En Sıcak Konular

YPG ve peşmerge IŞİD'e karşı savaşıyor

5 Ağustos 2014 12:02 tsi
Irak'ın Kürt bölgesine geçen Suriye’deki Halk Savunma Birlikleri, peşmergeyle Irak-Suriye hududuna yakın bölgelerde IŞİD’e karşı savaşıyor.

AA muhabirinin, Irak’ta görüntülediği Suriye’deki Halk Savunma Birlikleri'ne (YPG) bağlı unsurları, Duhok ile Musul'un Sincar, Rabia ve daha birçok çatışma noktasında görmek mümkün.
 
Irak’ta son üç gündür peşmergeye destek veren YPG güçleri, özellikle Yezidi Kürtlerin yaşadığı Sincar ilçesini, IŞİD’in elinden kurtarmak istiyor.
 
İlçe çevresinde YPG ve peşmerge güçleri, IŞİD militanlarını etkisiz hale getirmeye yönelik operasyonlarını sürdürüyor. Irak Kürt Bölgesel Yönetimi (IKBY) İstihbarat Teşkilatı Başkanı Mesrur Barzani'ye bağlı özel birlikler de operasyona destek veriyor.
 
Geçmişte çeşitli sorunlar nedeniyle karşı karşıya gelen YPG ile peşmerge güçleri, IŞİD'e ittifak içinde hareket ediyor. Komutanların uyumlu çalışmaları dikkati çekiyor.
 
Bu arada Suriye sınırından Irak’ın Kürt bölgesine bugün de çok sayıda YPG gücü geçti. Yanlarında havan topu, roketatar ve biksilerle gelen YPG’liler, IŞİD’le peşmerge arasında şiddetli çatışmaların yaşandığı Musul’un Mahmudiye köyüne hareket etti.
 
Yezidi Kürtlerden YPG'lilere ilgi
 

Sincar ile çevre nahiye ve köylerdeki Yezidi Kürtler, kendilerini savunmaya gelen YPG güçlerine büyük bir ilgi gösteriyor. Yezidiler, zaman zaman terör örgütü lideri Abdullah Öcalan lehine de sloganlar atıyor. PKK uzantısı Suriye Demokratik Birlik Partisi'nin (PYD) askeri kanadı olan YPG unsurlarının da halkın gösterdiği ilgiden memnun oldukları görüldü.
 
PYD lideri Salih Müslim, AA muhabirine yaptığı açıklamada, "Peşmergeden şehit ve yaralılar var. Bazı yerlerde geri çekilmek zorunda kaldılar. YPG güçleri, onların yardımına koşmak için Irak’a geçti" ifadesini kullanmıştı.


 

Bu haber 475 defa okundu.


Yorumlar

 + Yorum Ekle 
    kapat

    Değerli okuyucumuz,
    Yazdığınız yorumlar editör denetiminden sonra onaylanır ve sitede yayınlanır.
    Yorum yazarken aşağıda maddeler halinde belirtilmiş hususları okumuş, anlamış, kabul etmiş sayılırsınız.
    · Türkiye Cumhuriyeti kanunlarında açıkça suç olarak belirtilmiş konular için suçu ya da suçluyu övücü ifadeler kullanılamayağını,
    · Kişi ya da kurumlar için eleştiri sınırları ötesinde küçük düşürücü ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi ya da kurumlara karşı tehdit, saldırı ya da tahkir içerikli ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi veya kurumların telif haklarına konu olan fikir ve/veya sanat eserlerine ait hiçbir içerik yayınlanamayacağını,
    · Kişi veya kurumların ticari sırlarının ifşaı edilemeyeceğini,
    · Genel ahlaka aykırı söz, ifade ya da yakıştırmaların yapılamayacağını,
    · Yasal bir takip durumda, yorum tarih ve saati ile yorumu yazdığım cihaza ait IP numarasının adli makamlara iletileceğini,
    · Yorumumdan kaynaklanan her türlü hukuki sorumluluğun tarafıma ait olduğunu,
    Bu formu gönderdiğimde kabul ediyorum.




    En Çok Okunan Haberler


    Haber Sistemi altyapısı ile çalışmaktadır.
    2,666 µs