En Sıcak Konular

SMDK'dan Arap Birliği'ne acil toplanma çağrısı

5 Ağustos 2014 16:32 tsi
Suriye Muhalif ve Devrimci Güçler Ulusal Koalisyonu, Lübnan'ın Arsal kasabasında meydana gelen olaylar nedeniyle Arap Birliği'ne acil toplantı çağrısı yaptı.

Suriye Muhalif ve Devrimci Güçler Ulusal Koalisyonu (SMDK), Lübnan'ın Arsal kasabasında meydana gelen olaylar nedeniyle Arap Birliği'ne acil toplantı çağrısı yaptı.

SMDK Hukuk Komitesi Başkanı Heysem Malih, "Lübnan'ın Arsal kasabasında yaşanan son gelişmeler ışığında bu ülkedeki Suriyeli sığınmacılar sorununa çözüm bulunması için Arap Birliği'nin daimi temsilciler düzeyinde acil toplanmasını istediklerini" belirtti.

Arap Birliği Genel Sekreteri Nebil el-Arabi ile Mısır'ın başkenti Kahire'de bir araya gelen Malih, görüşmenin ardından düzenlediği basın toplantısında, "Sayın Arabi ile Lübnan'daki Suriyeli sığınmacılar ve Arsal'de yaşanan krizi ele aldık" dedi.

Lübnan'da 100 binden fazla Suriyeli sığınmacının bulunduğuna işaret eden Malih, "son günlerde ülkenin Suriye sınırındaki Arsal kasabasında meydana gelen olayların ardından "Suriyeli sığınmacılar problemine" çözüm bulunması için Arabi'ye SMDK adına acil toplantı düzenlenmesi talebinin bulunduğu bir dilekçe sunduğunu" ifade etti. Malih, Arap Birliği Genel Sekreteri'nin bu konuda üye ülkelerle iletişime geçeceğini söylediğini aktardı.

Cumartesi günü Lübnan'ın sınır kasabası Arsal'da ordu ile Nusra Cephesi öncülüğündeki silahlı gruplar arsında çatışma çıkmış, silahlı gruptan onlarca kişi hayatını kaybederken, Lübnan ordusundaki 14 askerin öldüğü 86'sının yaralandığı 22'sinin de kayıp olduğu açıklanmıştı.

Lübnan'da ordu güçlerinin Suriyeli gruplardan birinin yöneticilerinden olduğu öne sürülen Ebu Ahmed el-Cuma'nın, Arsal bölgesinde askeri barikatı geçişi sırasında  gözaltına alınmasından sonra bölgede çatışmalar başlamıştı.

AA



Bu haber 441 defa okundu.


Yorumlar

 + Yorum Ekle 
    kapat

    Değerli okuyucumuz,
    Yazdığınız yorumlar editör denetiminden sonra onaylanır ve sitede yayınlanır.
    Yorum yazarken aşağıda maddeler halinde belirtilmiş hususları okumuş, anlamış, kabul etmiş sayılırsınız.
    · Türkiye Cumhuriyeti kanunlarında açıkça suç olarak belirtilmiş konular için suçu ya da suçluyu övücü ifadeler kullanılamayağını,
    · Kişi ya da kurumlar için eleştiri sınırları ötesinde küçük düşürücü ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi ya da kurumlara karşı tehdit, saldırı ya da tahkir içerikli ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi veya kurumların telif haklarına konu olan fikir ve/veya sanat eserlerine ait hiçbir içerik yayınlanamayacağını,
    · Kişi veya kurumların ticari sırlarının ifşaı edilemeyeceğini,
    · Genel ahlaka aykırı söz, ifade ya da yakıştırmaların yapılamayacağını,
    · Yasal bir takip durumda, yorum tarih ve saati ile yorumu yazdığım cihaza ait IP numarasının adli makamlara iletileceğini,
    · Yorumumdan kaynaklanan her türlü hukuki sorumluluğun tarafıma ait olduğunu,
    Bu formu gönderdiğimde kabul ediyorum.




    En Çok Okunan Haberler


    Haber Sistemi altyapısı ile çalışmaktadır.
    4,175 µs