En Sıcak Konular

Olay savcıdan olay açıklamalar!

5 Ağustos 2014 15:47 tsi
Selam-Tevhid örgütü soruşturmasını başlatan Savcı Adnan Çimen, Başbakan Erdoğan ile MİT Müsteşarı Fidan'ın dinlenmediğini söyledi.

Takipsizlik kararı verilen Selam örgütüne yönelik soruşturmayı başlatan Savcı Adnan Çimen, sosyal paylaşım sitesi Twitter adresinden açıklama yaptı.

Soruşturmaya yönelik bazı bilgiler paylaşan Savcı Çimen, soruşturma dosyasında kendi görev yaptığı dönemde Başbakan Recep Tayyip Erdoğan ve MİT Müsteşarı Hakan Fidan’ın dinlenmediğini belirtti.

Çimen, Fidan’ın soruşturma kapsamında dinlenen Faruk Koca ile yaptığı bir konuşmanın teknik takibe takıldığını açıkladı. 23 Ekim 2013 tarihinde 49 saniye süren bir konuşma olduğunu belirten Çimen, “MİT Müsteşarı hakkında alınmış bir karar yoktur. Hedef şahıs Faruk Koca’dır “ dedi.

DİNLEMEK SUÇ DEĞİL!

Dinleme kararlarının tapeye dökülmesinin yasa gereği olduğunu belirten Çimen, asıl sorunun MİT Müsteşarı'nın dinlenmesi değil, dinlemede elde edilen suç unsuru olmayan konuşmaların imha edilmemesi olduğunu savundu;

“Dinleme kararı alınan şahısların yaptıkları tüm görüşmelerin dinlemeyi yapan görevli memur tarafından tapeye dökülmesi yasal zorunluluktur. Çünkü hangi görüşmelerin soruşturmaya esas alınacağını takdir yetkisi Cumhuriyet Savcısı'ndadır. Peki MİT Müsteşarı'nın dolaylı da olsa telefon görüşme dökümünün dosyaya konulması suç teşkil eder mi? Şayet görüşme içeriklerinde herhangi bir suç unsuru yoksa, dinleme ve ses kayıtlarının ayıklanması ve imha edilerek tutanağa bağlanması gerekir. Bu imha ve tutanağa bağlama işlemi en son dosyanın karara bağlanmasından önce yapılır. Burada suç oluşturacak tek eylem, suç unsuru içermeyen dinleme kayıtlarının imha edilmeyip dosyada bırakılmasıdır.”

Çimen bu konudaki imha sorumluluğunun da soruşturmanın son savcısına ait olduğunu belirterek, Savcı Adem Özcan’ı işaret etti.

HODRİ MEYDAN!

Açıklamasında ‘Başbakanın konuşmaları danışmanı üzerinden dinlenmiş’ yönündeki haberlere de değindi:

“Bir internet sitesinde Sayın. Başbakan'ın danışmanının telefonuyla yaptığı görüşmenin dinlendiği belirtilmiş. Eğer haber doğruysa burada olay bellidir. Demek ki ilgili danışman hakkında dinleme kararı alınmış. Sayın Başbakan da bu telefonu kullanınca görüşme dosyaya girmiştir. Sayın Başbakan'ın söz konusu telefon görüşmesi için izlenecek yolda, biraz önce izah ettiğim usul izlenir. Başa dönersek Sayın Başbakan, bakanlar ve MİT Müsteşarı mahkeme kararıyla dinlenmemiştir. Varsa çıkarın belgeleri, hodri meydan... Karşınızda paçavradan hukukçular yok. Dinlemeye takılmayı, bize dinleme diye yutturamazsınız. Aksini iddia ediyorsanız buyrun Yargıtay ...”

Savcı Çimen, Başbakan'a yakınlığıyla bilinen Faruk Koca’nın hangi bağlantı üzerinden Selâm soruşturmasında dinlemeye alındığını ise belirtmedi.

Bu haber 588 defa okundu.


Yorumlar

 + Yorum Ekle 
    kapat

    Değerli okuyucumuz,
    Yazdığınız yorumlar editör denetiminden sonra onaylanır ve sitede yayınlanır.
    Yorum yazarken aşağıda maddeler halinde belirtilmiş hususları okumuş, anlamış, kabul etmiş sayılırsınız.
    · Türkiye Cumhuriyeti kanunlarında açıkça suç olarak belirtilmiş konular için suçu ya da suçluyu övücü ifadeler kullanılamayağını,
    · Kişi ya da kurumlar için eleştiri sınırları ötesinde küçük düşürücü ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi ya da kurumlara karşı tehdit, saldırı ya da tahkir içerikli ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi veya kurumların telif haklarına konu olan fikir ve/veya sanat eserlerine ait hiçbir içerik yayınlanamayacağını,
    · Kişi veya kurumların ticari sırlarının ifşaı edilemeyeceğini,
    · Genel ahlaka aykırı söz, ifade ya da yakıştırmaların yapılamayacağını,
    · Yasal bir takip durumda, yorum tarih ve saati ile yorumu yazdığım cihaza ait IP numarasının adli makamlara iletileceğini,
    · Yorumumdan kaynaklanan her türlü hukuki sorumluluğun tarafıma ait olduğunu,
    Bu formu gönderdiğimde kabul ediyorum.




    En Çok Okunan Haberler


    Haber Sistemi altyapısı ile çalışmaktadır.
    3,625 µs