En Sıcak Konular

Barzani IŞİD için ABD'den yardım istedi!

4 Ağustos 2014 12:21 tsi
Barzani IŞİD için ABD'den yardım istedi! Irak Kürdistan Bölgesel Yönetimi, IŞİD'e karşı mücadele etmek için ABD'den ağır silah istedi. ABD, bu talebe yeşil ışık yaktı.

Irak Kürdistan Bölgesel Yönetimi, Irak Şam İslam Devleti'nin (IŞİD) Şengal ve Zumar'ı işgal etmesi ardından resmi olarak ABD'den ağır silahlar ve cephane istedi.

'DOĞRUDAN' DESTEK TALEBİ

Fırat Haber Ajansı'nın haberine göre, Irak Kürdistan Bölgesi Hükümeti Sözcüsü Felah Mustafa, ABD'nin Erbil Konsolosu ve Bağdat Büyükelçisi ile görüşerek, ABD'den "doğrudan destek" istediklerini söyledi. Mustafa, "özellikle ağır silahlar ve cephane" yardımı istediklerini belirtti.

EZİDE VE HIRISTİYANLARIN KORUNMASI GEREKİYOR

Mustafa, "Biz ABD'ye sadece teröristlere karşı savaşmadığımızı söyledik. Ezidi ve Hristiyanların korunması için de çalışmaları gerekiyor. Bunun için belki uluslararası desteğe ihtiyaç var. ABD'nin bu konudaki sorumluluğunu yerine getirmesi gerekiyor" dedi.

ABD DESTEK VERECEK

ABD'nin yanıtı konusunda ise Mustafa, "ABD talebimizi reddetmedi. Bunun üzerinde çalışacaklarını ve bir şeyler yapacaklarını söyledi" dedi.

IŞİD EN BÜYÜK BARAJI ELE GEÇİRDİ

Irak Şam İslam Devleti (IŞİD) Ağustos ayı başında yeni bir saldırı dalgası başlattı. Önce Musul'un kuzey batısında bir saat mesafede bulunan küçük Zumar kentini ele geçirdi. Petrol yataklarının bulunduğu bu kent Irak'ın en büyük barajının yakınında bulunuyor. Kent saldırının yapıldığı Cumartesi günü düştü. Peşmergeler geri çekildi.

YÜZBİNLERCE İNSAN EVİNİ TERK ETTİ

3 Ağustos günü Ezidi Kürtlerin yaşadığı Şengal kenti de peşmergelerin bölgeden geri çekilmesi üzerine hızlı bir şekilde IŞİD'in eline geçti. Yüzbinlerce insan evlerini terk etmek zorunda kaldı. Bölgede ağır bir insanlık krizi yaşanıyor. Aynı bölgede bulunan sınır kenti Rabia ile Sinune ve Ayn Zela ilçeleri de çetelerin eline geçti. Tüm bu alanlar özellikle petrol konusunda zengin.

Bu haber 626 defa okundu.


Yorumlar

 + Yorum Ekle 
    kapat

    Değerli okuyucumuz,
    Yazdığınız yorumlar editör denetiminden sonra onaylanır ve sitede yayınlanır.
    Yorum yazarken aşağıda maddeler halinde belirtilmiş hususları okumuş, anlamış, kabul etmiş sayılırsınız.
    · Türkiye Cumhuriyeti kanunlarında açıkça suç olarak belirtilmiş konular için suçu ya da suçluyu övücü ifadeler kullanılamayağını,
    · Kişi ya da kurumlar için eleştiri sınırları ötesinde küçük düşürücü ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi ya da kurumlara karşı tehdit, saldırı ya da tahkir içerikli ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi veya kurumların telif haklarına konu olan fikir ve/veya sanat eserlerine ait hiçbir içerik yayınlanamayacağını,
    · Kişi veya kurumların ticari sırlarının ifşaı edilemeyeceğini,
    · Genel ahlaka aykırı söz, ifade ya da yakıştırmaların yapılamayacağını,
    · Yasal bir takip durumda, yorum tarih ve saati ile yorumu yazdığım cihaza ait IP numarasının adli makamlara iletileceğini,
    · Yorumumdan kaynaklanan her türlü hukuki sorumluluğun tarafıma ait olduğunu,
    Bu formu gönderdiğimde kabul ediyorum.




    En Çok Okunan Haberler


    Haber Sistemi altyapısı ile çalışmaktadır.
    3,686 µs