaza ait IP numarasının adli makamlara iletileceğini,
    · Yorumumdan kaynaklanan her türlü hukuki sorumluluğun tarafıma ait olduğunu,
    Bu formu gönderdiğimde kabul ediyorum.




    En Çok Okunan Haberler


    Haber Sistemi altyapısı ile çalışmaktadır.
    3,666 µs