En Sıcak Konular

Karargâhta sıcak zirve

5 Ağustos 2014 09:07 tsi
Karargâhta sıcak zirve Köşk seçimi öncesi kritik YAŞ toplantıları başladı. İlk günde atama, terfi ve emeklilik işlemleriyle birlikte Paralel yapının TSK içindeki faaliyetleri, Irak'taki gelişmeler ve Gazze'de yaşanan insalık dramının masaya yatırıldığı öğrenildi.

Türk Silahlı Kuvvetleri'nde atama ve yükselmeler ile Paralel Yapı'yla mücadele, Çözüm süreci ve Türkiye'nin çevresinde yaşanan olağanüstü gelişmelerin ele alındığı Yüksek Askeri Şura (YAŞ) toplantıları dün başladı. Toplantının dünkü bölümünde, yurtiçi ve yurtdışı gelişmelerin yanı sıra orgenerallerin görevlerine ve korgenerallerin terfilerine ilişkin değerlendirmelerin yapıldığı bildirildi.

ATAMA VE TERFİ HEYECANI

Bu yıl Genelkurmay Başkanı, Kara, Hava ve Deniz Kuvvetleri Komutanlarının görevlerini sürdürmeleri öngörülüyor. Kulislere göre; rütbede bekleme süresini dolduran Jandarma Genel Komutanı Org. Servet Yörük'ün görev süresi, 1 yıl daha uzatılacak. 1. Ordu Komutanı Org. Ahmet Turmuş ile Harp Akademileri Komutanı Org. Yalçın Ataman'ın ise görev süresi doldu. Turmuş'un yerine 1. Ordu Komutanlığı'na Ege Ordusu Komutanı Orgeneral Abdullah Atay'ın atanması bekleniyor. 2. Ordu Komutanı Org. Galip Mendi'nin de EDOK Komutanlığı veya Ege Ordu Komutanlığı'na getirilmesi gündemde.

ABİDİN ÜNAL ADI ÖNE ÇIKIYOR

Kara Kuvvetleri'nde boşalacak iki 'orgeneral' kadrosu için ise 10 'korgeneral' bayrağı teslim almak için hazır. Terfi edecek korgenerallerden birinin, özellikle Doğu ve Güneydoğu'daki orduları koordine eden 2. Ordu Komutanlığı'na atanması bekleniyor. Hava Kuvvetleri'nde bir orgeneral kadrosu boşalacak. Bu kadro için 4 korgeneral aday bulunuyor. Halen Eskişehir'de 1. Hava Kuvvet Komutanı olan Korg. Abidin Ünal'ın adı öne çıkmış durumda.

BAHRİYE'DE 'OR' BEKLEYİŞİ

Deniz Kuvvetleri'nde bu yıl Donanma Komutanlığı'nı 'Koramiral' olarak yürüten Veysel Kösele'nin dosyası gündemde olacak. Normalde 2015 yılında durumu değerlendirilmesi gereken Oramiral Kösele'nin, çıkarılan yeni düzenleme sayesinde dosyası bu YAŞ'ta ele alınabiliyor. Bu yıl toplamda 500'e yakın kurmay almay, general ve amiral terfi, atama ve emeklilik bekliyor. Bunlardan 189'unun dosyaları değerlendirilecek.

Gül'den Köşk'te akşam yemeği

Başbakan Erdoğan, YAŞ toplantılarının ilk gün çalışmalarının ardından üyelere Başbakanlık Resmi Konutu'nda akşam yemeği verdi. Erdoğan, Cumhurbaşkanı seçilmesi durumunda son kez YAŞ'a başkanlık etmiş olacak. Bu yıl son kez kararları onaylaması beklenen Cumhurbaşkanı Gül ise bugün yapılacak toplantıların ardından Şura üyelerini Çankaya Köşkü'ndeki akşam yemeğinde ağırlayacak.

YAŞ HATIRASI

YAŞ üyeleri dün ilk olarak Ata'nın huzuruna çıktı. Başbakan Erdoğan, Aslanlı Yol'un başında komutanlar tarafından karşılandı. Erdoğan'ın, Atatürk'ün mozolesine çelenk bırakmasının ardından saygı duruşunda bulunuldu. Mozoleye çıkan merdivenlerde ilk kez hatıra fotoğrafı çektiren heyet, Misak-ı Milli Kulesi'ne geçti. Erdoğan, burada Anıtkabir Özel Defterini imzaladı.

Akşam



Bu haber 537 defa okundu.


Yorumlar

 + Yorum Ekle 
    kapat

    Değerli okuyucumuz,
    Yazdığınız yorumlar editör denetiminden sonra onaylanır ve sitede yayınlanır.
    Yorum yazarken aşağıda maddeler halinde belirtilmiş hususları okumuş, anlamış, kabul etmiş sayılırsınız.
    · Türkiye Cumhuriyeti kanunlarında açıkça suç olarak belirtilmiş konular için suçu ya da suçluyu övücü ifadeler kullanılamayağını,
    · Kişi ya da kurumlar için eleştiri sınırları ötesinde küçük düşürücü ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi ya da kurumlara karşı tehdit, saldırı ya da tahkir içerikli ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi veya kurumların telif haklarına konu olan fikir ve/veya sanat eserlerine ait hiçbir içerik yayınlanamayacağını,
    · Kişi veya kurumların ticari sırlarının ifşaı edilemeyeceğini,
    · Genel ahlaka aykırı söz, ifade ya da yakıştırmaların yapılamayacağını,
    · Yasal bir takip durumda, yorum tarih ve saati ile yorumu yazdığım cihaza ait IP numarasının adli makamlara iletileceğini,
    · Yorumumdan kaynaklanan her türlü hukuki sorumluluğun tarafıma ait olduğunu,
    Bu formu gönderdiğimde kabul ediyorum.




    En Çok Okunan Haberler


    Haber Sistemi altyapısı ile çalışmaktadır.
    4,444 µs