En Sıcak Konular

Gül, Türkiye için şans olabilir

2 Eylül 2007 09:04 tsi
Gül, Türkiye için şans olabilir  
22 Temmuz seçimlerinde ittifak yapan CHP ve DSP arasındaki üslup farkı giderek netleşiyor. DSP, CHP'nin katılmadığı cumhurbaşkanlığı seçiminde Meclis'te hazır bulundu. Dün DSP Genel Başkan Zeki Sezer, önemli bir çıkış yaptı.

Bazı DSP'liler cumhurbaşkanlığı yemin törenine katıldı. DSP yönetimi, CHP'nin Köşk'ü boykot kararına da karşı. Genel Başkan Zeki Sezer, dün bu konuda önemli bir çıkış yaptı. Cumhurbaşkanı Abdullah Gül'ün, cumhuriyet ve laiklik konusunda hassas davranması durumunda Türkiye için bir şans olabileceğini ifade etti. Gül'ü 'tanımamazlık' anlayışı içinde olmayacaklarını vurguladı. Yapıcı ve sağduyulu bir muhalefet yapacaklarını kaydetti. Ülkenin ve toplumun hassas olduğu konularda son derece kararlı bir duruş ortaya koyacaklarını söyledi. DSP Genel Başkanı, siyaset-asker ilişkisini yorumlarken, sorunun askerde değil siyasette olduğunu savundu. Sezer'e göre, Cumhuriyet'in ve toplumun hassasiyetleri konusunda siyaset üzerine düşeni yapmayınca, ordu, kaygılarını dile getirmek zorunda kalıyor. Silahlı Kuvvetler bunu isteyerek yapmıyor. Bu sorunları siyaset aşmalı. Sezer, asker ve hükümet arasında yaşanan gerginliklerin azaltılması için en önemli görevin Cumhurbaşkanı Abdullah Gül ve hükümet üyelerine düştüğünü öne sürdü.

DSP Genel Başkanı Zeki Sezer, Genelkurmay Başkanı Orgeneral Yaşar Büyükanıt'ın 30 Ağustos Zafer Bayramı etkinlikleri çerçevesinde Devlet Mezarlığı'nda gerçekleştirilen törende merhum Başbakan Bülent Ecevit'in kabrini ziyaret edip, karanfil bırakması sebebiyle de çok duygulandığını söyledi. Büyükanıt Paşa'ya henüz teşekkür edemediğini belirten Sezer, şunları dile getirdi: "Kendisine şükranlarımı sunuyorum. Gerçekten bizi çok duygulandıran bir jestti. Büyükanıt Paşa, Ecevit'in vefatının ardından da son derece ilgi göstermişti. Bu millet ve bu milletin içinden çıkmış silahlı kuvvetler bu ülke için iyi şeyler yapanları unutmaz. Bu aynı zamanda onun göstergesi."

zaman



Bu haber 183 defa okundu.


Yorumlar

 + Yorum Ekle 
    kapat

    Değerli okuyucumuz,
    Yazdığınız yorumlar editör denetiminden sonra onaylanır ve sitede yayınlanır.
    Yorum yazarken aşağıda maddeler halinde belirtilmiş hususları okumuş, anlamış, kabul etmiş sayılırsınız.
    · Türkiye Cumhuriyeti kanunlarında açıkça suç olarak belirtilmiş konular için suçu ya da suçluyu övücü ifadeler kullanılamayağını,
    · Kişi ya da kurumlar için eleştiri sınırları ötesinde küçük düşürücü ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi ya da kurumlara karşı tehdit, saldırı ya da tahkir içerikli ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi veya kurumların telif haklarına konu olan fikir ve/veya sanat eserlerine ait hiçbir içerik yayınlanamayacağını,
    · Kişi veya kurumların ticari sırlarının ifşaı edilemeyeceğini,
    · Genel ahlaka aykırı söz, ifade ya da yakıştırmaların yapılamayacağını,
    · Yasal bir takip durumda, yorum tarih ve saati ile yorumu yazdığım cihaza ait IP numarasının adli makamlara iletileceğini,
    · Yorumumdan kaynaklanan her türlü hukuki sorumluluğun tarafıma ait olduğunu,
    Bu formu gönderdiğimde kabul ediyorum.




    En Çok Okunan Haberler


    Haber Sistemi altyapısı ile çalışmaktadır.
    3,356 µs