En Sıcak Konular

İsrail yine BM okulunu vurdu

3 Ağustos 2014 11:44 tsi
İsrail yine BM okulunu vurdu İsrail ordusunun, Refah'ta sığınmacıların bulunduğu Birleşmiş Milletler Filistinli Mültecilere Yardım Kuruluşu'na ait okula düzenlediği saldırıda, ilk belirlemelere göre 10 kişi öldü, 50 kişi yaralandı.

İsrail ordusunun, Gazze Şeridi'nin Refah kentinde sığınmacıların bulunduğu Birleşmiş Milletler Filistinli Mültecilere Yardım Kuruluşu'na (UNRWA) ait okula düzenlediği saldırıda, ilk belirlemelere göre 10 kişi öldü, 50 kişi yaralandı.
 
Gazze'de görevini fiilen sürdüren eski Filistin Hükümeti Sağlık Bakanlığı Sözcüsü Eşref El-Kudra, AA muhabirine yaptığı açıklamada, İsrail ordusunun sığınmacıların bulunduğu UNRWA'ya ait "Enes el-Vezir" adlı okula saldırı düzenlediğini belirtti.
 
Saldırıda hayatını kaybeden 10 kişinin cenazesi ile 50 yaralının Refah'taki Kuveyt Hastanesi'ne getirildiğini bildiren Kudra, yaralılardan bazılarının durumunun ağır olduğunu ve ölü sayısının artmasından endişe ettiklerini dile getirdi.
 
İsrail'in, bombalardan kaçan ailelerin sığındığı bir okulu vurarak "yeni bir katliam" gerçekleştirdiğini ifade eden Kudra, Gazze'de İsrail saldırıları nedeniyle evlerini terk etmek zorunda kalan yaklaşık 250 bin kişinin sığınmacı durumunda olduğuna işaret ederek, BM'den bu kişilerin korunması konusunda üzerine düşeni yapmasını istedi.
 
Refah kentindeki Ebu Yusuf en-Neccar Hastanesi'nin İsrail saldırıları nedeniyle boşaltıldığını hatırlatan Kudra, bölgede ölü ve yaralıların her geçen dakika arttığını, kentte bulunan Kuveyt Hastanesi'nin kapasitesinin ise çoktan dolduğunu ve yeni gelen vakalara cevap veremediğini belirtti.




Bu haber 579 defa okundu.


Yorumlar

 + Yorum Ekle 
    kapat

    Değerli okuyucumuz,
    Yazdığınız yorumlar editör denetiminden sonra onaylanır ve sitede yayınlanır.
    Yorum yazarken aşağıda maddeler halinde belirtilmiş hususları okumuş, anlamış, kabul etmiş sayılırsınız.
    · Türkiye Cumhuriyeti kanunlarında açıkça suç olarak belirtilmiş konular için suçu ya da suçluyu övücü ifadeler kullanılamayağını,
    · Kişi ya da kurumlar için eleştiri sınırları ötesinde küçük düşürücü ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi ya da kurumlara karşı tehdit, saldırı ya da tahkir içerikli ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi veya kurumların telif haklarına konu olan fikir ve/veya sanat eserlerine ait hiçbir içerik yayınlanamayacağını,
    · Kişi veya kurumların ticari sırlarının ifşaı edilemeyeceğini,
    · Genel ahlaka aykırı söz, ifade ya da yakıştırmaların yapılamayacağını,
    · Yasal bir takip durumda, yorum tarih ve saati ile yorumu yazdığım cihaza ait IP numarasının adli makamlara iletileceğini,
    · Yorumumdan kaynaklanan her türlü hukuki sorumluluğun tarafıma ait olduğunu,
    Bu formu gönderdiğimde kabul ediyorum.




    En Çok Okunan Haberler


    Haber Sistemi altyapısı ile çalışmaktadır.
    4,027 µs