En Sıcak Konular

Paralel casusların ipliği pazara çıktı

5 Ağustos 2014 09:40 tsi
Paralel casusların ipliği pazara çıktı Paralel Yapı'nın usulsüz dinleme belgelerine ulaşıldı.

Başbakan Erdoğan'ın Somali ve Filistin liderleri ile yaptığı "devlet sırrı" görüşmeler de kayıt altına alındı. MİT Müsteşarı Fidan ise "Emin" kod adıyla dinlendi.
 
Sabah Özel İstihbarat bölümü, Sözde Selam Örgütü dosyasında yer alan casusluk belgelerine ulaştı. Belgelere göre, Başbakan Recep Tayyip Erdoğan'ın Somali Cumhurbaşkanı ve Filistin Devlet Başkanı ile görüşmeleri de kayıt altına alınmış. Erdoğan'ın Somali Cumhurbaşkanın Hasan Şeyh Mahmut ile 26 Kasım 2013'te saat 15.59'da gerçekleştirdiği görüşme 2461965623 ID numarası kaydedilmiş. Yine Başbakan'ın Filistin Devlet Başkanı Mahmut Abbas ile gerçekleştirdiği görüşmesi 28 Kasım 2013 tarihli... 2467145057 ID numarası ile kaydedilen görüşmede Türkiye'nin Gazze politikasına ilişkin çok hassas sözler bulunuyor.

BAKANLARA DA SIKI TAKİP

Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanı Taner Yıldız ve Tarım Bakanı Mehdi Eker'in de ülkemizin enerji politikaları ile ilgili mahrem görüşmeleri de dinlenilmiş. Özellikle Taner Yıldız'ın bütün görüşmeleri kaydedilip tape haline getirilmiş. AK Parti eski Ankara Milletvekili Faruk Koca ile bütün görüşmeleri kayıt altına alınan ve tape haline getirilen Bakan Yıldız'ın enerji politikalarına ilişkin sözleri de tapelerde yer almış. Casusluk zanlısı polislerin telefonlarını kayıt altına aldıkları bir diğer isim ise Milli İstihbarat Teşkilatı Müsteşarı Hakan Fidan.

Sabah'ın ele geçirdiği belgelere göre MİT Müsteşarı Hakan Fidan kendi cep telefonu numarasından önce Hakan diye sonradan da Hakan Fidan (Emin) kodu ile dinlenmiş. Tesadüfen dinlenmediği çok açık olan telefon görüşmeleri soruşturma dosyasına konulmuş. Fidan'ın görüşmeleri arasında devlet sırrı niteliğinde konular var. Faruk Koca ile Hakan Fidan'ın 1 Şubat 2013 tarihli görüşmesi 1903570897 ID numarası ile kaydedilmiş. 2487427225 ID nolu 8 Aralık 2013 tarihli telefon dinleme kaydında ise bu kez "Hakan" yerine Hakan Fidan (Emin kod) ismi kullanılıyor. Hakan Fidan'ın özel kalemi Edip Ali Yavuz'un da telefonları dinlenerek tape yapılmış.

HEP AYNI HÂKİMLER
 

Soruşturma kapsamında dikkat çekici bir ayrıntı ise gerek Başbakan Erdoğan, gerekse bakanlar ve MİT Müsteşarı'nın dinlendiği görüşmelerin İstanbul 2 ve 3 numaralı Özgürlük Hâkimliği'nden alınan kararlar ile gerçekleşmesi. İstanbul 2. No'lu Özgürlük Hâkimi Süleyman Karaçöl aynı zamanda 25 Aralık soruşturmasında işadamlarının mal varlıklarına el konulması ve adreslerinde arama yapılmasına karar veren hâkim. 3 No'lu Özgürlük Hâkimi Menekşe Uyar'ın adı ise nöbeti olmadığı halde 25 Aralık soruşturmasında başka bir hâkimin yerine imza atması ile gündeme gelmişti. 25 Aralık dosyasında birçok dinleme ve fiziki takip kararı veren Uyar hakkında HSYK müfettişlerince inceleme yapılıyor .



Bu haber 666 defa okundu.


Yorumlar

 + Yorum Ekle 
    kapat

    Değerli okuyucumuz,
    Yazdığınız yorumlar editör denetiminden sonra onaylanır ve sitede yayınlanır.
    Yorum yazarken aşağıda maddeler halinde belirtilmiş hususları okumuş, anlamış, kabul etmiş sayılırsınız.
    · Türkiye Cumhuriyeti kanunlarında açıkça suç olarak belirtilmiş konular için suçu ya da suçluyu övücü ifadeler kullanılamayağını,
    · Kişi ya da kurumlar için eleştiri sınırları ötesinde küçük düşürücü ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi ya da kurumlara karşı tehdit, saldırı ya da tahkir içerikli ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi veya kurumların telif haklarına konu olan fikir ve/veya sanat eserlerine ait hiçbir içerik yayınlanamayacağını,
    · Kişi veya kurumların ticari sırlarının ifşaı edilemeyeceğini,
    · Genel ahlaka aykırı söz, ifade ya da yakıştırmaların yapılamayacağını,
    · Yasal bir takip durumda, yorum tarih ve saati ile yorumu yazdığım cihaza ait IP numarasının adli makamlara iletileceğini,
    · Yorumumdan kaynaklanan her türlü hukuki sorumluluğun tarafıma ait olduğunu,
    Bu formu gönderdiğimde kabul ediyorum.




    En Çok Okunan Haberler


    Haber Sistemi altyapısı ile çalışmaktadır.
    5,074 µs