En Sıcak Konular

Ben büyüyünce elim de büyüyecek mi?

4 Ağustos 2014 10:04 tsi
Ben büyüyünce elim de büyüyecek mi? İsrail'in soykırımdan farksız saldırılarında şu ana kadar 10 bine yakın kişi yaralandı. En ağır travmayı ise, uzuvlarını kaybeden çocuklar yaşıyor.

Kimisi annelerine, 'Ben büyüyünce elim de büyüyecek mi?' diye soruyor. Yüzleri parçalananlar toplum içine çıkmaktan çekiniyor. Birçoğu normal hayata dönmeyi reddediyor.

İsrail'in havadan, karadan ve denizden bomba yağdırdığı Gazze Şeridi'nde sivillerin sığınabileceği güvenli hiçbir yer kalmadı. Yaralı sayısının 10 bine yaklaştığı bölgede, tedavi için gerekli ilaç ve tıbbi ekipman yetersizliği nedeniyle de ölü sayısının artmasından endişe ediliyor. Vücutları parçalanan onlarca kişi ise hayatlarına engelli olarak devam etmek zorunda kalacak.

TERÖRİST ALTYAPISI MI?

Saldırılarda, uzuvlarını kaybeden çocuk ve gençlerin anneleri, 'çocuklarının yıkılan hayal dünyasını' anlattı. Yaralanan binlerce kişiden görme ve işitme duyusu ile kol ve bacak kaybı yaşayanlar arasında bulunan küçük Hanan el-Hadidi (5), bir şarapnel parçasıyla elini kaybetti. AA muhabirine konuşan Hanan'ın annesi Merve Hadidi, 'Benim kızım ve onun gibi onlarca çocuğun ne suçu var? Kızımın vurulan eli, teröristlerin altyapısı mı' diyerek tepki gösterdi.

OKULA NASIL GİDERİM?

Anne, yaşananların Gazze'deki çocukların oyun oynamak, şekerleme yemek gibi basit hayallerini, yeni bir el sahibi olmak, uzuv sahibi olmak gibi hayallere dönüştürdüğünü kaydetti. Merve Hadidi, yaşadığı en zor anın, olanları idrak edemeyecek yaştaki kızı Hanan'ın 'Anne, ben büyüyünce elim de büyücek mi? Yeni bir elim olacak mı?' diye sorması olduğunu söyledi. Hayatı kâbusa dönen çocuklardan Raid Gannam'ın ise İsrail'in düzenlediği saldırılarda yüzünde ikinci derece yanık meydana geldi. Yüzündeki izler nedeniyle arkadaşlarıyla karşılaşmaktan utanan Raid, yalnızca 'Nasıl bu korkunç yüzle okula gideceğim' diye sordu.

CEVAPSIZ SORULAR

Bir bacağını kaybeden Ahmed Aleyyan'ın (24) annesi Emel ise, oğlunun yemek yemediğini, kimseyle konuşmadığını ve normal hayata dönmeyi reddettiğini belirterek, 'Okulumu, hayatımı nasıl sürdüreceğim diye soracak bana. Zihninde cevaplayamadığı sorularla bir savaş veriyor' şeklinde konuştu.

İsrail'in Gazze'nin güneyindeki Refah ve orta kesimindeki Deyr el-Belah kentlerine yönelik saldırılarında iki aileden 16 kişi hayatını kaybetti.

3 saatte 1 çocuk öldürülüyor

Filistin Devlet Başkanı Mahmud Abbas, uluslararası topluma İsrail'in saldırılarının durdurulması için 'acil müdahale' çağrısında bulundu. Abbas, 'Her saat başı 17 Filistinli öldürülüyor, her 3 saatte bir ise 1 çocuk öldürülüyor' dedi.

Yeni Şafak





Bu haber 564 defa okundu.


Yorumlar

 + Yorum Ekle 
    kapat

    Değerli okuyucumuz,
    Yazdığınız yorumlar editör denetiminden sonra onaylanır ve sitede yayınlanır.
    Yorum yazarken aşağıda maddeler halinde belirtilmiş hususları okumuş, anlamış, kabul etmiş sayılırsınız.
    · Türkiye Cumhuriyeti kanunlarında açıkça suç olarak belirtilmiş konular için suçu ya da suçluyu övücü ifadeler kullanılamayağını,
    · Kişi ya da kurumlar için eleştiri sınırları ötesinde küçük düşürücü ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi ya da kurumlara karşı tehdit, saldırı ya da tahkir içerikli ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi veya kurumların telif haklarına konu olan fikir ve/veya sanat eserlerine ait hiçbir içerik yayınlanamayacağını,
    · Kişi veya kurumların ticari sırlarının ifşaı edilemeyeceğini,
    · Genel ahlaka aykırı söz, ifade ya da yakıştırmaların yapılamayacağını,
    · Yasal bir takip durumda, yorum tarih ve saati ile yorumu yazdığım cihaza ait IP numarasının adli makamlara iletileceğini,
    · Yorumumdan kaynaklanan her türlü hukuki sorumluluğun tarafıma ait olduğunu,
    Bu formu gönderdiğimde kabul ediyorum.




    En Çok Okunan Haberler


    Haber Sistemi altyapısı ile çalışmaktadır.
    3,956 µs