En Sıcak Konular

Murat Göğebakan için Fatih Camisi'nde tören

1 Ağustos 2014 15:19 tsi
Tedavi gördüğü hastanede 46 yaşında vefat eden sanatçı Murat Göğebakan için Fatih Camisi'nde cenaze töreni düzenlendi.

 Tedavi gördüğü hastanede 46 yaşında vefat eden sanatçı Murat Göğebakan için Fatih Camisi'nde cenaze töreni düzenlendi.

Fatih Camisi'ndeki törende, Göğebakan'ın annesi Hatice, babası Hasan, oğlu Bülent, kardeşi Ferhat Göğebakan ile ailenin diğer üyeleri taziyeleri kabul etti.

Cenazeye katılan Başbakan Recep Tayyip Erdoğan, Göğebakan'ın ailesine taziyelerini ilettikten sonra tabutun başında saf tuttu.

Göğebakan'ın cenazesine ailesi ve yakınlarının yanı sıra Başbakan Recep Tayyip Erdoğan, Kültür ve Turizm Bakanı Ömer Çelik, Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanı Taner Yıldız, Avrupa Birliği Bakanı ve Başmüzakereci Mevlüt Çavuşoğlu, Gençlik ve Spor Bakanı Akif Çağatay Kılıç, Çevre ve Şehircilik Bakanı İdris Güllüce, AK Genel Başkan Yardımcısı Numan Kurtulmuş, AK Parti İzmir Milletvekili ve Genel Başkan Başdanışmanı Binali Yıldırım, İstanbul Valisi Hüseyin Avni Mutlu, İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı Kadir Topbaş, Fatih Balediye Başkanı Mustafa Demir, AK Parti İstanbul İl Başkanı Aziz Babuşcu ile sanatçı ve müzik yönetmeni Ahmet Koç, yapımcı ve yönetmen Ahmet Altınbaşak, "Uzun Adam" şarkısının sözlerini yazan Feridun Özdemir ile çok sayıda vatandaş katıldı.

Murat Göğebakan için cuma namazının ardından cenaze namazı kılındı. Helallik istenmesinin ardından Göğebakan'ın tabutu, cenaze aracına taşındı. Bu sırada Başbakan Erdoğan da tabuta omuz verdi.

Erdoğan, Göğebakan'ın oğlu Bülent Göğebakan ve kardeşi Ferhat Göğebakan ile bir süre sohbet etti. Vatandaşların da sevgi gösterisinde bulunduğu Erdoğan, daha sonra camiden ayrıldı.

Göğebakan'ın cenazesi, Atatürk Havalimanı'ndan Adana'ya gönderilecek. Sanatçının cenazesi yarın Adana'nın Yüreğir ilçesinde toprağa verilecek.

Murat Göğebakan'ın öz geçmişi

Murat Göğebakan, 9 Ekim 1968'de Adana'da doğdu. İlk, orta ve lise öğrenimini Adana'da tamamlayan Göğebakan, 1986'da Hacettepe Üniversitesi Ankara Devlet Konservatuvarı'na girdi.

Göğebakan, üniversite eğitiminden sonra Çukurova Üniversitesi'nde öğretim görevlisi olarak görev yaptı. Bu yıllarda dergah eğitimi alan, gitar dersleri veren Göğebakan, 1995'e kadar Adana'da kaldı.

Sanatçı, albüm çalışmaları için geldiği İstanbul'da 1996'da "Ben Sana Aşık Oldum" adlı albümünü çıkardı ve büyük ilgi gördü. Kral TV Video Müzik Ödülleri Töreni'nde "Yılın şarkısı", "En iyi söz", "En iyi beste", "En iyi rock" ve "En iyi çıkış yapan" kategorilerinde aday gösterilen Göğebakan, "En iyi çıkış yapan erkek sanatçı" ödülünü aldı.

Göğebakan, daha sonra "Sen Rahatına Bak", "Tek Suçum Seni Sevmekmiş" ve "Merhaba" isimli albümlerini çıkardı.

Sanatçı, 2002'de piyasaya sunduğu "Ayyüzlüm" adlı albümüyle MÜYAP'ın "En Çok Satan Albüm Ödülleri"ne layık görüldü. Göğebakan, daha sonra çıkardığı "Yaralı" ve "Sana Olan Aşkım Şahit" isimli albümleriyle başarısını devam ettirdi.

"Hasan'dan Olma Hatice'den Doğma Murat Göğebakan" adlı bir kitap da yayımlayan Göğebakan, 2010'da kan kanserine yakalandı. Son olarak 2012'de "Aşkın Gözyaşları" albümünü çıkaran Göğebakan, bir süredir tedavi görüyordu.

 Başbakan Erdoğan'a "Uzun Adam" şarkısını hediye etmişti

Murat Göğebakan'ın "Uzun Adam" şarkısını hediye ettiği Başbakan Recep Tayyip Erdoğan, 4 Temmuz'da sanatçıyı evinde ziyaret etmişti.

Erdoğan, cumhurbaşkanı seçim kampanyası çerçevesinde 9 Temmuz'da Tokat Cumhuriyet Meydanı'nda halka hitabında, Murat Göğebakan için dua istemişti. 

AA



Bu haber 455 defa okundu.


Yorumlar

 + Yorum Ekle 
    kapat

    Değerli okuyucumuz,
    Yazdığınız yorumlar editör denetiminden sonra onaylanır ve sitede yayınlanır.
    Yorum yazarken aşağıda maddeler halinde belirtilmiş hususları okumuş, anlamış, kabul etmiş sayılırsınız.
    · Türkiye Cumhuriyeti kanunlarında açıkça suç olarak belirtilmiş konular için suçu ya da suçluyu övücü ifadeler kullanılamayağını,
    · Kişi ya da kurumlar için eleştiri sınırları ötesinde küçük düşürücü ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi ya da kurumlara karşı tehdit, saldırı ya da tahkir içerikli ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi veya kurumların telif haklarına konu olan fikir ve/veya sanat eserlerine ait hiçbir içerik yayınlanamayacağını,
    · Kişi veya kurumların ticari sırlarının ifşaı edilemeyeceğini,
    · Genel ahlaka aykırı söz, ifade ya da yakıştırmaların yapılamayacağını,
    · Yasal bir takip durumda, yorum tarih ve saati ile yorumu yazdığım cihaza ait IP numarasının adli makamlara iletileceğini,
    · Yorumumdan kaynaklanan her türlü hukuki sorumluluğun tarafıma ait olduğunu,
    Bu formu gönderdiğimde kabul ediyorum.




    En Çok Okunan Haberler


    Haber Sistemi altyapısı ile çalışmaktadır.
    3,298 µs