En Sıcak Konular

Cemaatçi generaller için geri sayım!

5 Ağustos 2014 10:58 tsi
Cemaatçi generaller için geri sayım! YAŞ toplantısında TSK içindeki Gülenci komutanların tasfiye edileceği yönündeki iddialar devam ediyor. Hüseyin Yayman cemaatçi generaller iddiasının perde arkasını yazdı...

Vatan gazetesi yazarı Hüseyin Yayman, Yüksek Askeri Şura (YAŞ) toplantısı için gündeme gelen "cemaatçi komutanlar temizlenecek" iddiasını köşesinde yorumladı.

CEMAATÇİ ORGENERAL YOK AMA KOR-TÜM-TUĞ GENERALLER VAR

İddiaların doğru olduğunu kaydeden Yayman "TSK içinde orgeneral düzeyinde Gülenci komutanların olmadığı ancak korgeneral, tüm ve tuğgeneral düzeyinde isimlerin olduğu, bunların Genelkurmay Başkanı Necdet Özel tarafından yakınen bilindiği ifade ediliyor. Ayrıca son dönemde kurmayların dörtte birinin aynı yapının içinde olduklarına dikkat çekiliyor." diyerek çarpıcı iddialarda bulundu.

İşte Hüseyin Yayman’ın yazısındaki ilgili bölüm:

TSK İÇİNDEKİ PARALEL EMİR KONUTA TASFİYE DİLECEK


Türkiye bir yandan seçimi konuşurken, diğer yandan Ortadoğu’daki ateş topu hızla bize yaklaşıyor. Öbür tarafta ise paralel yapı tartışmalarının gölgesinde Yüksek Askeri Şura sessizce toplandı. Dolayısıyla bu YAŞ’a ülkenin geleceğini belirleyecek en kritik toplantı deniliyor. Görünen o ki 2014 Şurası, TSK’yı ve topyekün güvenlik bürokrasisini derinden etkileyecek sonuçlar doğuracak.

Kaderin cilvesine bakınız ki Başbakan Erdoğan hükümetleri tarafından ‘Milli Güvenlik Siyaset Belgesi’nde’, ‘tehdit’ olmaktan çıkarılan Gülen Hareketi’yle ilgili aynı Başbakan bu defa bambaşka bir karar verdi. Bu karar MGK’da tarihi imzalarla kayıt altına alındı ve etkileri ilerde görülecek.

GÜLENCİLER ENGELLENİRKEN YENİ YAPILARA GÖZ YUMULMAYACAK

Askeri kaynaklar Şura’da üç kriterin dikkate alınacağını söylüyor. Birincisi TSK içinde paralel emir komutaya asla izin verilmeyecek. İkincisi TSK ile hükümet karşı karşıya getirilip bir krizin doğmasına müsaade edilmeyecek. Üçüncüsü ordu içindeki Gülencilerle ilgili önlemler alınırken yeni paralel yapıların doğmasının önüne geçilecek.

GENELKURMAY VE HÜKÜMET ÜÇ NOKTADA MUTABIK KALDI

Aynı kaynaklar Genelkurmay ile hükümet arasında üç prensip üzerinde bir mutabakat olduğunu dile getiriyorlar. Sağlanan güven ilişkisinin önemine vurgu yapıp devlet içinde devlet olmaz yaklaşımıyla uyuma dikkat çekiyorlar. Bununla birlikte komutanların, Başbakan’a ordu içindeki paralelci yapılanmanın hükümetin son on yıldaki icraatları sonucu arttığı serzenişini ilettiği de belirtiliyor.

KOMUTANLAR BAŞBAKAN'LA HER ŞEYİ AÇIK AÇIK KONUŞACAK

Komutanların özel dosyalarında tüm askeri personelle ilgili detaylı bilgilerin olduğu söylenirken aynı zamanda MİT’ten de benzer dosyaların iletildiği iddia ediliyor. Özellikle komutanlıklar tarafından yapılan Personel Güvenlik İncelemesi sonucu ciddi verilere ulaşıldığı öne sürülüyor. Şura’da problemin Fethullah Gülen başlığı altında değil ‘paralel emir-komuta’ ismiyle konuşulduğu belirtilirken masada komutanların, Başbakanla her şeyin açık açık konuşacaklarının altı çiziliyor.

NEJDET ÖZEL CEMAATÇİ KONUTANLARI YAKINDAN BİLİYOR

TSK içinde orgeneral düzeyinde Gülenci komutanların olmadığı ancak korgeneral, tüm ve tuğgeneral düzeyinde isimlerin olduğu, bunların Genelkurmay Başkanı Necdet Özel tarafından yakınen bilindiği ifade ediliyor. Ayrıca son dönemde kurmayların dörtte birinin aynı yapının içinde olduklarına dikkat çekiliyor.

Bununla birlikte ordu içinde yoğun bir ‘koridor jurnalciliğinin’ yaşandığı ve isimsiz mektupların havada uçuştuğu, komuta kademesinin bu durumdan rahatsız olduğu belirtiliyor.

"FETHULLAHÇI" YAFTASIYLA JURNALCİLİĞE İZİN VERİLMEYECEK

Jurnalciliğin önüne geçmek ve 28 Şubat benzeri bir kırılma yaratmamak için hassas davranıldığı ve ordudan hiçbir ismin ‘Fethullahçı yaftasıyla’ atılmayacağı dile getiriliyor. Dolayısıyla Şura’dan ihraç kararları değil, terfilerin önüne geçilip zaman içinde emeklilik yoluna gidileceği konuşuluyor.

Karargah’ın meseleyi dini yapıların tasfiyesi değil, paralel emir komuta yapısının sonlanması olarak ele aldığı yine bu bağlamda paralel yapıyla mücadele edilirken bu yapıyı hedef alan benzer paralel yapıların oluşmasına izin verilmeyeceği ifade ediliyor.

Bu haber 1,240 defa okundu.


Yorumlar

 + Yorum Ekle 
    kapat

    Değerli okuyucumuz,
    Yazdığınız yorumlar editör denetiminden sonra onaylanır ve sitede yayınlanır.
    Yorum yazarken aşağıda maddeler halinde belirtilmiş hususları okumuş, anlamış, kabul etmiş sayılırsınız.
    · Türkiye Cumhuriyeti kanunlarında açıkça suç olarak belirtilmiş konular için suçu ya da suçluyu övücü ifadeler kullanılamayağını,
    · Kişi ya da kurumlar için eleştiri sınırları ötesinde küçük düşürücü ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi ya da kurumlara karşı tehdit, saldırı ya da tahkir içerikli ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi veya kurumların telif haklarına konu olan fikir ve/veya sanat eserlerine ait hiçbir içerik yayınlanamayacağını,
    · Kişi veya kurumların ticari sırlarının ifşaı edilemeyeceğini,
    · Genel ahlaka aykırı söz, ifade ya da yakıştırmaların yapılamayacağını,
    · Yasal bir takip durumda, yorum tarih ve saati ile yorumu yazdığım cihaza ait IP numarasının adli makamlara iletileceğini,
    · Yorumumdan kaynaklanan her türlü hukuki sorumluluğun tarafıma ait olduğunu,
    Bu formu gönderdiğimde kabul ediyorum.




    En Çok Okunan Haberler


    Haber Sistemi altyapısı ile çalışmaktadır.
    3,430 µs