En Sıcak Konular

Şam'a vakum bombası atıldı

4 Ağustos 2014 09:50 tsi
Şam'a vakum bombası atıldı
Suriye ordusuna ait savaş uçaklarının başkent Şam'ın doğusunda yer alan Duma ve Kafr Batna bölgelerindeki çarşılara "vakum bombası" atması sonucu 44 kişi hayatını kaybetti.

Muhalif yapılanmalardan sorumlu Suriye Genel Devrim Konseyi (SRGC) tarafından yapılan açıklamada, savaş uçaklarının muhaliflerin kontrolündeki Kafr Batna'da ve Duma bölgesindeki çarşılara "vakum bombası" attığı, saldırılarda, çoğunluğu kadın ve çocuk olmak üzere 44 kişinin yaşamını yitirdiği, onlarca kişinin yaralandığı belirtildi.
 
Yaralıların bölgedeki sahra hastanelerine kaldırıldığı ifade edilen açıklamada, "çok sayıda yaralının durumu ciddi. Bölgedeki sahra hastanelerinde gerekli tıbbi malzeme de bulunmuyor. Ölü sayısının yükselmesinden endişe ediliyor" denildi.
 
Söz konusu bölgelerin her gün rejim güçlerinin hava saldırılarına maruz kaldığı belirtilen açıklamada, Esed güçlerinin Duma ve Kafr Batna bölgesinde yeni "katliam" gerçekleştirdiği ifade edildi.
 
130 kişi öldü
 
Suriye İnsan Hakları Örgütünden (SNHR), Beşşar Esed'e bağlı ordu birliklerinin, çeşitli kentlerde muhaliflere kara ve havadan gerçekleştirdiği saldırılarda 10'ü kadın, 7'si çocuk 130 kişinin öldüğü bildirildi.
 
SNHR tarafından yapılan açıklamada, Esed güçlerinin yönetim karşıtlarının kontrolünde olan bölgelere karadan, havan topu, tank atışı ve yerden yere atılan füzelerle havadan "vakum, misket ve varil bombalarıyla" saldırması sonucu başkent Şam'ın banliyölerinde 4'ü kadın, 5'i çocuk 71, Halep'te 5'i kadın biri çocuk 37, Hama'da biri kadın 7, Deyru'z Zor'da 5, Dera'da 3, Haseke'de 2, Humus'ta 3, Kuneytra'da 1 çocuk, Tartus'ta 1 olmak üzere 130 kişinin yaşamını yitirdiği belirtildi.
 
Suriye Yerel Koordinasyon Komitesi (LCC) de yaptığı açıklamada, orduya ait helikopterlerin ve savaş uçaklarının Halep'te muhaliflerinde denetiminde olan Mesekin Hananu, Kadi Askeri, Besatin Kusur, Tarik Bab, Haydariye, Salahaddin bölgesi ile Şeyh Nacar Sanayi bölgesini ve kentin civar köy ve beldelerine "varil ve vakum" bombaları attığı, çok sayıda yerleşim yerinin büyük hasar gördüğü kaydedildi.
 
Savaş uçaklarının başkent Şam'da muhaliflerin kontrolünde olan Duma ve Kufr Batna banliyölerindeki çarşılara da "vakum ve misket" bombası attığı, arasında kadın ve çocukların da yer aldığı çok sayıda kişinin yaşamını yitirdiği, çoğu kişinin parçalanan cesetlerinden dolayı kimlik tesbitinin yapılmadığı ifade edildi.
 
Açıklamada, Esed güçlerinin Muleyha, Deraya, Cobar ve Kabun bölgelerini de yoğun bir şekilde bombaladığı duyuruldu.
 
Başkent Şam'ın Meysat sahasında sebebi bilinmeyen şiddetli bir patlamanın meydana geldiği aktarılan açıklamada ayrıca,  Özgür Suriye Ordusu'na  (ÖSO) bağlı birliklerin, Şam'ın kuzeyindeki Kalamun bölgesinde rejimi destekleyen Hizbullah milislerine düzenlediği operasyonlarda, çok sayıda Hizbullah ve rejim askerinin öldürüldüğü, 2 tankın imha edildiği ve bazı askeri araçların da ele geçirildiği kaydedildi.
 
Öte yandan Suriye resmi haber ajansı SANA da güvenlik güçlerinin Halep, İdlib, Lazkiye ve başkent Şam'ın kırsalında düzenlediği operasyonlarda çok sayıda silahlı kişiyi etkisiz hale getirdiğini ve araçlarını imha ettiğini duyurdu.

aa


Bu haber 585 defa okundu.


Yorumlar

 + Yorum Ekle 
    kapat

    Değerli okuyucumuz,
    Yazdığınız yorumlar editör denetiminden sonra onaylanır ve sitede yayınlanır.
    Yorum yazarken aşağıda maddeler halinde belirtilmiş hususları okumuş, anlamış, kabul etmiş sayılırsınız.
    · Türkiye Cumhuriyeti kanunlarında açıkça suç olarak belirtilmiş konular için suçu ya da suçluyu övücü ifadeler kullanılamayağını,
    · Kişi ya da kurumlar için eleştiri sınırları ötesinde küçük düşürücü ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi ya da kurumlara karşı tehdit, saldırı ya da tahkir içerikli ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi veya kurumların telif haklarına konu olan fikir ve/veya sanat eserlerine ait hiçbir içerik yayınlanamayacağını,
    · Kişi veya kurumların ticari sırlarının ifşaı edilemeyeceğini,
    · Genel ahlaka aykırı söz, ifade ya da yakıştırmaların yapılamayacağını,
    · Yasal bir takip durumda, yorum tarih ve saati ile yorumu yazdığım cihaza ait IP numarasının adli makamlara iletileceğini,
    · Yorumumdan kaynaklanan her türlü hukuki sorumluluğun tarafıma ait olduğunu,
    Bu formu gönderdiğimde kabul ediyorum.




    En Çok Okunan Haberler


    Haber Sistemi altyapısı ile çalışmaktadır.
    3,942 µs