En Sıcak Konular

İsrail'in kan donduran planı

5 Ağustos 2014 08:47 tsi
İsrail'in kan donduran planı İşgal ordusu Gazze Şeridi'ne bomba yağdırırken, İsrail Meclis Başkan Vekili Moshe Feiglin de Filistin halkı için 'soykırım' planını hazırladı.

Gazze Şeridi'nde 'soykırım' ve 'etnik temizlik' yapılması çağrısında bulunan İsrail Meclis Başkan Vekili Feiglin, Filistin halkının bölgeden sürüldükten sonra toplama kamplarına konulmasını istedi.

Operasyonların başladığı günlerde yaptığı açıklamada, Gazze'ye Yahudilerin yerleştirilmesini savunan Feiglin, işgalin çerçevesini de çizdi. Electronic Intifada sitesinin haberine göre, Feiglin, Gazze'deki Filistin halkının tamamen ortadan kaldırılması için bir plan hazırladı. 'Toplama kampları'nın kurulması istenen ayrıntılı planda, soykırıma doğrudan teşvik bulunuyor. 'Tüm Gazze Şeridi'nin ele geçirilmesi, karşı güçlerin ve destekçilerinin imhası' için çağrıda bulunan Moshe Feiglin 'Gazze de dahil olmak üzere burası bizim ülkemiz' ifadelerini kullanıyor.

'HEPSİNİ BOMBALAYALIM'

Feiglin'in Facebook sayfasından yayımladığı metinde Başbakan Benyamin Netanyahu'ya hitap ediliyor. Gazze'de 'toplu soykırım' ve 'etnik temizlik' yapılması önerisini dile getiren Feiglin, Netanyahu'nun Gazze'yi, 1948'de etnik temizlik yapılarak Filistin'den koparılan Yafa gibi bir yerleşim yerine dönüştürmesini istiyor. Irkçı siyasetçi ayrıca, İsrail ordusunun Sina sınırlarında içlerinde sivil halkın toplanacağı açık alanları belirlemesi ve buralarda halkın göç edeceği yere karar verilinceye kadar çadırlar kurması gerektiğini savunuyor. Filistin halkının bu toplama kampında tutulması ve daha önce yaşadıkları yerlerde elektrik ve suyun kesilmesi gerektiğini iddia eden Feiglin, daha sonra bu alanların büyük bir atış gücüyle bombalanması gerektiğini ileri sürüyor.

'SADAKAT BİLDİRİMİ'

İnsanlık sınırını aşan tutumunu sürdüren Feiglin, İsrail'in daha sonra Gazzeli mülteciler için rota çizmesi ve halkın göç edebileceği bir yer bulması gerektiğini savunuyor. Feiglin ayrıca, kalmakta ısrar edenlerin, Hamas ile bağlantıları olmadığını ispat edebilirlerse İsrail'e sadık kalma bildirimi imzalayacaklarını ve Doğu Kudüs'teki Araplar gibi mavi kimlik kartı taşıyacaklarını iddia ediyor. Feiglin daha önce yaptığı açıklamada, 'Gazze bizim vatanımızın bir parçası, sonsuza dek burada kalacağız. Yahudiler buraya yerleşecek, bu aynı zamanda İsrail'deki konut krizinin hafifletilmesine de yardımcı olacak' ifadelerini kullanmıştı.

Gazze'ye yeraltı duvarı

El Cezire'ye göre İsrail Gazze'ye ikinci bir duvar örmeyi planlıyor. Kanalın haberinde, 'İsrail ordusu tünellerin yıkılması konusunda değerlendirme yaptığını söylüyor. Gazze'nin etrafında bir duvar örme planı olduğu haberleri var. Duvarın yerin derinliklerine doğru yapılacağı söyleniyor' denildi.

Yeni Şafak

Bu haber 610 defa okundu.


Yorumlar

 + Yorum Ekle 
    kapat

    Değerli okuyucumuz,
    Yazdığınız yorumlar editör denetiminden sonra onaylanır ve sitede yayınlanır.
    Yorum yazarken aşağıda maddeler halinde belirtilmiş hususları okumuş, anlamış, kabul etmiş sayılırsınız.
    · Türkiye Cumhuriyeti kanunlarında açıkça suç olarak belirtilmiş konular için suçu ya da suçluyu övücü ifadeler kullanılamayağını,
    · Kişi ya da kurumlar için eleştiri sınırları ötesinde küçük düşürücü ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi ya da kurumlara karşı tehdit, saldırı ya da tahkir içerikli ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi veya kurumların telif haklarına konu olan fikir ve/veya sanat eserlerine ait hiçbir içerik yayınlanamayacağını,
    · Kişi veya kurumların ticari sırlarının ifşaı edilemeyeceğini,
    · Genel ahlaka aykırı söz, ifade ya da yakıştırmaların yapılamayacağını,
    · Yasal bir takip durumda, yorum tarih ve saati ile yorumu yazdığım cihaza ait IP numarasının adli makamlara iletileceğini,
    · Yorumumdan kaynaklanan her türlü hukuki sorumluluğun tarafıma ait olduğunu,
    Bu formu gönderdiğimde kabul ediyorum.




    En Çok Okunan Haberler


    Haber Sistemi altyapısı ile çalışmaktadır.
    3,508 µs