En Sıcak Konular

Lübnan'da ölü sayısı 30'a çıktı

5 Ağustos 2014 08:30 tsi
Lübnan'ın sınır kasabası Arsal ve çevresinde ordu güçleri ile silahlı gruplar arasında devam eden çatışmalarda hayatını kaybeden sivillerin sayısının 30'a yükseldiği, 205 kişinin de yaralandığı bildirildi.

Sağlık yetkililerinden alınan bilgiye göre, Suriye sınırındaki Arsal'da ordu kuvvetleri ve silahlı gruplar arasında 3 günden bu yana süren çatışmalarda ölen sivillerin sayısı 30'a yükselirken, çoğunluğunu kadın ve çocukların oluşturduğu 15'i ağır 205 kişi yaralandı.
 
Yaralanan Lübnanlılar ile Suriyeli sığınmacıların Rahme ve Arsal sahra hastanelerinde tedavi altına alındığı belirtildi.
 
Yardım Kuruluşları Birliği Koordinatörü ve Lübnan Müslüman Alimleri Birliği üyesi Hisam el-Gali de düzenlediği basın toplantısında, çatışmaların bu şekilde sürmesi durumunda "trajik gelişmelerin" yaşanacağı konusunda uyararak, "Durumun bir insanlık felaketine dönüşmesinden önce insani yardım koridorlarının açılması ve yaralıların çıkarılması için acilen ateşkes yapılması" çağrısında bulundu.
 
Bazı taraflarca Arsal'da Suriyeli sığınmacıların kaldığı mülteci kamplarına kasıtlı olarak havan mermisi atıldığını, 6 kampın tamamen yandığını belirten Gali, ilaç sıkıntısı çeken bölgede devam eden çatışmalar ve araçların hedef alınması, ateşe verilmesi gibi güvenlik problemleri nedeniyle beldeye ilk yardım hizmetlerini ulaştıramadıklarını söyledi.
 
Ordu güçlerinin Suriyeli gruplardan birinin yöneticilerinden olduğu öne sürülen Ebu Ahmed el-Cuma'nın, Arsal bölgesinde askeri bir barikatı geçişi sırasında önceki gün gözaltına alınmasından sonra bölgede çatışmalar başlamıştı.
 
Lübnan Müslüman Alimler Kurulu üyeleri saldırıya uğradı
 

Bu arada, Lübnan Müslüman Alimler Kurulu üyelerinin bulunduğu konvoyun İnsani yardım ulaştırmak ve taraflar arasında ateşkes sağlamak için Arsal'a giderken silahlı saldırıya uğradığı ve 2 kişinin yaralandığı bildirildi.
 
AA muhabirinin güvenlik kaynaklarından aldığı bilgiye göre, Lübnan ordusu ve silahlı gruplar arasında bir süredir meydana gelen çatışmalarda ateşkes sağlamak ve bölgede mahsur kalan halka insani yardım ulaştırmak için Arsal'a giden kurul üyelerinin bulunduğu konvoya kimliği belirsiz kişilerce ateş açıldı. Saldırıda 2 kişi yaralandı.
 
Heyeti bölgeden çıkarmak amacıyla konvoya ateş açıldığı belirtilirken, yaralılardan birinin Şeyh Salim er-Rafii olduğu kaydedildi.
 
Suriyeli gruplardan birinin yöneticilerinden olduğu öne sürülen Ebu Ahmed el-Cuma'nın, 3 gün önce Arsal bölgesinde askeri bir barikatı geçtiği sırada gözaltına alınmasından sonra bölgede çatışmalar başlamıştı.
 
 Lübnan'ın sınır kasabası Arsal ve çevresinde ordu güçleri ile silahlı gruplar arasında devam eden çatışmalarda hayatını kaybeden sivillerin sayısının 30'a, yaralıların ise 205'e yükseldiği bildirilmişti.

 

Bu haber 346 defa okundu.


Yorumlar

 + Yorum Ekle 
    kapat

    Değerli okuyucumuz,
    Yazdığınız yorumlar editör denetiminden sonra onaylanır ve sitede yayınlanır.
    Yorum yazarken aşağıda maddeler halinde belirtilmiş hususları okumuş, anlamış, kabul etmiş sayılırsınız.
    · Türkiye Cumhuriyeti kanunlarında açıkça suç olarak belirtilmiş konular için suçu ya da suçluyu övücü ifadeler kullanılamayağını,
    · Kişi ya da kurumlar için eleştiri sınırları ötesinde küçük düşürücü ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi ya da kurumlara karşı tehdit, saldırı ya da tahkir içerikli ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi veya kurumların telif haklarına konu olan fikir ve/veya sanat eserlerine ait hiçbir içerik yayınlanamayacağını,
    · Kişi veya kurumların ticari sırlarının ifşaı edilemeyeceğini,
    · Genel ahlaka aykırı söz, ifade ya da yakıştırmaların yapılamayacağını,
    · Yasal bir takip durumda, yorum tarih ve saati ile yorumu yazdığım cihaza ait IP numarasının adli makamlara iletileceğini,
    · Yorumumdan kaynaklanan her türlü hukuki sorumluluğun tarafıma ait olduğunu,
    Bu formu gönderdiğimde kabul ediyorum.




    En Çok Okunan Haberler


    Haber Sistemi altyapısı ile çalışmaktadır.
    2,894 µs