En Sıcak Konular

Erkek erkeğe davet dönemi

2 Eylül 2007 10:06 tsi
Erkek erkeğe davet dönemi
Türban krizi nedeniyle resepsiyonlarda başlayan ‘eşsiz’ davet uygulaması Gül’ün Köşk’e çıkmasıyla zirveye yerleşti. Gül, 5 Eylül’de Köşk’te vereceği resepsiyona, eşleri türbanlı ya da türbansız bütün davetlileri ’

Resepsiyonlarda artık kadının kendisi de yok  
 
AKP’nin iktidara gelmesinden sonra ilk resepsiyon krizi, 23 Nisan 2003’de yaşandı. Dönemin TBMM Başkanı Bülent Arınç, 23 Nisan resepsiyonu için türbanlı eşi Müneevver Arınç’ın da ev sahibi olarak göründüğü davetiyeler gönderdi. Bunun üzerine 10. Cumhurbaşkanı Sezer ve komutanlarla CHP resepsiyonu boykot etti. Dönemin Genelkurmay Başkanı emekli Org. Hilmi Özkök ise 30 Ağustos resepsiyonunda eşi türbanlı politikacılara eşsiz davet uygulaması başlattı.

Sezer de 29 Ekim resepsiyonunda eşi türbanlı politikacılara eşsiz, diğer politikacılara eşli davetiye gönderirken medya mensuplarına eşli davetiye göndermeye devam etti.

Herkese ‘eşsiz’ davetiye

Gül’ün Köşk’e çıkmasıyla birlikte tüm davetlileri eşsiz çağırma uygulaması başladı. Gül, 28 Ağustos’ta Cumhurbaşkanı seçilip görevi devraldıktan sonra Çankaya Köşkü’nde bir mini resepsiyon verdi. Bu davet gazeteci Nazlı Ilıcak ile bir-iki kadın milletvekili dışında katılan kadın olmadı ve resepsiyon erkek-erkeğe bir davet görüntüsü kazandı. Gül, Çarşamba günü de Cumhurbaşkanı seçilmesi için kendisini tebrik etmek isteyenler için organize ettiği resepsiyon davetiyelerinde tüm eşleri “devredışı” bıraktı. Köşk’te öğleden önce verilecek davette, eşleri türbanlı ya da türbansız tüm devlet görevlileri, işadamları, gazeteciler eşsiz katılacaklar. Resepsiyona sadece kendileri kordiplomasi mensubu, milletvekili, gazeteci ya da bürokrat oldukları için davet edilen kadınlar katılabilecek.

DTP’liler Köşk’e davetli

Gül’ün Çarşamba günü Köşk’te vereceği resepsiyon “eşsiz” düzenleneceğinden, davette “türban” krizi yaşanmayacak. Ancak, resepsiyon yine de “kriz” konusu olacak. Resepsiyona siyasi parti genel başkanları, basın yayın kuruluşlarının ve sivil toplum örgütlerinin temsilcileri davet edilecek. Genelkurmay Başkanı Org. Yaşar Büyükanıt ve kuvvet komutanlarının da davetli olduğu Çankaya Köşkü “çalışma resepsiyonuna” aralarında DTP’lilerin de olduğu tüm milletvekillerini de çağırma kararı alındı.

Komutanlar katılacak mı?

Org. Büyükanıt Zafer Bayramı resepsiyonu Çarşamba günü Gül’ün vereceği resepsiyona, DTP’lilerin ve komutanların katılıp katılmayacakları merak konusu oldu.

vatan



Bu haber 295 defa okundu.


Yorumlar

 + Yorum Ekle 
    kapat

    Değerli okuyucumuz,
    Yazdığınız yorumlar editör denetiminden sonra onaylanır ve sitede yayınlanır.
    Yorum yazarken aşağıda maddeler halinde belirtilmiş hususları okumuş, anlamış, kabul etmiş sayılırsınız.
    · Türkiye Cumhuriyeti kanunlarında açıkça suç olarak belirtilmiş konular için suçu ya da suçluyu övücü ifadeler kullanılamayağını,
    · Kişi ya da kurumlar için eleştiri sınırları ötesinde küçük düşürücü ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi ya da kurumlara karşı tehdit, saldırı ya da tahkir içerikli ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi veya kurumların telif haklarına konu olan fikir ve/veya sanat eserlerine ait hiçbir içerik yayınlanamayacağını,
    · Kişi veya kurumların ticari sırlarının ifşaı edilemeyeceğini,
    · Genel ahlaka aykırı söz, ifade ya da yakıştırmaların yapılamayacağını,
    · Yasal bir takip durumda, yorum tarih ve saati ile yorumu yazdığım cihaza ait IP numarasının adli makamlara iletileceğini,
    · Yorumumdan kaynaklanan her türlü hukuki sorumluluğun tarafıma ait olduğunu,
    Bu formu gönderdiğimde kabul ediyorum.




    En Çok Okunan Haberler


    Haber Sistemi altyapısı ile çalışmaktadır.
    2,894 µs