En Sıcak Konular

3 milyarı geçkin harcama

6 Ağustos 2014 11:02 tsi
2014'ün ilk çeyreğinde yurt içi seyahat sayısı bir önceki yılın aynı dönemine göre yüzde 6,5 artarak 12 milyon 745 bin oldu. Yurt içindeki toplam seyahat harcamaları yüzde 33,8 artarak 3 milyar 292 milyon 746 bin liraya ulaştı.

Türkiye İstatistik Kurumu (TÜİK), 2014 yılı birinci çeyreğine ilişkin Hanehalkı Yurtiçi Turizm Araştırması sonuçlarını açıkladı.

Buna göre, ocak, şubat ve mart aylarından oluşan birinci çeyrekte, yurt içinde ikamet eden 10 milyon 61 bin kişi seyahate çıktı. Bu dönemde bir ve daha fazla geceleme kaydı ile ülke içinde yaptıkları toplam seyahat sayısı, bir önceki yılın aynı çeyreğine göre yüzde 6,5 artarak 12 milyon 745 bin oldu.

Bu çeyrekte seyahate çıkanlar 96 milyon 699 bin geceleme yaptı. Ortalama geceleme sayısı 7,6 gece, seyahat başına yapılan ortalama harcama ise 258 lira olarak gerçekleşti.

Yerli turistlerin, yurt içinde yaptıkları seyahat harcamaları söz konusu dönemde bir önceki yılın aynı çeyreğine göre yüzde 33,8 artarak 3 milyar 292 milyon 746 bin lira oldu. Seyahat harcamaları, kişisel veya paket tur harcamaları olarak yapıldı. Yurtiçi turizm harcamasının yüzde 96,8'ini (3 milyar 186 milyon 592 bin lira) kişisel, yüzde 3,2'sini (106 milyon 154 bin lira) ise paket tur harcamaları oluşturdu.

Seyahate çıkış amacı olarak "yakınları ziyaret'" yüzde 68,5 ile ilk sırada yer aldı. Seyahate çıkış sebeplerinde ikinci sırada yüzde 13,2 ile "sağlık", üçüncü sırada ise yüzde 9 ile "gezi, eğlence, tatil" amacıyla gerçekleştirildi.

aa

Bu haber 358 defa okundu.


Yorumlar

 + Yorum Ekle 
    kapat

    Değerli okuyucumuz,
    Yazdığınız yorumlar editör denetiminden sonra onaylanır ve sitede yayınlanır.
    Yorum yazarken aşağıda maddeler halinde belirtilmiş hususları okumuş, anlamış, kabul etmiş sayılırsınız.
    · Türkiye Cumhuriyeti kanunlarında açıkça suç olarak belirtilmiş konular için suçu ya da suçluyu övücü ifadeler kullanılamayağını,
    · Kişi ya da kurumlar için eleştiri sınırları ötesinde küçük düşürücü ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi ya da kurumlara karşı tehdit, saldırı ya da tahkir içerikli ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi veya kurumların telif haklarına konu olan fikir ve/veya sanat eserlerine ait hiçbir içerik yayınlanamayacağını,
    · Kişi veya kurumların ticari sırlarının ifşaı edilemeyeceğini,
    · Genel ahlaka aykırı söz, ifade ya da yakıştırmaların yapılamayacağını,
    · Yasal bir takip durumda, yorum tarih ve saati ile yorumu yazdığım cihaza ait IP numarasının adli makamlara iletileceğini,
    · Yorumumdan kaynaklanan her türlü hukuki sorumluluğun tarafıma ait olduğunu,
    Bu formu gönderdiğimde kabul ediyorum.




    En Çok Okunan Haberler


    Haber Sistemi altyapısı ile çalışmaktadır.
    3,673 µs