En Sıcak Konular

Piyasalar "Çin" verisi ile düştü

5 Ağustos 2014 13:59 tsi
Uluslararası piyasalar, Çin'de hizmet sektörü verisindeki düşüşten olumsuz etkilendi

Asya hisse senetleri, Çin'de özel sektörün açıkladığı hizmet sektörü endeksi verisinin rekor düşük seviyeye inmesinin ardından, Hong Kong ve Şanghay hisselerinin öncülüğünde düşerken, ABD endeks vadeli kontratları geri çekildi. Gelişen piyasa para birimleri, Avrupa hisse senedi endeks vadeli kontratları ile birlikte yükselirken, mısır ve soya fasülyesi düştü.

MSCI Asya Pasifik Endeksi, Londra saati ile 07:13'te, yüzde 0.7 aşağıda seyrediyordu. Standard & Poor’s 500 (S&P 500) endeks vadeli kontratları, spot endeksin 2012'den bu yana en kötü haftalık performansını göstermesi sonrası sıçrama yapmasının ardından yüzde 0.2 geriledi. Euro Stoxx 50 endeks vadeli kontratları, Avrupa hisse senetlerinin, dört günlük kaybın ardından yükselebileceğini işaret etti. Şanghay Bileşik Endeksi yüzde 0.6 düştü.  Malezya para birimi ringgit yüzde 0.5 değer kazandı ve Filipinler pesosu yüzde 0.5 prim yaptı. Mısır ve soya fasülyesi en az yüzde 0.4 geriledi.

Çin'de imalat sanayi dışı (hizmet) satınaalma yöneticileri endeksi (PMI) Temmuz ayında, sektörde genişleme ve daralma arasındaki sınırı gösteren 50 seviyesine indi. HSBC Holdings Plc ve Markit Economics'in açıkladığı bu veri, tarihinin en düşük seviyesine geriledi. Piyasa göstergelerini geliştiren Tom DeMark, Çin'de Şanghay Bileşik Endeksi'nin güçlü yükselişini birkaç gün içinde sonlandıracağını ve yaklaşık yüzde 10 gerileyeceğini kaydetti. Avustralya Merkez Bankası ve Hindistan Merkez Bankası bugünkü toplantılarında politika faizini değiştirmedi. İngiltere ve ABD'de bugün hizmet sektörü verileri açıklanacak.

IG Investment Management (Hong Kong) Ltd. fon yöneticilerinden Benjamin Tam, "Son rallinin ardından halen konsolidasyon sürecindeyiz," dedi ve "Çin ekonomisi halen iyileşiyor, ancak ivme zayıf" şeklinde görüş bildirdi.

Bloomberg



Bu haber 595 defa okundu.


Yorumlar

 + Yorum Ekle 
    kapat

    Değerli okuyucumuz,
    Yazdığınız yorumlar editör denetiminden sonra onaylanır ve sitede yayınlanır.
    Yorum yazarken aşağıda maddeler halinde belirtilmiş hususları okumuş, anlamış, kabul etmiş sayılırsınız.
    · Türkiye Cumhuriyeti kanunlarında açıkça suç olarak belirtilmiş konular için suçu ya da suçluyu övücü ifadeler kullanılamayağını,
    · Kişi ya da kurumlar için eleştiri sınırları ötesinde küçük düşürücü ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi ya da kurumlara karşı tehdit, saldırı ya da tahkir içerikli ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi veya kurumların telif haklarına konu olan fikir ve/veya sanat eserlerine ait hiçbir içerik yayınlanamayacağını,
    · Kişi veya kurumların ticari sırlarının ifşaı edilemeyeceğini,
    · Genel ahlaka aykırı söz, ifade ya da yakıştırmaların yapılamayacağını,
    · Yasal bir takip durumda, yorum tarih ve saati ile yorumu yazdığım cihaza ait IP numarasının adli makamlara iletileceğini,
    · Yorumumdan kaynaklanan her türlü hukuki sorumluluğun tarafıma ait olduğunu,
    Bu formu gönderdiğimde kabul ediyorum.




    En Çok Okunan Haberler


    Haber Sistemi altyapısı ile çalışmaktadır.
    4,353 µs