En Sıcak Konular

Gazze'de 373 bin çocuk travma altında

6 Ağustos 2014 12:05 tsi
UNICEF'e göre, İsrail'in bombardımanından sağ kurtulan Gazzeli çocukları, bundan sonraki hayatlarında ağır travmalar bekliyor. İsrail'in bombardımanlarında 408 çocuk hayatını kaybetmişti

Gazze'ye son gerçekleştirilen saldırılarda 408 çocuk hayatını kaybetti. UNICEF'in raporuna göre bundan çok daha fazla çocuk yoğun travma etkisinde. Travma etkisinde olduğu tahmin edilen çocuk sayısı 373 bin... Rapora göre, bombardımanda ölen çocuklara dikkat çekilmesi yeterli değil. Saldırılardan sonra hayatta kalan çocukların hayatlarına devam etmesi de oldukça zor gibi görünüyor.

Gazze'deki Birleşmiş Milletler (BM) Çocuk Ajansı ofisi başkanı Pernille Ironside, savaştan kurtulan çocukların durumuyla ilgili dikkat çeken açıklamalar yaptı. Ironside, "Aileler ve çocuklar tamamen çaresiz durumda. Beslenme dahil bir çok imkânı çocuklara sağlamak oldukça zor. Bu şartlarda çocukların büyümesini nasıl bekleyebiliriz? Son saldırı ailelere büyük bir darbe vurdu."

Cenevre'deki BM basın toplantısına telefonla katılan Ironside, "Hangi toplumun bununla başa çıkmasını bekleyebiliriz? Bu insanların altından kalkamayacağı, kapatılması güç olan derin bir yara." şeklinde sözlerini sürdürdü.

UNICEF'in 4 Ağustos'ta açıklanan raporuna göre, 408 Filistin'li çocuk hayatını kaybetti. Bu sayı sivil kayıpların yüzde 31'ini oluşturuyor. Bunların yüzde 70'i 12 yaşında veya daha küçük.

Son saldırılardan önce bile, Gazze'deki okulların ve eğitim imkanlarının eksikliği nedeniyle çocukların yüzde 59'u farklı iş sektörlerinde çalışıyordu.

"Eğer yedi yaşının üzerindeyseniz, zaten iki savaş görmüşsünüzdür" diyen Ironside'a göre şuanki durum 2008-2009 ve 2012'deki saldırılara oranla çok daha vahim.

Ironside "Tüm bunlarla yaşamak gerçekten korkunç. Çocukların gözleri önünde ailelerinden bireyler ölüyor, vücutları parçalanıyor, kol ya da bacaklarını kaybediyorlar. Son derece zararlı silahların yol açtığı etkilere maruz kalıyorlar." dedi.

UNICEF'in raporuan göre şuana kadar yaklaşık 373 bin çocuk travma yaşamakta ve bu çocukların acil psikolojik desteğe ihtiyacı var.



Bu haber 376 defa okundu.


Yorumlar

 + Yorum Ekle 
    kapat

    Değerli okuyucumuz,
    Yazdığınız yorumlar editör denetiminden sonra onaylanır ve sitede yayınlanır.
    Yorum yazarken aşağıda maddeler halinde belirtilmiş hususları okumuş, anlamış, kabul etmiş sayılırsınız.
    · Türkiye Cumhuriyeti kanunlarında açıkça suç olarak belirtilmiş konular için suçu ya da suçluyu övücü ifadeler kullanılamayağını,
    · Kişi ya da kurumlar için eleştiri sınırları ötesinde küçük düşürücü ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi ya da kurumlara karşı tehdit, saldırı ya da tahkir içerikli ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi veya kurumların telif haklarına konu olan fikir ve/veya sanat eserlerine ait hiçbir içerik yayınlanamayacağını,
    · Kişi veya kurumların ticari sırlarının ifşaı edilemeyeceğini,
    · Genel ahlaka aykırı söz, ifade ya da yakıştırmaların yapılamayacağını,
    · Yasal bir takip durumda, yorum tarih ve saati ile yorumu yazdığım cihaza ait IP numarasının adli makamlara iletileceğini,
    · Yorumumdan kaynaklanan her türlü hukuki sorumluluğun tarafıma ait olduğunu,
    Bu formu gönderdiğimde kabul ediyorum.




    En Çok Okunan Haberler


    Haber Sistemi altyapısı ile çalışmaktadır.
    3,515 µs