En Sıcak Konular

Örgüt dediler, özel hayatı da dinlediler

6 Ağustos 2014 09:18 tsi
Örgüt dediler, özel hayatı da dinlediler Sözde Selam örgütü bahanesiyle 2 bin 280 kişiyi dinleyen polislerin, özel hayata ilişkin 30 bin sayfalık dinlemeleri adliyede 37 klasöre sığdı.

Sözde Selam Örgütü soruşturması bahanesiyle İstanbul Terörle Mücadele Şube Müdürlüğü kanalı ile 2 bin 280 kişiyi dinleyen Paralel Yapı'ya yakın polislerin insanların özel hayatını yerle bir ettikleri ortaya çıktı.

Sabah Özel İstihbarat Bölümü'nün ulaştığı dinleme belgelerine göre İstanbul Terörle ve Örgütlü Suçlar Bürosu Savcısı İrfan Fidan tarafından 76 polise yönelik yürütülen soruşturmada polislerin Selam Örgütü bahanesiyle çoğunluğu muhafazakâr olan kişileri hedef aldıkları dinlemelerde özel hayata ilişkin hiçbir ilke tanımadıkları anlaşıldı. Polisler dinledikleri kişilerin mahrem içerikli, soruşturmayla alakası olmayan görüşmeleri de dosyaya koydukları belirlendi. 30 bin sayfalık dinlemeler adliyede 37 klasöre sığdı. Söz konusu belgelerden örnek verilmesi gerekirse 1545937532, 1545903181, 1237977630, 1404034553,1251937899 ID numaralı tapeler özel hayata ilişkin... Dosyada bu örneklerin yanı sıra yüzlerce özel hayata dair tape bulunuyor. Hemen imha edilmesi gereken görüşmeler kayıt altına alınıp, şantaj malzemesi yapılmak üzere dosyaya konulmuş. Özel hayatı dinlenen isimler arasında bürokratlar da var.

Savcılıkça ayrı bir bölüm ayrılan özel hayatın ihlaline ilişkin tapeler sebebiyle gözaltına alınan 76 polise özel hayatın gizliliği suçlaması yöneltildi. Polislere sorgularında özel hayata ilişkin görüşmelerin neden kaydedildiği soruldu. Savcılıkça ifadelerine başvurulan mağdurlar ise özel hayatlarını tape haline getiren polislerden şikayetçi oldular. Kişilerin özel hayatının gizliliğini ihlal edenler kanuna göre 6 aydan iki yıla kadar hapis cezası ile yargılanıyor.



Bu haber 529 defa okundu.


Yorumlar

 + Yorum Ekle 
    kapat

    Değerli okuyucumuz,
    Yazdığınız yorumlar editör denetiminden sonra onaylanır ve sitede yayınlanır.
    Yorum yazarken aşağıda maddeler halinde belirtilmiş hususları okumuş, anlamış, kabul etmiş sayılırsınız.
    · Türkiye Cumhuriyeti kanunlarında açıkça suç olarak belirtilmiş konular için suçu ya da suçluyu övücü ifadeler kullanılamayağını,
    · Kişi ya da kurumlar için eleştiri sınırları ötesinde küçük düşürücü ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi ya da kurumlara karşı tehdit, saldırı ya da tahkir içerikli ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi veya kurumların telif haklarına konu olan fikir ve/veya sanat eserlerine ait hiçbir içerik yayınlanamayacağını,
    · Kişi veya kurumların ticari sırlarının ifşaı edilemeyeceğini,
    · Genel ahlaka aykırı söz, ifade ya da yakıştırmaların yapılamayacağını,
    · Yasal bir takip durumda, yorum tarih ve saati ile yorumu yazdığım cihaza ait IP numarasının adli makamlara iletileceğini,
    · Yorumumdan kaynaklanan her türlü hukuki sorumluluğun tarafıma ait olduğunu,
    Bu formu gönderdiğimde kabul ediyorum.




    En Çok Okunan Haberler


    Haber Sistemi altyapısı ile çalışmaktadır.
    2,752 µs