En Sıcak Konular

İsrail katliama devam ediyor

3 Ağustos 2014 09:13 tsi
İsrail katliama devam ediyor İsrail'in Gazze'ye 7 Temmuz'dan bu yana düzenlediği saldırılarda bin 721 Filistinlinin hayatını kaybettiği, 9 bin 129 kişinin yaralandığı bildirildi.

İsrail savaş uçaklarının, Gazze'nin güney ve kuzey bölgelerine düzenlediği hava saldırılarında 1 Filistinli hayatını kaybetti, 4 kişi yaralandı.
 
Filistin Sağlık Bakanlığı Sözcüsü Eşref el-Kudra, AA muhabirine yaptığı açıklamada, İsrail savaş uçaklarının Gazze'nin güneyindeki Refah kentinde bir evi hedef aldığı saldırıda, 1 kişinin yaşamını yitirdiğini, Gazze'nin kuzey bölgelerinde düzenlediği saldırılarda da 4 kişi yaralandığını belirtti.
 
Kudra, İsrail'in 7 Temmuz'dan bu yana Gazze'ye düzenlediği saldırılarda 398'i çocuk, 207'si kadın, 74'ü yaşlı bin 721 kişinin hayatını kaybettiğini, 2 bin 744'ü çocuk, bin 750'si kadın, 343'ü yaşlı 9 bin 129 kişinin yaralandığını söyledi.
 
İsrail, 7 Temmuz Pazartesi günü "Koruyucu Hat" adıyla Gazze'ye yönelik hava ve denizden saldırılar başlatmış, 17 Temmuz Perşembe günü de karadan saldırıya geçmişti.
 
"Yaralıların yüzde 35'ten fazlası sakat kalacak"
 
Saldırılar yaralanan Filistinliler'in durumuna da değinen Kudra, "Birçok yaralının durumu ağır. Bu yaralılardan yüzde 35'ten fazlası hayatına görme, duyma veya bedensel engelli olarak sürdürecek" diye konuştu.
 
Öte yandan Filistin Evkaf Bakanlığına göre, İsrail ordusu son 2 gündür düzenlediği saldırılarda Gazze'nin farklı bölgelerinde 6 cami yıkıldı, saldırıların başladığı 7 Temmuz'dan bu yana ise 120 cami kısmen yıkılırken, bunlardan 41'i tamamen yıkıldı.
 
İsrail, 7 Temmuz Pazartesi günü "Koruyucu Hat" adıyla Gazze'ye yönelik hava ve denizden saldırılar başlatmış, 17 Temmuz Perşembe günü de karadan saldırıya geçmişti.

 

Bu haber 473 defa okundu.


Yorumlar

 + Yorum Ekle 
    kapat

    Değerli okuyucumuz,
    Yazdığınız yorumlar editör denetiminden sonra onaylanır ve sitede yayınlanır.
    Yorum yazarken aşağıda maddeler halinde belirtilmiş hususları okumuş, anlamış, kabul etmiş sayılırsınız.
    · Türkiye Cumhuriyeti kanunlarında açıkça suç olarak belirtilmiş konular için suçu ya da suçluyu övücü ifadeler kullanılamayağını,
    · Kişi ya da kurumlar için eleştiri sınırları ötesinde küçük düşürücü ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi ya da kurumlara karşı tehdit, saldırı ya da tahkir içerikli ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi veya kurumların telif haklarına konu olan fikir ve/veya sanat eserlerine ait hiçbir içerik yayınlanamayacağını,
    · Kişi veya kurumların ticari sırlarının ifşaı edilemeyeceğini,
    · Genel ahlaka aykırı söz, ifade ya da yakıştırmaların yapılamayacağını,
    · Yasal bir takip durumda, yorum tarih ve saati ile yorumu yazdığım cihaza ait IP numarasının adli makamlara iletileceğini,
    · Yorumumdan kaynaklanan her türlü hukuki sorumluluğun tarafıma ait olduğunu,
    Bu formu gönderdiğimde kabul ediyorum.




    En Çok Okunan Haberler


    Haber Sistemi altyapısı ile çalışmaktadır.
    3,046 µs