En Sıcak Konular

Küçük Putin'leri kendi yetiştirecek

2 Eylül 2007 11:12 tsi
Küçük Putin'leri kendi yetiştirecek
Rusya lideri Viladimir Putin iktidarını sağlamlaştırmak için kurduğu gençlik örgütlerinden sonra bu kez çocuklara yönelik yayın yapan bir TV projesi hazırlattı.

Ülkedeki muhalefeti bastırmak ve iktidarını güçlendirmek için yeni örgütlenmelere giden ve bu amaçla Naşi (Bizimkiler) adı verilen 300 bin kişilik bir gençlik gücü oluşturan Rusya Devlet Başkanı Vladimir Putin, şimdi de çocuklara yönelik bir “çekirdekten yetiştirme” projesine yöneldi. Rusya'da çocuklara yönelik yayın yapacak ilk televizyon projesinin, bizzat Putin tarafından desteklendiği ve yeni eğitim sezonuyla birlikte yayına başlayacağı bildirildi. Bibigon adlı projenin, 39 milyon dolarlık bütçesi olduğu ve resmi kanallarda günde 5 saatten fazla çocuklara yönelik yayın yapılmasının planlandığı belirtildi.

PUTİN BİZZAT HAZIRLADI


Rus basınında yer alan haberlerde, adını bir çocuk kahramandan alan proje kapsamında yerli yapımların, yabancılara tercih edileceği ve projenin finansmanının da, kanalların reklam gelirlerinden karşılanacağı kaydedildi. Kommersant gazetesine konuşan Rossiya televizyon kanalının başkanı Oleg Dobrodeyev, Putin'in, projenin hazırlık aşamasında bizzat yer aldığını ve bütün detaylarıyla ilgilendiğini belirtti.


SIRRINI ÇOCUKLARA AÇTI


İmajını düzeltme arayışlarını devam ettiren Putin'in son adımı, Devlet Başkanlığı'nın resmi internet sitesine bir 'çocuk' bölümü koydurmak oldu. Çocuklara hitab edecek şekilde dizayn edilen sitede ilginç fotoğraflar, yazılar ve karikatürlerin yanı sıra Putin'in çocukların sorularına cevap verdiği bir bölüm de yer alıyor.

Çocuk öpme geleneğini balıkla bozdu

Son dönemlerde dikkat çekici fotoğraflarıyla gündeme gelen ve son olarak Monaco Prensi Albert'i ağırladığı Sibirya'da verdiği üstsüz fotoğraflarıyla dünya medyasında geniş yer bulan Putin, bu kez bir balığı öperken görüntülendi. Putin'in bu pozu, dünya medyasında, “diğer liderler çocukları öperken görüntüleniyor ama Putin balığı öperek poz veriyor” şeklinde yorumlandı.

yenişafak



Bu haber 294 defa okundu.


Yorumlar

 + Yorum Ekle 
    kapat

    Değerli okuyucumuz,
    Yazdığınız yorumlar editör denetiminden sonra onaylanır ve sitede yayınlanır.
    Yorum yazarken aşağıda maddeler halinde belirtilmiş hususları okumuş, anlamış, kabul etmiş sayılırsınız.
    · Türkiye Cumhuriyeti kanunlarında açıkça suç olarak belirtilmiş konular için suçu ya da suçluyu övücü ifadeler kullanılamayağını,
    · Kişi ya da kurumlar için eleştiri sınırları ötesinde küçük düşürücü ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi ya da kurumlara karşı tehdit, saldırı ya da tahkir içerikli ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi veya kurumların telif haklarına konu olan fikir ve/veya sanat eserlerine ait hiçbir içerik yayınlanamayacağını,
    · Kişi veya kurumların ticari sırlarının ifşaı edilemeyeceğini,
    · Genel ahlaka aykırı söz, ifade ya da yakıştırmaların yapılamayacağını,
    · Yasal bir takip durumda, yorum tarih ve saati ile yorumu yazdığım cihaza ait IP numarasının adli makamlara iletileceğini,
    · Yorumumdan kaynaklanan her türlü hukuki sorumluluğun tarafıma ait olduğunu,
    Bu formu gönderdiğimde kabul ediyorum.




    En Çok Okunan Haberler


    Haber Sistemi altyapısı ile çalışmaktadır.
    2,901 µs