En Sıcak Konular

İhsanoğlu seçilirse Ortadoğu'ya barış gelir

2 Ağustos 2014 20:59 tsi
İhsanoğlu seçilirse Ortadoğu'ya barış gelir CHP Genel Başkanı Kılıçdaroğlu, "Ekmeleddin İhsanoğlu, cumhurbaşkanlığı koltuğuna oturursa ben adım gibi biliyorum Ortadoğu'ya barış gelecek, Ortadoğu'da kan akmayacak" dedi.

 CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, "Ekmeleddin İhsanoğlu, cumhurbaşkanlığı koltuğuna oturursa ben adım gibi biliyorum Ortadoğu'ya barış gelecek, Ortadoğu'da kan akmayacak" dedi.

Kılıçdaroğlu, Tokat'ın Niksar ilçesine bağlı Yazıcık beldesinde düzenlenen kır pikniğinde yaptığı konuşmada, "Buraya ilk kez geliyorum, inşallah, bir başka şenliğinize başbakan olarak gelirim. Şenliğe yurt dışından gelenler de var. Onlara söyledim; kesinlikle oyunuzu kullanın, gümrük kapılarında mutlaka oyunuzu kullanın, hepinizin oy kullanmasını istiyorum. 10 Ağustos'ta sandığa gideceğiz, oyumuzu kullanacağız. Ne için? Recep Tayyip Erdoğan'a ders vermek için" diye konuştu.

Cumhurbaşkanlığının yüce bir makam olduğunu belirten Kılıçdaroğlu, şunları kaydetti:

"O koltuğa oturacak kişinin geçmişinin temiz olması, öfke dilini kullanmaması, 76 milyon vatandaşa eşit mesafede olması, bilge kişi olması, yüreğinde insan sevgisi olması lazım. O makamda oturacak kişinin düzgün, dürüst, namuslu olması lazım. O nedenle hepimize görev düşüyor. Ülkeyi bölenden, vatandaşını ayırandan, vatandaşını tekmelettirenden  cumhurbaşkanı olmaz. Vatandaşına 'al ananı da git' diyendencumhurbaşkanı olmaz. Dini siyasete alet edenden cumhurbaşkanı olmaz. O nedenle söyledim, bize görev düşüyor. Bana da görev düşüyor. Evliya Çelebi gibi geziyorum. Türkiye'nin her yerine gideceğim ve gitmek benim görevim. Bana görev düştüğü kadar size de görev düşüyor. Siz de çalışacaksınız, siz de sandığa gideceksiniz. Seçeceğimiz kişi başbakan değil, cumhurbaşkanı seçeceğiz. Bayrağımıza sahip olan bir kişiyi, bayrağı temsil eden birisini seçeceğiz. Oraya oturacak kişinin kullandığı dilin bir ağırlığı olmalı. Ortadoğu'yu görüyorsunuz, Müslüman kanı akıyor. Ortadoğu'yu yaşıyoruz. Gazze'de kan akıyor ama kimse gelip Türkiye'ye 'gelin bizim bu derdimizi çözün' demiyor."

"En büyük gücüm sizsiniz, size güveniyorum"

CHP lideri Kılıçdaroğlu, şöyle konuştu:

"Ekmeleddin İhsanoğlu, cumhurbaşkanlığı koltuğuna oturursa adım gibi biliyorum Ortadoğu'ya barış, huzur gelecek, Ortadoğu'da kan akmayacak. O nedenle diyorum ki hep beraber çalışacağız. Birlikte çalışacağız, birlikte güzel bir Türkiye inşa edeceğiz. Huzurlu yaşayan bir Türkiye, barış içinde yaşayan bir Türkiye, kimsenin kimseyi öteki olarak görmediği bir Türkiye, inancı ne olursa olsun kimliği ne olursa olsun aynı coğrafyada aynı havayı teneffüs ederek barış ve huzur içinde yaşayacağımız bir Türkiye, bunun mücadelesini veriyorum. En büyük gücüm sizsiniz, size güveniyorum. Beraber çalışacağız. Türkiye'nin sorunlarını beraber çözeceğiz. Eğer bunu yapabilirsek ben üstüme düşen görevi, siz de üstünüze düşen görevi yapmış olacaksınız."

Güzel bir Türkiye inşa etme hedefinde olduklarını belirten Kılıçdaroğlu, "Hanımlar size söylüyorum, bakın bugün bir araya geldiniz, huzur içerisinde bir şenlik düzenliyorsunuz, eğer bunlar, devleti tüm kurumlarıyla ele geçirirlerse bir dikta yönetimini kurarlarsa emin olun siz huzur içinde şenlik yapamayacaksınız" ifadesini kullandı.

"O, milletin adayı değil"

Cumhurbaşkanı seçiminde herkese görev düştüğünü vurgulayan Kılıçdaroğlu, şunları söyledi:

"Düzgün, namuslu, dürüst bir kişiyi cumhurbaşkanlığı koltuğuna oturtalım. Diyorlar ki 'Erdoğan'a en çok kadınlar destek veriyor.' O tablo değişti, kadın düşmanı olandan birisi cumhurbaşkanlığı koltuğuna oturamaz. Kadın erkek eşitliğine inanmayan birisi cumhurbaşkanlığı koltuğuna oturamaz. Sandığa gideceksiniz, temiz bir insanı, bilge insanı, dürüst bir insanı seçeceksiniz. Biz, bir şey daha yaptık, 9 parti anlaştık. Her partinin görüşü farklı, her partinin görüşü farklı ama düşündük dedik ki 'bir cumhurbaşkanı adayı seçelim, demokrasi kazansın.' Birisi diyor ki 'ben milletimin adayıyım.' Düne kadar millete küfür ediyordun ne zaman milletin adayı oldun. O, Adalet ve Kalkınma Partisi derin devletinin adayıdır, gestaponun adayıdır, istihbarat devletini kurdular, onun adayıdır. O, milletin adayı değil.",

"Devlet yönetimi, ciddiyet ister. Devlet yönetimi, sorumluluk ister"

CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, "Devlet yönetimi, ciddiyet ister. Devlet yönetimi, sorumluluk ister" dedi.

Kılıçdaroğlu, Hekimhan ve Arguvan belediyelerini ziyaret için geldiği Malatya'da, Erhaç Havalimanı'nda basın mensuplarının sorularını yanıtladı.

Irak Şam İslam Devleti (IŞİD) militanlarınca Musul'da kaçırılan Türk vatandaşlarının durumuna ilişkin yetkililerce yapılan açıklamaların hatırlatılması üzerine Kılıçdaroğlu, "Bir hükümet düşünün, bir bakanın söylediğiyle öbür bakanın söylediği birbirini tutmuyor. Kim doğruyu söylüyor? Böyle bir yönetim olabilir mi? Devlet böyle yönetilir mi? O da bakan o da bakan. Aynı kabinede görev yapıyorlar. Birisi diyor 'elimizde bilgi var.' Üstelik söyleyen Milli Savunma Bakanı. Öbür taraftan Dışişleri Bakanı, Milli Savunma Bakanı'nı yalanlıyor. Nasıl bir Türkiye, nasıl bir yönetim?" diye konuştu.

Kılıçdaroğlu, şöyle devam etti:

"Başlarında da birisi var, o da meydan meydan geziyor, IŞİD'i hiç ağzına almıyor. 49 vatandaşımız rehin. Onları hiç ağzına almıyor. Onları kurtarmak için çaba harcamıyor. Onun da derdi 'ben nasıl kapağı cumhurbaşkanlığına atarım.' Böyle devlet yönetimi olmaz. Devlet yönetimi, ciddiyet ister. Devlet yönetimi, sorumluluk ister, konuşurken lafın nereye gideceğini bilmek ister. Bunlar kendilerine göre konuşuyor. O nedenle zaten sözlerin bir ağırlığı yok."

CHP Genel Başkanı Kılıçdaroğlu, hükümetin Türkiye'de, Ortadoğu'da, Batı'da bir ağırlığının kalmadığını, ağırlığını kaybettiğini savundu.

Kılıçdaroğlu, daha sonra, Malatya'nın Hekimhan ilçesine hareket etti.

AA



Bu haber 590 defa okundu.


Yorumlar

 + Yorum Ekle 
    kapat

    Değerli okuyucumuz,
    Yazdığınız yorumlar editör denetiminden sonra onaylanır ve sitede yayınlanır.
    Yorum yazarken aşağıda maddeler halinde belirtilmiş hususları okumuş, anlamış, kabul etmiş sayılırsınız.
    · Türkiye Cumhuriyeti kanunlarında açıkça suç olarak belirtilmiş konular için suçu ya da suçluyu övücü ifadeler kullanılamayağını,
    · Kişi ya da kurumlar için eleştiri sınırları ötesinde küçük düşürücü ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi ya da kurumlara karşı tehdit, saldırı ya da tahkir içerikli ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi veya kurumların telif haklarına konu olan fikir ve/veya sanat eserlerine ait hiçbir içerik yayınlanamayacağını,
    · Kişi veya kurumların ticari sırlarının ifşaı edilemeyeceğini,
    · Genel ahlaka aykırı söz, ifade ya da yakıştırmaların yapılamayacağını,
    · Yasal bir takip durumda, yorum tarih ve saati ile yorumu yazdığım cihaza ait IP numarasının adli makamlara iletileceğini,
    · Yorumumdan kaynaklanan her türlü hukuki sorumluluğun tarafıma ait olduğunu,
    Bu formu gönderdiğimde kabul ediyorum.




    En Çok Okunan Haberler


    Haber Sistemi altyapısı ile çalışmaktadır.
    3,561 µs