En Sıcak Konular

Köşkün kapıları herkese açılıyor

2 Eylül 2007 13:36 tsi
Köşkün kapıları herkese açılıyor Abdullah Gül, Sezer’in ambargo koyduğu pek çok isme Çankaya kapılarını açıyor. Sezer döneminde isimleri çizilen Orhan Pamuk, Sezen Aksu, İbrahim Tatlıses yine protokol listesine alınıyor.

Sezer'in çizdiği isimlere davet

Çankaya Köşkü’nün protokol listesi değiştiriliyor. Listeyi 9. Cumhurbaşkanı Süleyman Demirel dönemindeki gibi genişletmeyi planlayan Abdullah Gül, “seçkinci” bir yaklaşım yerine, her görüş ve kesimden sanatçı, yazar ve sivil toplum örgütü temsilcilerine protokolde yer vermek istiyor.

Sezer, Ermeni soykırımına ilişkin değerlendirmeleri nedeniyle Orhan Pamuk’u listeye almamış, Nobel kazandığında kutlamamıştı. Sezer, eşi türbanlı siyasilere eşsiz davetiye gönderirken, Cumhuriyet Bayramı ve yeni yıl resepsiyonlarına çağrılan isimleri de tamamen değiştirmişti. TV ekranlarının ünlü isimleri yerine opera, bale, tiyatro sanatçılarıyla ressam, yazar ve orkestra şeflerine davetiye gönderen Sezer, Demirel döneminde 2 bin 500 kişiden oluşan protokol listesini bin kişiye indirmişti.

SEZEN DE GELİR NEŞET ERTAŞ DA

Cumhurbaşkanı Gül’ün halasının oğlu ve eniştesi, AKP İzmir Milletvekili Prof. Dr. Mehmet Tekelioğlu, Gül’ün protokolde izleyeceği tutumu şöyle anlattı: “Abdullah Bey’in çevresinde sadece bürokratlar olmayacak. Kendi ekibiyle protokol listesini ele alarak, tarafsız ve tüm toplumu kucakladığı mesajı veren bir liste hazırlayacak. Şahsi düşünceleriyle değil, oturduğu makamın gerektirdiği biçimde davranacak. Yani kendisi pop müzik değil, Türk musikisi sever ama Çankaya Köşkü’ne Sezen Aksu’yu da çağıracak. Neşet Ertaş’ı da Orhan Hakalmaz’ı da Pekinel kardeşleri de çağıracak. Yazarlar arasında düşüncesi nedeniyle ayrım yapmayacak. Köşk, kimilerine açık, kimilerine kapalı olmayacak. Toplumda yeri olan herkes Köşk’te kendine bir yer bulacak.”

Gül’ün 5 Eylül’deki resepsiyona DTP’yi de çağırdığına dikkat çeken Tekelioğlu, “Köşk, bundan sonra herkese açık bir kamusal merkez olacak. Orhan Pamuk, Nobel aldığında onu ilk kutlayanlardan biri Sayın Gül olmuştu” diye konuştu.

BATI TİPİ RESEPSİYON

Cumhurbaşkanı Gül’ün 5 Eylül’de gündüz saatlerinde vereceği resepsiyonun “batılı ülkelerde uygulanan çalışma resepsiyonu” niteliğinde olduğunu söyleyen Mehmet Tekelioğlu, “Güvenoylaması öncesinde yapılacak bu resepsiyonda vekillere bir teşekkür konuşması yapacak. DTP dahil tüm vekiller davetli” dedi. Tekelioğlu, “Tüm resepsiyonlarda eşsiz davetiye mi gönderilecek” sorusuna, “Sanmıyorum. Eşli davetiye gönderilecek program da olur” yanıtını verdi.

VAKİT'DE DAVETLİ

ABDULLAH Gül, 5 Eylül’de Çankaya Köşkü’nde vereceği resepsiyonda “ayrımcılık yapmama” ilkesini ön plana çıkararak, Sezer döneminde Köşk’e davet edilmeyen Cihan Haber Ajansı ve Vakit gazetesine de kapısını açacak. 5 Eylül’de Köşk’te verilecek resepsiyona siyasetten, basına kadar hiçbir alanda ayrımcılık yapılmadan basın kuruluşlarının genel yayın yönetmeni ve Ankara temsilcilerine davet gönderileceği belirtiliyor. Sezer döneminde düzenlenen resepsiyonlara ilk 2 yıl davet edilen Vakit gazetesi sonradan Sezer’in ambargosuna uğramıştı. Cihan Haber Ajansı’na da Köşk resepsiyonları için davet gitmiyordu. Abdullah Gül, dışişleri bakanlığı döneminde de bakanlığının basın akreditasyonuna kısıtlama getirmemişti. Avrasya Radyo Televizyon (ART) Başbakanlık’a giremezken, Dışişleri Bakanlığı’na akredite olabilmişti

akşam



Bu haber 264 defa okundu.


Yorumlar

 + Yorum Ekle 
    kapat

    Değerli okuyucumuz,
    Yazdığınız yorumlar editör denetiminden sonra onaylanır ve sitede yayınlanır.
    Yorum yazarken aşağıda maddeler halinde belirtilmiş hususları okumuş, anlamış, kabul etmiş sayılırsınız.
    · Türkiye Cumhuriyeti kanunlarında açıkça suç olarak belirtilmiş konular için suçu ya da suçluyu övücü ifadeler kullanılamayağını,
    · Kişi ya da kurumlar için eleştiri sınırları ötesinde küçük düşürücü ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi ya da kurumlara karşı tehdit, saldırı ya da tahkir içerikli ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi veya kurumların telif haklarına konu olan fikir ve/veya sanat eserlerine ait hiçbir içerik yayınlanamayacağını,
    · Kişi veya kurumların ticari sırlarının ifşaı edilemeyeceğini,
    · Genel ahlaka aykırı söz, ifade ya da yakıştırmaların yapılamayacağını,
    · Yasal bir takip durumda, yorum tarih ve saati ile yorumu yazdığım cihaza ait IP numarasının adli makamlara iletileceğini,
    · Yorumumdan kaynaklanan her türlü hukuki sorumluluğun tarafıma ait olduğunu,
    Bu formu gönderdiğimde kabul ediyorum.




    En Çok Okunan Haberler


    Haber Sistemi altyapısı ile çalışmaktadır.
    3,401 µs