En Sıcak Konular

Ergenekon‘da söz Yargıtay‘da

3 Ağustos 2014 10:02 tsi
Ergenekon‘da söz Yargıtay‘da İstanbul 4. Ağır Ceza Mahkemesi 244 sanığın temyiz incelemesinin dosyasını Yargıtay Cumhuriyet Başsavcılığı’na gönderdi. Şüpheliler ise gerekçeli kararın kendilerine tebliğ edilmediğini belirterek Yargıtay’a dosyayı iade etmeleri için başvurdu.

Ergenekon davasının görüldüğü İstanbul 13. Ağır Ceza Mahkemesi, yapılan yasal değişiklikle kapatıldı. Davanın gerekçeli kararını yaklaşık 8 ayda tamamlayan Mahkeme, 3 Nisan 2014’te de gerekçeli kararını açıkladı. Ardından HSYK, kararnameyle hakimlerin görev yerlerini değiştirdi.

Avukatlar kararı iade etti

Dosya da mahkemenin kapatılmış olması nedeniyle İstanbul 4. Ağır Ceza Mahkemesi’ne gönderildi. İstanbul 4. Ağır Ceza Mahkemesi, hazırlanan 16 bin 600 sayfalık gerekçeli kararı sanıklar ve avukatlarına gönderdi. Gerekçeli karar PDF formatında ve ıslak imzasız olarak CD’ye yüklenerek taraflara tebliğ edildi. Sanıklar ve avukatları kararın, usule uygun olarak tebliğ edilmediğini belirterek kararı mahkemeye iade etti. Mahkeme de bunun üzerine sanıklara ve avukatlarına, dava hakimlerince imzalanmış bir kararın imzalı ve mühürlü örneğini taranarak dijital ortama aktarılmış kopyasını gönderdi. Sanık avukatları da yine itiraz ederek kararın imzalı, mühürlü ve basılı olarak kendilerine gönderilmesini istedi.

244 KİŞİ TEMYİZ ETTİ

Mahkemenin kararına itiraz eden aralarında emekli Orgeneral İlker Başbuğ’un da olduğu 244 kişinin temyiz başvurusunu Yargıtay inceleyecek. Mahkeme, avukatların gerekçeli temyiz dilekçelerini Yargıtay’a göndermelerini bildirdi.

AVUKATLAR İADE İSTEDİ

Davanın avukatları ise kararın usule uygun kendilerine bildirilmediğini belirterek Yargıtay’a başvurdu. Yargıtay’a sunulan dilekçede, “Usule uygun tebliğ edilmeyen dosyanın İstanbul 4. Ağır Ceza Mahkemesi’ne iade edilmesi” istendi. Dosya 23 Temmuz’da Yargıtay’a ulaştı.

Akşam






Bu haber 698 defa okundu.


Yorumlar

 + Yorum Ekle 
    kapat

    Değerli okuyucumuz,
    Yazdığınız yorumlar editör denetiminden sonra onaylanır ve sitede yayınlanır.
    Yorum yazarken aşağıda maddeler halinde belirtilmiş hususları okumuş, anlamış, kabul etmiş sayılırsınız.
    · Türkiye Cumhuriyeti kanunlarında açıkça suç olarak belirtilmiş konular için suçu ya da suçluyu övücü ifadeler kullanılamayağını,
    · Kişi ya da kurumlar için eleştiri sınırları ötesinde küçük düşürücü ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi ya da kurumlara karşı tehdit, saldırı ya da tahkir içerikli ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi veya kurumların telif haklarına konu olan fikir ve/veya sanat eserlerine ait hiçbir içerik yayınlanamayacağını,
    · Kişi veya kurumların ticari sırlarının ifşaı edilemeyeceğini,
    · Genel ahlaka aykırı söz, ifade ya da yakıştırmaların yapılamayacağını,
    · Yasal bir takip durumda, yorum tarih ve saati ile yorumu yazdığım cihaza ait IP numarasının adli makamlara iletileceğini,
    · Yorumumdan kaynaklanan her türlü hukuki sorumluluğun tarafıma ait olduğunu,
    Bu formu gönderdiğimde kabul ediyorum.




    En Çok Okunan Haberler


    Haber Sistemi altyapısı ile çalışmaktadır.
    3,157 µs