En Sıcak Konular

Ateşkes önerisine ABD'den destek

5 Ağustos 2014 08:24 tsi
Ateşkes önerisine ABD'den destek ABD yönetimi, İsrail ve Hamas'ın kabul ettiği 72 saatlik ateşkes önerisine kuvvetli destek vererek, her iki tarafı buna tümüyle saygı göstermeye çağırdı.

ABD yönetimi, İsrail ve Hamas'ın kabul ettiği Mısır'ın 72 saatlik ateşkes önerisini kuvvetle desteklediğini belirterek, her iki tarafı ateşkese tümüyle saygı göstermeye çağırdı.
 
ABD Dışişleri Bakanlığı Sözcüsü Jen Psaki, yaptığı yazılı açıklamada, "72 saatlik ateşkesi öngören son öneriyi kuvvetle destekliyoruz ve her iki tarafı buna tümüyle saygı göstermeye çağırıyoruz" ifadesini kullandı.
 
Psaki, ABD'nin, İsrail'e karşı roket ve tünel saldırılarının son bulması ve Gazze halkının acılarına son verilmesi noktasındaki ısrarında kararlı olduğunu vurguladı.
 
Sözcü Psaki, "Bunlar, Dışişleri Bakanı Kerry, BM Genel Sekreteri Ban Ki-mun ve tüm uluslararası ortaklarımızın son birkaç haftadır üzerinde çalışmakta olduğu neticeler ve ateşkesin bu hedeflerin başarılmasına yardımcı olacağını derinden umuyoruz" ifadesini kullandı.
 
Mısır hükümetini ve Filistin Devlet Başkanı Mahmud Abbas'ı kutladıklarını kaydeden Psaki, sadece şiddete son veren değil, aynı zamanda uzun vadede kalıcı ve sürdürülebilir bir çözüm üzerinden temel meseleleri ele alan ileriye dönük bir yolun bulunması için uluslararası ortaklarıyla çalışmaya devam edeceklerini belirtti.
 
Beyaz Saray: "Bu gerçek bir fırsat"
 
Beyaz Saray da İsrail ve Hamas'ın ateşkes ilanını memnuniyetle karşılayarak, bunu "gerçek bir fırsat" olarak niteledi.
 
Beyaz Saray Ulusal Güvenlik Danışmanı Yardımcısı Tony Blinken, CNN televizyonuna verdiği demeçte, İsrail ve Hamas'ın Mısır'ın önerdiği 72 saatlik ateşkes önerisini kabul etmesine ilişkin, "Bu gerçek bir fırsat. Bu girişimi kuvvetle destekliyoruz" dedi.
 
Her iki tarafın ateşkes konusundaki taahhüdünden memnuniyet duyduklarını ifade eden Blinken, bununla birlikte, silahların susturulmasında sorumluluğun Hamas'ın üzerinde olduğunu kaydetti.
 
 "İsrail, Gazze'deki ana hedeflerini başardı. Tünellerle başa çıktı" diyen Blinken,  şöyle devam etti:
 
"Ateşkese bağlı kalacağını göstermede bence sorumluluk Hamas'ın üzerinde. Sonrasında daha kalıcı bir ateşkes ve bazı temel sorunları ele almak için bir fırsat bulunuyor."

aa

Bu haber 519 defa okundu.


Yorumlar

 + Yorum Ekle 
    kapat

    Değerli okuyucumuz,
    Yazdığınız yorumlar editör denetiminden sonra onaylanır ve sitede yayınlanır.
    Yorum yazarken aşağıda maddeler halinde belirtilmiş hususları okumuş, anlamış, kabul etmiş sayılırsınız.
    · Türkiye Cumhuriyeti kanunlarında açıkça suç olarak belirtilmiş konular için suçu ya da suçluyu övücü ifadeler kullanılamayağını,
    · Kişi ya da kurumlar için eleştiri sınırları ötesinde küçük düşürücü ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi ya da kurumlara karşı tehdit, saldırı ya da tahkir içerikli ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi veya kurumların telif haklarına konu olan fikir ve/veya sanat eserlerine ait hiçbir içerik yayınlanamayacağını,
    · Kişi veya kurumların ticari sırlarının ifşaı edilemeyeceğini,
    · Genel ahlaka aykırı söz, ifade ya da yakıştırmaların yapılamayacağını,
    · Yasal bir takip durumda, yorum tarih ve saati ile yorumu yazdığım cihaza ait IP numarasının adli makamlara iletileceğini,
    · Yorumumdan kaynaklanan her türlü hukuki sorumluluğun tarafıma ait olduğunu,
    Bu formu gönderdiğimde kabul ediyorum.




    En Çok Okunan Haberler


    Haber Sistemi altyapısı ile çalışmaktadır.
    5,119 µs