En Sıcak Konular

Ekmeleddin İhsanoğlu'ndan şok pusula iddiası

5 Ağustos 2014 13:53 tsi
Cumhurbaşkanı adayı Ekmeleddin İhsanoğlu, 18 milyon fazladan oy pusulası bastırıldığını belirterek seçimin güvenilirliğinden endişe ettiğini söyledi.

Cumhurbaşkanı adayı Ekmeleddin İhsanoğlu Eskişehir’de basın toplantısı düzenledi. Gazetecilerin sorularına da cevaplayan İhsanoğlu açıklamasında şunları söyledi:

Bir iki şeyi paylaşmak istiyorum sizinle. Sandık emniyeti bakımından dün AGİT seçimle ilgili raporunu yayımladı ve orada şu gerçekle karşı karşıya geldik. Biz bunu duyuyorduk ama emin değildik.

18 MİLYON SEÇİM PUSULASI FAZLA BASILMIŞ

Şimdi uluslararası teşkilat Yüksek Seçim Kurulu (YSK mensuplarıyla konuştuktan sonra raporuna aldığı bir gerçek var. 18 milyon seçim pusulası fazla basılmış. Yani 50 milyona karşılık 18 milyon. Elbette pusulalar bir kısmı zarar görebilir. Yağmur çamur sel olur. Ama 18 milyonu basmak ne manaya geliyor?

SORUMLULUK KİMDE?

Bu 18 milyon pusula kimin emrine, nasıl kullanılacak, nasıl yanlış ellere gitmeyecek? Biz bunu soruyoruz ve sorumluluk kime aittir? Bunun sayımı yapıldı mı? Nasıl yapılacak? AGİT’in sorduğu soruyu tekrarlamak istiyorum, bu miktardaki oy pusulaların basılması hangi kanuni gerekçelere göre yapılmıştır? Kimin talimatıyla yapılmıştır? Bu cevabı bekliyoruz. Bu cevabı vermeyenler kanuna ve millete muhatap olacaklar.

ÜÇÜNCÜ DÜNYADA BİLE BU KADAR OLMAZ

Böyle saçma kanun olur mu? Yedi yıl önce hazırlamış. Bu kadar haksızlık adaletsizlik ve kamu imkanlarını kullanmak ondan sonra da mağduriyetten.. Esas mağdur olan biziz. Millet mağdurdur. Milletin verdiği vergilerden aldığı paralarla kampanya yürütülüyor karşısındaki insana 9 bin lira toplama hakkı veriliyor. Üçüncü dünyada bile bu kadar olmaz. Belki Kuzey Kore’de varsa, gezmemiştim, görmemiştim bilmiyorum. Ben bu önemli notu Eskişehir’den bütün Türkiye ile paylaşmak istiyorum.

SOVYETLER BİRLİĞİ’NDE BUNU GÖRMÜŞTÜM

Dün Ankara’nın çok farklı kesimleriyle konuştuk. Halk bu şiir falanla uğraşmak istemiyor. Ciddi meseleleri konuşmak istiyor. Halk lakap takmalarından bıkmış. Çok ayıp oluyor diyor. Böyle saçma, bunlar dinimize de aykırı, yasak. Biz büyük bir devletiz. Böyle şey olur mu? Millet bunu istemiyor. Başka bir şey daha, bu nefret söylemini istemiyor. Bu zıtlaşmayı istemiyor.

MİLLET KORKU İÇERİSİNDE

Millet korku içerisinde. Birinci korku bölünme çatışma korkusu. Dışarıdan gelen kötü örnekler etrafımızdan sıçrayan alevler milleti daha da tedirgin ediyor. İkinci korku ise fikrini söyleyememe korkusu. Fikrini rahat söyleyemiyor. Geliyorlar, fırsatını kolluyorlar. Kimsenin görmeyeceği falan… Size vereceğiz şu şeyden kurtulmak istiyoruz falan. Bu bana hayatımda ilk defa Sovyetler Birliği’ne 1979’da gitmiştim. Orada bu hali gördüm. Yani demek ki biz o noktaya geldik. Fikirlerini söylemekten çekiniyorlar.

TÜRKİYE HÜR BİR ÜLKEYDİ

Uçakta geliyorum yanımda eşim var, eşim başka yere gitti falan. Birkaç kişi geldi yanıma, efendim biz sizi seviyoruz falan. Sonra hemen kalkıyorlar. Türkiye bu noktaya niye geldi? Türkiye hür ve demokrat bir devletti. Türkiye üçüncü dünya ülkesi değil.

Bu haber 420 defa okundu.


Yorumlar

 + Yorum Ekle 
    kapat

    Değerli okuyucumuz,
    Yazdığınız yorumlar editör denetiminden sonra onaylanır ve sitede yayınlanır.
    Yorum yazarken aşağıda maddeler halinde belirtilmiş hususları okumuş, anlamış, kabul etmiş sayılırsınız.
    · Türkiye Cumhuriyeti kanunlarında açıkça suç olarak belirtilmiş konular için suçu ya da suçluyu övücü ifadeler kullanılamayağını,
    · Kişi ya da kurumlar için eleştiri sınırları ötesinde küçük düşürücü ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi ya da kurumlara karşı tehdit, saldırı ya da tahkir içerikli ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi veya kurumların telif haklarına konu olan fikir ve/veya sanat eserlerine ait hiçbir içerik yayınlanamayacağını,
    · Kişi veya kurumların ticari sırlarının ifşaı edilemeyeceğini,
    · Genel ahlaka aykırı söz, ifade ya da yakıştırmaların yapılamayacağını,
    · Yasal bir takip durumda, yorum tarih ve saati ile yorumu yazdığım cihaza ait IP numarasının adli makamlara iletileceğini,
    · Yorumumdan kaynaklanan her türlü hukuki sorumluluğun tarafıma ait olduğunu,
    Bu formu gönderdiğimde kabul ediyorum.




    En Çok Okunan Haberler


    Haber Sistemi altyapısı ile çalışmaktadır.
    3,343 µs