En Sıcak Konular

Erdoğan: Başbakana kim bilgi vermiş açıklayın

1 Ağustos 2014 20:36 tsi
Cumhurbaşkanı adayı Erdoğan, "Zerre kadar sizde onur varsa Başbakana kim bilgi vermiş, onları da açıklayın. Çünkü namuslu davranmayı öğretmedi size Pensilvanya" dedi.

Cumhurbaşkanı adayı ve Başbakan Recep Tayyip Erdoğan, emniyetteki paralel yapı şüphelilerinden birinin "Bizim üstlerimiz, Başbakana bilgi verdi" dediğini kaydederek, "Şimdi buradan sesleniyorum, zerre kadar sizde onur varsa, haysiyet varsa, Başbakana kim bilgi vermiş, onları da açıklayın. Çünkü namuslu davranmayı öğretmedi size Pensilvanya. Size 'Takiye de yapabilirsiniz' dedi. 'Yalan da söyleyebilirsiniz' dedi. İftira da atabilirsiniz' dedi" ifadelerini kullandı.
 
Erdoğan, Manisa mitingine, Manisalılara selamlarını ileterek başladı. Bu yıl, mübarek Ramazan Bayramı'nı çok hüzünlü geçirdiklerini belirten Erdoğan, bu yılın, öncekilerden çok farklı ve hüzünlü olduğunu kaydetti. Komşu ülkelerdeki, yakın coğrafyadaki kardeşlerin maruz kaldığı zulmün içlerini acıttığını ifade eden Erdoğan, Türkiye'deki trafik kazalarının da kendilerini kedere sevk ettiğini söyledi.
 
Özellikle Soma'daki maden kazasında hayatını kaybedenlerin yokluğunu ramazanda ve bayramda daha derinden hissettiklerini dile getiren Erdoğan, "Soma'da hayatını kaybeden 301 işçi kardeşimizi bugün burada, bir kez daha rahmetle yad ediyorum. Mekanları inşallah cennet olsun. Onların eksikliği içinde buruk bir bayram yaşayan ailelerine tekrar sabır ve başsağlığı diliyorum. Kardeşlerim, acımız büyük, kaybımız" diye konuştu.
 
Erdoğan, 13 Mayıs'ta meydana gelen elim kazanın sadece Soma ve Manisa'da değil, 81 vilayet ve hatta dünyadaki tüm dost ve kardeşler nezdinde büyük bir üzüntüyle karşılandığını belirtti.
 
Olayı haber alır almaz, bütün imkanlarla Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanı Taner Yıldız, danışmanlarının, bürokratların, ertesi gün de kendisinin, Başbakan Yardımcıları ile Soma'ya geldiklerini ifade eden Erdoğan, çalışmalara başladıklarını, incelemeleri yaptıklarını, ancak tüm çabalara rağmen 301 kişiyi Hakk'a uğurladıklarını kaydetti.
 
Maden ocağının özel sektöre ait olduğuna dikkati çeken Erdoğan, kazanın hemen ardından sorumlularla ilgili idari ve adli soruşturmalar başlatıldığını hatırlattı.
 
Soma'da hayatını kaybedenlerin yakınları için yasal düzenlemenin halen TBMM'de bulunduğuna işaret eden Erdoğan, "Türkiye genelindeki madencilerin şartlarını düzelten çok köklü düzenlemeleri de bu yasayla getiriyoruz. Şu anda CHP, MHP ve HDP, bu yasayı yavaşlatmak için ellerinden geleni yapıyor. Ama biz, 'Siz yasayı engellemek istiyorsunuz, tatil yok' dedik, 'Bu yasa çıkacak' dedik. 'Yaz dönemi, seçim dönemi olmasına rağmen Meclis bu yasayı çıkarıncaya kadar çalışacak, çıkardıktan sonra tatile girilecek' dedik" ifadelerini kullandı.
 
Erdoğan, Soma'da hayatını kaybedenler için Türkiye'nin seferber olduğunu ve 47 milyon lira yardım toplandığını anlatarak, bu paranın vefat edenlerin ailelerine 156'şar bin lira olarak teslim ettiklerini belirtti.
 
Doğuş Holding'in, 301 madencinin her birinin ailesi için konut inşa edeceğini ve madencilerin çocuklarına eğitim ve öğretim bursu vereceğini bildiren Erdoğan, SGK'nın ailelere maaş bağladığını, bağlanamayanlara da TBMM'de görüşülen yasayla maaş bağlanacağını aktardı.
 
"Soma'yı yalnız bırakmayacağız"

 
SGK borçlarının silineceğini, madencilerin her birinin bir yakınının kamuda istihdam edileceğini anlatan Erdoğan, madenci yakınlarına ve o madende çalışanlara 6 ay boyunca maaşlarının ödenmesine başlandığını ifade etti.
 
Diğer madenlerde çalışan ve maaş alamayan işçilere de 3 ay maaş ödeneceğini kaydeden Erdoğan, "Bu arada, Soma esnafını da destekledik. Esnaf ve KOBİ'lere sıfır faizle kredi desteği sağladık. Soma'yı yalnız bırakmayacağız. Madencilerimizi, ailelerini yalnız bırakmayacağız. İnşallah yaraları sardık, sarıyoruz, milletçe onları her an hatırlayacağız" diye konuştu.
 
Bir özel kuruluşun da 301 daire sözü verdiğini, bu daireleri de yaparak, ailelere vereceklerini bildiren Erdoğan, şunları söyledi:
 
"Bir kez daha 301 kardeşimize Rabbimden rahmet niyaz ediyor, Soma'nın, Manisa'nın çevre illerin başı sağolsun, diyorum. Tabii şurada, ben hep baretli kardeşlerimi görürdüm. Fakat bu defa baretli kardeşlerim burada yoklar. Ama biliyorum ki onların ruhaniyeti burada, onların yine arkadaşları burada. Onları görüyorum. Bunu bile bu CHP, bu MHP istismar ettiler. Fakat bu dünyada, şu bilinsin ki, siyasette istismarın karşılığı yoktur. Sandıkta her zaman tokadı yemeye bunlar mahkumdur."
 
"Güçlü desteğe" teşekkür
 
Erdoğan, Manisa'nın kurulduğu günden itibaren her zaman AK Parti'nin yanında olduğunu söyleyerek, "Allah hepinizden razı olsun. Hanım kardeşlerim, erkek kardeşlerim bizi yalnız bırakmadınız. 30 Mart'ta Manisa, Büyükşehir Belediye Başkan adayımıza yetki vermedi. Keşke verseydi. O yetkiyle, inanıyorum ki Manisa çok daha farklı olacaktı. Fakat, bu süreç içerisinde bunu da görecekler. Kardeşlerim yüzde 37 oy oranıyla verdiğiniz güçlü desteğe de teşekkür ediyorum" diye konuştu.
 
Erdoğan, on gün sonra önemli bir seçim olduğuna dikkati çekerek, şöyle devam etti:
 
"10 Ağustos'ta cumhur, yani millet başkanını seçecek. O eski tartışmaları, krizleri, karmaşayı artık geride bırakıyoruz. Meclis'te aylar boyunca devam eden konuları, keyfi uygulamaları, kimi zaman hukuksuzluğa varan eylemleri artık geride bırakıyoruz. 2007'de millete gittik, Anayasa'yı değiştirdik. 'Artık cumhurbaşkanını millet seçecek' dedik. Türkiye yüzde 69'la evet dedi. Manisa bu değişikliğe yüzde 60'la evet dedi. İşte şimdi, o değişiklik hayata geçiyor. Şimdi halk sandığa gidiyor, milli irade tecelli ediyor. Cumhur kendi hür iradesiyle cumhurbaşkanını tayin ediyor. Vekil yok, kendi, bizzat, o seçiyor."
 
"İhanet şebekesine payandalık"
 
"Bu seçimde CHP ve MHP'nin bir araya geldiğini, Pensilvanya ihanet şebekesini de yanlarına aldıklarını, bir ortak aday çıkardıklarını" anlatan Erdoğan, sonra da irili ufaklı, toplam oy oranları yüzde 1'i bulmayan partilerin de bu ekibe dahil olduğunu söyledi.
 
Erdoğan, şunları kaydetti:
 
"Dikkatinizi çekiyorum, MHP kimlerle bir araya geldi? Ey MHP'ye gönül veren kardeşlerim, Sosyalist İşçi Partisi ile Devrimci Halk Partisi ile... MHP kiminle bir araya geldi? MHP'nin milletvekillerini, il başkanlarını dinleyen, MHP'ye tuzak kuran, şantaj yapan Pensilvanya'yla bir araya geldi. Kim bu Pensilvanya? Ülkesine ihanet eden bir şebeke. Ülkesinin sırlarını kaydeden, belki de bunları istihbarat örgütlerine veren bir şebeke. Kim bu Pensilvanya? Ülkenin Cumhurbaşkanını, Başbakanını, bakanlarını, Genelkurmay Başkanını, kuvvet komutanlarını, MİT Müsteşarını dinleyen, ülkenin en mahrem bilgilerini elde eden bir şebeke... Ya Bahçeli, hani siz milliyetçiydiniz, hani siz vatanseverdiniz? O zaman bu ihanet şebekesine neden payandalık yapıyorsunuz? Düşünebiliyor musunuz, ulusal güvenliğimizi tehdit eden, böyle bir şebekeyle beraber hareket ediyorlar. Şimdi çıkmış Türkmenler üzerinden istismar siyaseti yapmaya çalışıyor.
 
Biz, Suriye'de Türkmenlere yardım ulaştırmaya çalışırken bu Pensilvanya'nın uzantıları gitti, Adana'da MİT'in tırlarına baskın yaptı. Ey Bahçeli, ya sen bu milleti enayi mi zannediyorsun? Çıkıyorsun millete, utanmadan, sıkılmadan Türkmeneli'ni ihmal ettiğimizden bahsediyorsun, Türkmenleri ihmal ettiğimizden bahsediyorsun. Senin hayatında bugüne kadar Türkmenlere gram desteğin oldu mu ya, bunu söyle. Ey Bahçeli, Türkmenleri bu kadar düşünüyordunuz da Adana'ya neden sesiniz çıkmıyor? Pensilvanya'ya neden kapı kulu oluyorsunuz?"
 
Erdoğan, MHP Genel Başkanı ve parti yönetiminin çok zor durumda olduğunu, ne yapacaklarını bilmez halde bulunduklarını söyleyerek, "Yanlış bir yola girdiler, oradan çıkamıyorlar. CHP ve Pensilvanya bu MHP yönetimini aldı, uçuruma doğru sürüklüyor. MHP Genel Başkanı da sabah akşam hakaret ederek, terbiye dışı, ahlak dışı hakaretler sarf ederek, beceriksizliğini, başarısızlığını örtmeye çalışıyor. İyi de ne kadar örteceksin Bahçeli? Öyle bir aday buldunuz ki evlere şenlik. Mızrak çuvala sığacak gibi değil" ifadelerini kullandı.
 
"Bu milletin yabancısı"
 
Cumhurbaşkanı adayı Ekmeleddin İhsanoğlu'nun Edirnekapı Şehitliği'nde Mehmet Akif Ersoy'un kabrini ziyarete gittiğini hatırlatan Erdoğan, İhsanoğlu için, "İstiklal Marşı ile Çanakkale Şiiri'ni birbirinden ayıramayacak kadar bu ülkenin, bu milletin yabancısı" dedi.
 
Erdoğan, şöyle devam etti:
 
"Sıkılmadan, bugün bir açıklama daha yapıyor, o da çok enteresan. Diyor ki, 'Yalancının mumu yatsıya kadar yanar'. Ey Ekmel, şunu bil, bu Başbakan, 12 yıldır başbakanlık yapıyor bu ülkede. 4,5 yıl da İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanlığı yaptı. Senin hayatın sorumsuzluk içinde geçti. Benim hayatım ise milletime sorumlu olarak geçti. Aramızdaki fark bu. Sen salla başını al maaşı, böyle gittin. Ama ben öyle gitmedim. Ben milletime hesap vere vere buralara geldim. Daha alışacaksın. Bak seni oraya sürenler aday olamadı. Niye, çünkü onlarda ne ararsan vardı. Seni, tuzağa sürdüler, sen de o oyuna geldin. Çünkü Pensilvanya tuzağı iyi kurmuştu."
 
"Başbakana kim bilgi vermiş, açıklayın"
 
Erdoğan, "paralel yapı" ile ilgili olarak daha önce "Bunların inlerine gireceğiz" dediklerini hatırlatarak, şunları söyledi:
 
"Girdik mi? Devam ediyor, daha bitmedi. Şimdi, onlardan bir tanesi diyor ki, 'Bizim üstlerimiz, Başbakana bilgi' verdi. Şimdi buradan sesleniyorum, zerre kadar sizde onur varsa, haysiyet varsa, Başbakana kim bilgi vermiş, onları da açıklayın. Çünkü namuslu davranmayı öğretmedi size Pensilvanya. Size 'Takiye de yapabilirsiniz' dedi. 'Yalan da söyleyebilirsiniz' dedi. İftira da atabilirsiniz' dedi. Siz öyle geldiniz ve bu ülkeyi, bu devleti, bu ümmeti, bu toplumu siz bölmeye çalıştınız. Ama bu süreç devam edecek. Bu kardeşiniz eğer cumhurbaşkanı olursa, bu can, bu tende oldukça bu mücadele devam edecek."

aa


Bu haber 772 defa okundu.


Yorumlar

 + Yorum Ekle 
    kapat

    Değerli okuyucumuz,
    Yazdığınız yorumlar editör denetiminden sonra onaylanır ve sitede yayınlanır.
    Yorum yazarken aşağıda maddeler halinde belirtilmiş hususları okumuş, anlamış, kabul etmiş sayılırsınız.
    · Türkiye Cumhuriyeti kanunlarında açıkça suç olarak belirtilmiş konular için suçu ya da suçluyu övücü ifadeler kullanılamayağını,
    · Kişi ya da kurumlar için eleştiri sınırları ötesinde küçük düşürücü ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi ya da kurumlara karşı tehdit, saldırı ya da tahkir içerikli ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi veya kurumların telif haklarına konu olan fikir ve/veya sanat eserlerine ait hiçbir içerik yayınlanamayacağını,
    · Kişi veya kurumların ticari sırlarının ifşaı edilemeyeceğini,
    · Genel ahlaka aykırı söz, ifade ya da yakıştırmaların yapılamayacağını,
    · Yasal bir takip durumda, yorum tarih ve saati ile yorumu yazdığım cihaza ait IP numarasının adli makamlara iletileceğini,
    · Yorumumdan kaynaklanan her türlü hukuki sorumluluğun tarafıma ait olduğunu,
    Bu formu gönderdiğimde kabul ediyorum.




    En Çok Okunan Haberler


    Haber Sistemi altyapısı ile çalışmaktadır.
    5,170 µs