En Sıcak Konular

İsrailli gazeteciden kan donduran yazı

3 Ağustos 2014 09:49 tsi
İsrailli gazeteciden kan donduran yazı Times of Israel’in yazarı Yochanan Gordon: Kadın çocuk tüm Filistinlilerin yok edilmesi meşrudur.

Gazze’de İsrail saldırılarında ölenlerin sayısı 1660’ı geçerken, İsrail’in dünyada en çok okunan siyasi gazetelerinden Times of Israel’in yazarı Yochanan Gordon “Kadın çocuk tüm Filistinlilerin yok edilmesi meşrudur” diye yazdı. Gazete, büyük tepki çeken yazıyı kaldırıp özür diledi.
 
İsrail'in Gazze’ye yönelik saldırıları 27’nci gününe girerken, bölgede tablo her geçen gün ağırlaşıyor. Önceki gün 72 saatlik ateşkesin 2 saat sonra bozulmasının ardından İsrail, dün Gazze ve Refah kentlerinde en az 150 Filistinliyi daha öldürdü. 7 Temmuz’dan bu yana ölen Filistinlilerin sayısı 1660’a yükseldi. Yaralı sayısı ise 9000’i aştı .

 ‘TAMAMINI YOK EDELİM’

Ölü sayısı çığ gibi büyürken İsrail’de fanatiklerin “soykırım” taleplerine bir yenisi eklendi. İsrail’in dünyada en çok okunan siyasi gazetelerinden Times of Israel’in internet sitesinde 2 gün önce yayınlanan Yochanan Gordon imzalı yazıda, “Kadın çocuk tüm Filistinlilerin yok edilmesi meşrudur” ifadesi kullanıldı.
 
“Soykırım hoşgörülebilir” başlıklı yazıda, “Sadece HAMAS’ın değil kadın, çocuk ve masum sivillerin kutsal amaç uğruna toptan yok edilmesi kabul edilebilir” denildi.

Yazıda ayrıca “HAMAS ölümü meşrulaştırırken İsrail ise barışı meşrulaştırıyor. Ancak ölümden başka bir şey bilmeyen düşmanla baş etmek için tamamını yok etmekten başka ne yöntem olabilir ki” ifadesi yer aldı.

 ÖZÜR DİLEDİLER

Yazı tüm dünyada sert tepki gördü. Sosyal medyada binlerce kişi İsrail gazetesinin soykırım çağrısını kınadı. Bunun üzerine Times of Israel, yazıyı internet sitesinden kaldırdı ve özür diledi.

Habertürk



 

Bu haber 811 defa okundu.


Yorumlar

 + Yorum Ekle 
    kapat

    Değerli okuyucumuz,
    Yazdığınız yorumlar editör denetiminden sonra onaylanır ve sitede yayınlanır.
    Yorum yazarken aşağıda maddeler halinde belirtilmiş hususları okumuş, anlamış, kabul etmiş sayılırsınız.
    · Türkiye Cumhuriyeti kanunlarında açıkça suç olarak belirtilmiş konular için suçu ya da suçluyu övücü ifadeler kullanılamayağını,
    · Kişi ya da kurumlar için eleştiri sınırları ötesinde küçük düşürücü ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi ya da kurumlara karşı tehdit, saldırı ya da tahkir içerikli ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi veya kurumların telif haklarına konu olan fikir ve/veya sanat eserlerine ait hiçbir içerik yayınlanamayacağını,
    · Kişi veya kurumların ticari sırlarının ifşaı edilemeyeceğini,
    · Genel ahlaka aykırı söz, ifade ya da yakıştırmaların yapılamayacağını,
    · Yasal bir takip durumda, yorum tarih ve saati ile yorumu yazdığım cihaza ait IP numarasının adli makamlara iletileceğini,
    · Yorumumdan kaynaklanan her türlü hukuki sorumluluğun tarafıma ait olduğunu,
    Bu formu gönderdiğimde kabul ediyorum.




    En Çok Okunan Haberler


    Haber Sistemi altyapısı ile çalışmaktadır.
    3,295 µs