En Sıcak Konular

IŞİD Türkiye'yi böyle karıştıracak iddiası!

5 Ağustos 2014 11:46 tsi


Irak Şam İslam Devleti (IŞİD) hakkında analiz haber yayımlayan Alman Die Welt gazetesi, Arapların dışında IŞİD'e en çok Türklerin katıldığına vurgu yaptığı haberine "IŞİD'in Türk Birliği" başlığını verdi.

Haberde IŞİD'e katılan Türkler'in sayısının 10-15 bin civarında olduğu, bunun da yüzde 10'a denk geldiği belirtildi.

ARAPLARDAN SONRA EN ÇOK TÜRKLER VAR

Budapeşte bürosundan Boris Kálnoky imzasıyla yayımlanan haberde, IŞİD'e Avrupa'nın birçok ülkesinden militan katılımı olmasına karşın, Arap olmayan ülkelerden IŞİD saflarında savaşanların en çok Türkler olduğu yer alıyor.

TÜRKİYE'DEN GİRİP ÇIKIYORLAR

Avrupa ülkelerinin istihbarat birimlerine göre, Avrupa'dan bin 200 dolayında militanın Türkiye üzerinden Suriye'ye geçerek IŞİD saflarına katıldığı belirtilen haberde, militanların savaştıktan sonra yine Türkiye üzerinden Avrupa'ya geri döndüğü, bunun AB ile Türkiye ilişkilerini yakın zamanda olumsuz etkilemesinin kaçınılmaz olacağı belirtiliyor.

TÜRKLERİN SAYISI BİNİ AŞTI

"Ankara'nın elindeki bilgilere göre, IŞİD saflarına katılan Türk vatandaşlarının sayısı bini aşmış durumda" ifadelerine yer verilen haberde, 10-15 bin dolayında olduğu tahmin edilen IŞİD militanlarının en az yüzde 10'unun Türk olduğu bilgisi yer alıyor.

Almanya, Fransa, Belçika, Avusturya ve diğer Avrupa ülkelerinin vatandaşı olan Türk kökenlilerden de IŞİD'e katılım olduğuna vurgu yapılan haberde, böylece IŞİD içerisinde Türk unsurunun önemli bir yer tuttuğuna dikkat çekiliyor.

IŞİD'İN TÜRKİYE PLANI

Basında yer alan ve IŞİD komutanlarına ait olduğu öne sürülen kimi iddialara göre, çok sayıda Türk'ün IŞİD tarafından eğitildikten sonra tekrar Türkiye'ye döndüğü hatırlatılan haberde, Türkiye'de pasif durumda bekleyen militanların zamanı geldiğinde Türkiye içerisinde harekete geçeceği iddiaları da yer alıyor.

TAM BİR İRONİ

Türkiye'nin IŞİD'e, Esad'a karşı savaşması konusunda başından beri destek verdiği belirtilen Die Welt'in analiz haberinde, şimdi IŞİD'in Türkiye'yi tehdit eder hale gelmesinin tam bir ironi olduğu belirtiliyor.

ANKARA REHİNE SORUNUNU YASAKLA ÇÖZDÜ

Haftalardır Türkiye'nin Musul Başkonsolosu da dahil 50 personelin IŞİD'in elinde rehin olduğunu hatırlatan Die Welt gazetesi, "Ama, Ankara sorunu çoktan çözmüş durumda. Kim rehineler konusunda haber yaparsa, soluğu mahkemede alıyor. Böyle olunca, kamuoyunda rehine sorunu diye de bir şey yok" ifadelerini kullanıyor.

Bu haber 436 defa okundu.


Yorumlar

 + Yorum Ekle 
    kapat

    Değerli okuyucumuz,
    Yazdığınız yorumlar editör denetiminden sonra onaylanır ve sitede yayınlanır.
    Yorum yazarken aşağıda maddeler halinde belirtilmiş hususları okumuş, anlamış, kabul etmiş sayılırsınız.
    · Türkiye Cumhuriyeti kanunlarında açıkça suç olarak belirtilmiş konular için suçu ya da suçluyu övücü ifadeler kullanılamayağını,
    · Kişi ya da kurumlar için eleştiri sınırları ötesinde küçük düşürücü ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi ya da kurumlara karşı tehdit, saldırı ya da tahkir içerikli ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi veya kurumların telif haklarına konu olan fikir ve/veya sanat eserlerine ait hiçbir içerik yayınlanamayacağını,
    · Kişi veya kurumların ticari sırlarının ifşaı edilemeyeceğini,
    · Genel ahlaka aykırı söz, ifade ya da yakıştırmaların yapılamayacağını,
    · Yasal bir takip durumda, yorum tarih ve saati ile yorumu yazdığım cihaza ait IP numarasının adli makamlara iletileceğini,
    · Yorumumdan kaynaklanan her türlü hukuki sorumluluğun tarafıma ait olduğunu,
    Bu formu gönderdiğimde kabul ediyorum.




    En Çok Okunan Haberler


    Haber Sistemi altyapısı ile çalışmaktadır.
    5,639 µs